UHAPŠENI MIROSLAV I MARKO MIŠKOVIĆ!

Nova tema  Odgovori 
Podelite temu sa drugarima: ZARADITE PRODAJOM SVOJIH RADOVA
 
Ocena teme:
  • 0 Glasova - 0 Prosečno
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 
Autor Poruka
derrick Nije na vezi
Posting Freak
*****

Poruka: 3,096
Pridružen: Jul 2009
Poruka: #1
UHAPŠENI MIROSLAV I MARKO MIŠKOVIĆ!
Miroslav Mišković, vlasnik Delta holdinga i njegov sin Marko, kao i Milo Đurašković, vlasnik Nibens grupe, Šer korporacije i Preduzeća za puteve (PZP) iz Niša uhapšeni su jutros zbog malverzacija u privatizaciji putarskih preduzeća. Određen im je policijski pritvor od 48 sati. Miroslav i Marko Mišković pristigli u Specijalni sud.

[Slika: miroslav-miskovic.jpg]

Miroslav Mišković

Priveden otac: Miroslav Mišković | Foto: Saša Maričić
Policija, takođe, privodi i bivše direktore PZP Niš Milutina Gaševića i Zorana Mihailovića, direktora „ Šer korporacije Ristu Ristića, predsednika Skupštine akcionara PZP Niš Dejana Jevtića, akcionara PZP Niš Zorana Kaitovića, direktora Delta brokera Predraga Filipović i procenitelj Konzita Rašo Zdravka.

Oni se sumnjiče da su zloupotrebom službenog položaja izvlačili finansijska sredstva i imovinu iz privatizovanih putarskih preduzeća čime su nezakonito pribavili imovinsku korist od preko 30 miliona evra za Miroslava i Marka Miškovića i Mila Đuraškovića.

Marko Mišković

[Slika: marko-miskovic.jpg]


Kao što je juče ekskluzivno najavljeno, Miroslav Mišković i Milo Đurašković uhapšeni su u svojim kućama, dok je Marko Mišković priveden sa neke druge lokacije. Sva trojica su protekla tri dana bila operativno pokrivena, odnosno pratilo se njihovo kretanje.

Izvor novina kaže da su otac i sin prilikom hapšenja bili kooperativni, nisu pružali nikakav otpor, dok je Đurašković bio bučan psovao je i sve vreme je negodovao zbog privođenja.

Milo Đurašković

[Slika: milo-djuraskovic.JPG]

Miroslavu Miškoviću je, kako se sumnja, u jednoj transakciji, pribavljena imovinska korist od oko milion i po evra za koliko mu je na ime povraćaja kredita više isplaćeno. Prethodno je Preduzeće za puteve Niš je za privatizaciju PZP Beograd 2005. godine uzelo 23 miliona evra kredita od Miškovićeve firme „ Hemslejd trejding limitid sa Kipra, sa godišnjom kamatom od tri odsto.

Milo Đurašković, vlasnik Nibens korporacije, Šer korporacije, firme Emisio broker i privatizovanih preduzeća za puteve, kako saznajemo, sumnjiči se da je zloupotrebom službenog položaja stekao imovinsku korist u iznosu od oko 12 miliona evra, kupoprodajom akcija rudnika krečnjaka Nemetali Topola. Na njegove lične račune leglo je oko 4,5 miliona evra, a na račun Šer korporacij, čiji je vlasnik, oko 7,5 miliona evra.

Marku Miškoviću, vlasniku Mera investment fund BV sa Holandskih Antila, pribavljena je imovinska korist u iznosu od oko 18 miliona evra razlikom u ceni kupovine i prodaje 47,59 odsto akcija PZP-a Niš.
11:47 AM
Poseti veb stranicu korisnika Pronađi sve korisnikove poruke Citiraj ovu poruku u odgovoru
Nova tema  Odgovori 


Skoči na forum: