Ulazno izlazni uređaji računara u poslovnoj primjeni - Prednosti i mane - diplomski

Nova tema  Odgovori 
Podelite temu sa drugarima: ZARADITE PRODAJOM SVOJIH RADOVA
 
Ocena teme:
  • 0 Glasova - 0 Prosečno
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 
Autor Poruka
Maja Nije na vezi
Posting Freak
*****

Poruka: 1,233
Pridružen: Nov 2011
Poruka: #1
Ulazno izlazni uređaji računara u poslovnoj primjeni - Prednosti i mane - diplomski
100% Kvalitetni diplomski radovi. 65000 Gotovih radova spremnih za download. Gotovi seminarski i diplomski radovi, izrada novih unikatnih seminarskih.

UVOD

Najjednostavnija definicija hardvera je da je - hardver sve što je opipljivo ili dodirljivo (za razliku od softvera). Čovjek upravlja sa hardverom preko softvera.

Ulazni uređaji služe za unos podataka u računar. U ulazne uređaje se ubrajaju: tastatura (keyboard), miš (mouse), mikrofon, skener, kamera, CD-ROM, DVD, hard disk itd. Izlazni uređaji služe za prikazivanje, štampanje, pamćenje, razmjenu i emitovanje podataka iz računara. Izlazni uređaji su: monitor, štampač (printer), projektor, ploter, zvučnike, CD-ROM, DVD, hard disk itd. Neki uređaji su ujedno ulazni i izlazni. Zato ih zovemo jednim imenom I/O uređaji i to su: modemi, mrežna kartica, zvučna kartica, USB port, monitor osjetljiv na dodir (touch screen) itd .

Skeneri su uredaji kojima možete fotografiju ili neki tekst prebaciti sa papira u elektronski oblik, radi dalje obrade. Kvalitet skenera se ogleda u mehanici i kvalitetu skenirane slike. Kao i za većinu opreme, osnovna podela je za privatnu i poslovnu upotrebu. O detaljima je najbolje da potrazite savet od prodavca.

Kada se obrada podataka završi, najcešce je potrebno preneti ih iz elektronske u papirnu formu. U takve svrhe se koriste štampaci. Postoje matrični, ink jet i laserski, zavisno od mehanizma štampanja. Matrični, na primjer, štampaju slično konvencionalnoj pisaćoj mašini (glava mehaničkim dejstvom na mastiljavu traku ostavlja otisak na papiru). Laserski štampači rade na principu fotokopir aparata, a InkJet precizno izbacuje kapljice (raznobojnog) mastila direktno na papir. Iako su opisani principi prilično uprošćeni, možete naslutiti osnovnu namjenu svakog od njih.

Matričnim stampačem može štampati više kopija istovrijemeno (upotrebom klasičnog indigo ili višeslojnog perforiranog papira), pa je njegova namjena najcešće štampanje raznih formulara, uplatnica ili računa. Dalje, InkJet stampači su u najvećoj prednosti za jeftino štampanje slika u boji. Što se tiče laserskih stampača, o njima valjda ne trijeba previše govoriti. Kvalitet stampe (crno/bele) je na najvišem nivou, a pored toga, trijeba naglasiti da se u jednoj minuti može odštampati više A4 strana teksta. Za razliku od matričnih štampača, InkJet i laserski štampači su tihi.

Sadržaj

UVOD
2 UOPŠTENO O ULAZNO / IZLAZNIM UREĐAJIMA RAČUNARA 3
2.1 Monitori 5
3 ULAZNI / IZLAZNI UREĐAJI RAČUNARA U POSLOVNOJ PRIMJENI 8
3.1 Projektor 8
3.1.1 Dijelovi projektora 9
3.1.2 Instalacija i sklapanje 10
3.1.3 Osnove korišćenja projektora 11
3.1.4 Povezivanje projektora sa računarem 12
3.1.5 Poslovna primjena projektora 16
3.2 Prednosti i mane projektora 18
3.2.1 Specifičnosti 20
3.3 Poslovni štampači 23
3.3.1 Analiza i implementacija 26
3.3.2 Prednosti i mane u poslovanju i za partnere 28
4 ZAKLJUČAK 33
5 LITERATURA 34


PORUČITE RAD NA OVOM LINKU >>> SEMINARSKI
maturski radovi seminarski radovi maturski seminarski maturski rad diplomski seminarski rad diplomski rad lektire maturalna radnja maturalni radovi skripte maturski radovi diplomski radovi izrada radova vesti studenti magistarski maturanti tutorijali referati lektire download citaonica master masteri master rad master radovi radovi seminarske seminarski seminarski rad seminarski radovi kvalitet kvalitetni fakultet fakulteti skola skole skolovanje titula univerzitet magistarski radovi

LAJKUJTE, POZOVITE 5 PRIJATELJA I OSTVARITE POPUST
08:26 PM
Pronađi sve korisnikove poruke Citiraj ovu poruku u odgovoru
Nova tema  Odgovori 


Verovatno povezane teme...
Tema: Autor Odgovora: Pregleda: zadnja poruka
  Slobodne zone-prednosti i nedostaci - ij VS1 0 1,879 17-06-2013 06:34 PM
zadnja poruka: VS1
  Stvaranje gerila marketinške strategije - postizanje takmičarske prednosti derrick 0 1,353 18-02-2013 04:55 PM
zadnja poruka: derrick
  Ulazno izlazni uređaji - ij Maja 0 1,377 18-01-2012 08:55 PM
zadnja poruka: Maja
  Prednosti i nedostaci članstva u Evropskoj Uniji - diplomski Maja 0 2,882 18-01-2012 04:48 PM
zadnja poruka: Maja
  Uloga menadžmenta ljudskih resursa u stvaranju konkurentske prednosti Dzemala 0 1,981 31-07-2011 12:14 PM
zadnja poruka: Dzemala

Skoči na forum: