Dzemala
Posting Freak

Poruka: 8,277
|
Turistički vodič u Dubrovniku - Maturski Rad
Maturski, Seminarski , Maturalni i diplomski radovi iz ekonomije: menadzment, marketing, finansija, elektronskog poslovanja, internet tehnologija, biznis planovi, makroekonomija, mikroekonomija, preduzetnistvo, upravljanje ljudskim resursima, carine i porezi.
TURISTIČKI VODIČ U DUBROVNIKU
Dubrovnik, grad baroka i renesanse, grad velike istorijske i kulturne vrednosti, spada u jedan od evropskih kulturnih centara. Na njegov istorijski značaj se pridodaje i prirodna lepota koju poseduje, pre svega more, prostrane plaže i prijatna mediteranska klima. Još mnoge značajne elemente i mogućnosti nudi ovaj grad, zbog čega je svakako vredan pažnje.Sklop društvenih i prirodnih atraktivnosti učinio je ovaj grad značajnim turističkim mestom, koje svake godine poseti nekoliko stotina hiljada turista. Da je izgledom jedinstven može se zaključiti i pre ulaska u grad, jer sam pogled na grad - kontrasti boja kamenitih starih građevina, karakterističnih crvenih krovova i nebeskog i morskog plavetnila, nikako ne ostavlja turiste ravnodušnim.I ako površinski mali, nikako nije umanjena njegova jedinstvena istorijska veličina, utvrđena debelim, kamenim povojem gradskih zidina. Uske ulice koje blistaju mramornim sjajem vremena, blizina revijere, preplavljene vinogradima i maslinjacima, dočaravaju dinamično – miran sklad prirode i čoveka.
Dobar dan ja sam ________ i nalazimo se u gradu Dubrovnik, ja ću danas biti vaš vodič kroz Dubrovnik. Dubrovnik, nekada Ragusa, jedan je od najlepših gradova na hrvatskom delu Jadranske obale. Grad je luka ali i turistički centar. Osnovan je u VII veku. Kasnije ga naseljavaju Sloveni.
Grad je bio pod protektoratom Vizantije, Venecije, Madarske, Turske carevine ali je potpala pod vlast Napoleona I. Grad je bio značajan trgovinski i kulturni centar regije (dubrovačka književnost, maskembali, veliki broj mladih Dubrovčana koji je pohadao visoke škole u evropskim zemljama... ). Grad je predstavljao sponu između slovenskih naroda koji su se nalazili istočno i zapadno od njega. O tome kolika je njegova samostalnost bila možda najbolje govori podatak da je najveći broj srednjovekovnih slovenskih spisa sa područja Balkana sačuvan u Hilandaru i u Dubrovniku....
PORUČITE RAD NA OVOM LINKU >>>
SEMINARSKI
maturski radovi seminarski radovi maturski seminarski maturski rad diplomski seminarski rad diplomski rad lektire maturalna radnja maturalni radovi skripte maturski radovi diplomski radovi izrada radova vesti studenti magistarski maturanti tutorijali referati lektire download citaonica master masteri master rad master radovi radovi seminarske seminarski seminarski rad seminarski radovi kvalitet kvalitetni fakultet fakulteti skola skole skolovanje titula univerzitet magistarski radovi
LAJKUJTE, POZOVITE 5 PRIJATELJA I OSTVARITE POPUST
|
|
| 11:46 PM |
|