Upravljanje konfliktima u novosadskoj fabrici kablova telekomunikacije -ljudski resur

Nova tema  Odgovori 
Podelite temu sa drugarima: ZARADITE PRODAJOM SVOJIH RADOVA
 
Ocena teme:
  • 0 Glasova - 0 Prosečno
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 
Autor Poruka
zekan Nije na vezi
Senior Member
****

Poruka: 255
Pridružen: Sep 2010
Poruka: #1
Upravljanje konfliktima u novosadskoj fabrici kablova telekomunikacije -ljudski resur
Maturski, Seminarski , Maturalni i diplomski radovi iz kulture ponašanja.

Sistem mehanizma funkcionisanja svakog preduzeća sačinjava prilično veliki broj činilaca, u zavisnosti od njegovog aspekta posmatranja.

Polazeći od osnovne činjenice, da ne postoji poveća trajnija organizacija ljudi, koji funkcionišu u okviru svoje grupe radi postizanja individualnih i ciljeva na nivou organizacije, da se nikada ne susretnu sa različitostima, dolazimo do zaključka, da netolerancija prema različitom mišljenju, rasuđivanju, ubeđenju, načinu izražavanja i ponašanja, delovanju i različitim stavovima, željama, očekivanjima i verovanjima, dovodi do odsustva postojanja organizacione kulture i u okviru nje – poželjne organizacione klime.

Posmatrajući državu, kao jednu ogromnu živu organizaciju, u okviru koje se beleži bitisanje manjih, uslovno vitalnih, proizvodnih ili neproizvodnih organizacija ljudi sa istim ishodnim ciljem zadovoljavanja svojih potreba, nezaobilazna je analiza interakcije između svih učesnika unutar najveće ljudske tvorevine. Proizvodne i neproizvodne organizacije sa ovog aspekta posmatranja, predstavljaju činioce tj. stvaraoce državne kulture, koja postižući veliki značaj i moć na nacionalnom nivou, svesnim uticajem teži ka stvaranju, ili nesvesno stvara mogućnosti suficitnog funkcionisanja svojih stvaralaca, manjih organizacija unutar sebe.

Sa aspekta jedne organizacije - da bi se postigla odgovarajuća organizaciona kultura, državna kultura mora obezbediti uslove za njen opstanak, razvoj i rast (u materijalnom-kvantitativnom i nematerijalnom-kvalitativnom smislu).
Prema iskustvima analiziranja stanja unutar organizacija, danas se u većini od njih beleži usmerenje definisanja strategije i ciljeva preduzeća na materijalna sredstva, što je objašnjivo i prihvatljivo s obzirom na ekonomske poteškoće na nivou države. Državna preduzeća su preopterećena nedostacima i opasnostima u svom funkcionisanju, i u takvim okolnostima nema vremena i mesta za razmišljanje o organizacionoj kulturi i klimi, kao mogućim bazama za izgradnju konfliktnih situacija.

Sa aspekta pojedinca, kao člana organizacije, stanje bitisanja se nalazi na istom, veoma niskom nivou. Prema A.Maslowu, svaki pojedinac teži prvobitno da zadovolji svoje osnovne potrebe, tj. uslove za preživljavanje, što je organizacija uskraćena da mu obezbedi zbog nepostojanja mogućnosti vlastitog opstanka, koji omogućava državno uređenje.

Na osnovu navedenog, globalno posmatrajući organizacionu klimu danas, pojava prekomernog usredsređenja na materijalna sredstva dovodi do odsustva posmatranja, istraživanja i analiziranja nematerijalnih pojava: međuljudskih odnosa i načina zajedničke težnje za opstankom ili razvojem.

Seminarski rad UPRAVLJANJE KONFLIKTIMA U NFK "TELEKOMUNIKACIJE" ima za cilj poboljšanje ili stvaranje poželjne ogranizacione klime, otklanjajući moguće ili rešavajući postojeće konflikte unutar posmatrane organizacije.

SADRŽAJ:

SADRŽAJ: 1
UVOD 2
1. KONFLIKT U ORGANIZACIJI 4
1.1. ORGANIZACIONA KULTURA I ORGANIZACIONA KLIMA 4
1.2. KONFLIKT 6
1.2.1. OSNOVNE DIMENZIJE, POJAVA I UZROCI KONFLIKTA 7
1.2.2. EFEKTI KONFLIKTA 10
1.3. NEGATIVNA OSEĆANJA KAO OSNOVA KONFLIKTA 11
2. OPIS POSMATRANE FABRIKE 13
2.1. ISTORIJAT FABRIKE 13
2.2. PRIKAZ LJUDSKIH RESURSA FABRIKE 14
2.3. TRENUTNO STANJE FUNKCIONISANJA U FABRICI 16
2.3.1. MISIJA, VIZIJA I STRATEGIJA FABRIKE 16
2.4. MEĐULJUDSKI ODNOSI I KONFLIKTI U FABRICI 17
3. METODOLOŠKI DEO 18
3.1. PROBLEM I PREDMET ISTRAŽIVANJA 18
3.2. CILJ ISTRAŽIVANJA I ZADACI 18
3.3. HIPOTEZA 18
3.4. UZORAK, INSTRUMENTI I OPŠTI PODACI 18
3.5. TOK ISTRAŽIVANJA I NAČIN OBRADE PODATAKA 19
3.6. REZULTATI I DISKUSIJA 19
3.7. ANALIZA REZULTATA 28
4. ZAKLJUČAK 31
PRILOG 32
BIBLIOGRAFIJA 33

http://www.maturskiradovi.net/eshop
11:24 AM
Poseti veb stranicu korisnika Pronađi sve korisnikove poruke Citiraj ovu poruku u odgovoru
Nova tema  Odgovori 


Verovatno povezane teme...
Tema: Autor Odgovora: Pregleda: zadnja poruka
  Upravljanje konfliktima u novosadskoj fabrici kablova Vesnica 0 1,735 25-06-2010 08:32 PM
zadnja poruka: Vesnica
  Upravljanje međuljudskim odnosima, konfliktima i stresom Vesnica 0 2,276 22-06-2010 09:32 PM
zadnja poruka: Vesnica

Skoči na forum: