Uloga medija u političkoj kampanji

Nova tema  Odgovori 
Podelite temu sa drugarima: ZARADITE PRODAJOM SVOJIH RADOVA
 
Ocena teme:
  • 0 Glasova - 0 Prosečno
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Autor Poruka
Dzemala Nije na vezi
Posting Freak
*****

Poruka: 8,280
Pridružen: May 2010
Poruka: #1
Uloga medija u političkoj kampanji
Maturski, Seminarski , Maturalni i diplomski radovi iz ekonomije: menadzment, marketing, finansija, elektronskog poslovanja, internet tehnologija, biznis planovi, makroekonomija, mikroekonomija, preduzetnistvo, upravljanje ljudskim resursima, carine i porezi.


Pođimo od pojma masovne kulture. "Masovna kultura je skup duhovnih i iz njih izvedenih materijalnih vrednosti, sadržanih u masmedijima posredovanim porukama, koje se od pripadnika masovne publike usvajaju kao dominantan kulturni obrazac/obrasci u individualnom i društvenom životu". Ili rečima Elizabet Tomen: „masmediji već dugo ne utiču na našu kulturu. Oni jesu naša kultura”.

Postoji neposredni i posredni oblik komunikacije. Prilikom neposredne komunikacije, komunikator se oslanja isključivo na sopstvene sposobnosti i lične veštine. On sam priprema, oblikuje i prenosi informacije ili poruke. Svako normalno ljudsko biće je sposobno da se uključi u neposrednu komunikaciju. Između komunikatora i recipijenta nema nikakvog veštačkog prenosioca informacije. Ovo je moguće, jer čovek svojim čulima ima jasan uvid i kontrolu bliske stvarnosti u kojoj živi. Pomoću čula čovek se orjentiše, kreće i komunicira u sopstvenoj sredini. Zahvaljujući tim senzorima, to jest, ljudskim čulima, odvija se neposredna komunikacija. Ova komunikacija odvija se na malom prostoru, jer informacija može da bude preneta i primljena samo u krugu koji kontrolišu u isto vreme komunikator i recipijent svojim čulima.

Novi činilac u posrednoj komunikaciji između komunikatora i recipijenta pojavljuje se tehničko sredstvo, kojim se pojačava odašiljanje određene informacije. Poruke i dalje stvara komunikator, ali one stižu mnogo dalje nego što bi on sam mogao da ih prenese. On upotrebljava svoj glas, mimiku, pokret tela, međutim sve to vidi se i čuje na mnogo većoj udaljenosti. Ovde se na prvom mestu kao posrednik javlja pismo koje zamenjuje ljudski glas. Ove posredne informacije često se posle prijema mogu uskladištiti i ponovo upotrebiti. Tako je u stvari i sačuvan najveći deo ljudske istorije. Ovi sačuvani zapisi mogu biti utisnuti u glinene pločice, uklesane u kamenu, na pergamentu, u rukopisu, na disketi, audio, video i CD zapisu...

Sadržaj :


UVOD 3
1.1 Četiri nivoa uticaja mas-medija 5
1.1.1 Mas mediji kao sredstvo oblikovanja javnog mnjenja 7
1.1.2 Medijsko informisanje i manipulacija 7
1.1.3 Mas-mediji kao sredstvo propagande 8
1.2 Političke kampanje i kandidati u Srbiji 9
1.2.1 Političke kampanje DSS-a 9
1.2.2 Političke kampanje Srpske radikalne stranke 14
1.2.3 Političke kampanje SPS-a 17
1.2.4 Političke kampanje SPO 19
1.2.5 Političke kampanje ostalih partija 20
ZAKLJUČAK 21
LITERATURA 23PORUČITE RAD NA OVOM LINKU >>> SEMINARSKI
maturski radovi seminarski radovi maturski seminarski maturski rad diplomski seminarski rad diplomski rad lektire maturalna radnja maturalni radovi skripte maturski radovi diplomski radovi izrada radova vesti studenti magistarski maturanti tutorijali referati lektire download citaonica master masteri master rad master radovi radovi seminarske seminarski seminarski rad seminarski radovi kvalitet kvalitetni fakultet fakulteti skola skole skolovanje titula univerzitet magistarski radovi

LAJKUJTE, POZOVITE 5 PRIJATELJA I OSTVARITE POPUST
19-02-2011 04:35 AM
Poseti veb stranicu korisnika Pronađi sve korisnikove poruke Citiraj ovu poruku u odgovoru
Nova tema  Odgovori 


Verovatno povezane teme...
Tema: Autor Odgovora: Pregleda: zadnja poruka
  Međusobna povezanost odnosa sa javnošću, medija i marketinga derrick 0 1,305 10-02-2014 01:12 AM
zadnja poruka: derrick
  Uloga marketing mixa u AD Fabrici hleba i mleka Surdulica derrick 0 913 09-09-2013 02:28 PM
zadnja poruka: derrick
  Pojam interneta i internet u službi ostalih masovnih medija - seminarski derrick 0 932 12-01-2013 10:47 AM
zadnja poruka: derrick
  Poslovne upotrebe alternativnih medija – gerila marketing derrick 0 908 12-01-2013 10:34 AM
zadnja poruka: derrick
  Promocija i reklamiranje elektronskih medija derrick 0 1,008 12-01-2013 10:31 AM
zadnja poruka: derrick

Skoči na forum: