Uloga oca u razvoju deteta

Nova tema  Odgovori 
Podelite temu sa drugarima: ZARADITE PRODAJOM SVOJIH RADOVA
 
Ocena teme:
  • 0 Glasova - 0 Prosečno
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 
Autor Poruka
Dzemala Nije na vezi
Posting Freak
*****

Poruka: 8,280
Pridružen: May 2010
Poruka: #1
Uloga oca u razvoju deteta
Maturski, Seminarski , Maturalni i diplomski radovi iz ekonomije: menadžment, marketing, finansija, elektronskog poslovanja, internet tehnologija, biznis planovi, makroekonomija, mikroekonomija, preduzetništvo, upravljanje ljudskim resursima, carine i porezi.Još od sredine prošlog veka patrijarhalna porodica počinje da gubi svoju trku sa vremenom. Emancipacija žena, njihovo radno angažovanje i nezavisnost drastično su uticali na to da se brakovi lakše razvode. Savremeno doba donelo je okolnosti u kojima brak prestaje da bude važan i gubi bitku sa ležernim neobavezujućim “zajedničkim životom”. Deca se sve češće rađaju izvan braka i odrastaju u krnjim porodicama. Ono što je nekada bilo nezamislivo, roditi vanbračno dete – danas postaje svakodnevica, čak i poželjan oblik ponašanja. Mlade devojke često znaju da kažu: “Ja neću brak, rodiću dete za sebe”. Ali kada ih zapitate da li one imaju pravo da odluče unapred kako će živeti njihovo dete i da li bi one pristale da žive bez oca – uglavnom se uozbilje. Neke od njih odgovaraju – da ne mogu da zamisle život bez svog oca.
U psihologiji se često ističe uloga majke u odrastanju dece, uloga oca se – uglavnom samo podrazumeva. Ipak, potrebno je jasno odrediti, kakva je zapravo uloga oca u razvoju deteta.
Majke su nežne, brižne i sigurno je da su jedinstvena figura u detetovom životu. Ali, i očevi su jako bitni. Kada je reč o igri, postoji više verbalnog i fizičkog kontakta između oca i deteta nego majke i deteta. Nije začuđujuće da kada mališan poraste, tata mu bude pogodniji drugar za igranje od mame.
Više ispitivanja, je dokazalo da otac može itekako uticati na detetovo odrastanje i razvoj. Roditelji su za decu prozor u svet. Preko njih dete upoznaje druge ljude, kulture, odnose i stiče neophodna znanja. Dok majka unosi stabilnost u život mališana, otac stvara osećaj za radinost i omogućava siguran kontakt sa okolinom. Svi ovi faktori imaju ogroman uticaj na razvoj deteta...

S A D R Ž A J

UVOD 3
1 Uticaj porodice na razvoj deteta 5
2 Roditelji i socijalni i intelektualni razvoj deteta 7
3 Uloga oca u razvoju deteta 10
ZAKLJUČAK 13
LITERATURA 14PORUČITE RAD NA OVOM LINKU >>> SEMINARSKI
maturski radovi seminarski radovi maturski seminarski maturski rad diplomski seminarski rad diplomski rad lektire maturalna radnja maturalni radovi skripte maturski radovi diplomski radovi izrada radova vesti studenti magistarski maturanti tutorijali referati lektire download citaonica master masteri master rad master radovi radovi seminarske seminarski seminarski rad seminarski radovi kvalitet kvalitetni fakultet fakulteti skola skole skolovanje titula univerzitet magistarski radovi

LAJKUJTE, POZOVITE 5 PRIJATELJA I OSTVARITE POPUST
06:15 PM
Poseti veb stranicu korisnika Pronađi sve korisnikove poruke Citiraj ovu poruku u odgovoru
Nova tema  Odgovori 


Verovatno povezane teme...
Tema: Autor Odgovora: Pregleda: zadnja poruka
  Inkluzija lica ometenih u razvoju derrick 0 1,864 08-03-2014 02:01 AM
zadnja poruka: derrick
  Uloga boje kod Vinsenta Van Goga Dzemala 0 1,745 17-08-2011 06:14 PM
zadnja poruka: Dzemala
  Uticaj porodice na moralni razvoj deteta Dzemala 0 4,147 15-06-2010 12:23 AM
zadnja poruka: Dzemala
  Deca ometena u razvoju i likovno vaspitanje Dzemala 0 3,907 12-06-2010 03:31 PM
zadnja poruka: Dzemala

Skoči na forum: