Turistički aspekt organizovanja kulturne manifestacije Fest u Beogradu

Nova tema  Odgovori 
Podelite temu sa drugarima: ZARADITE PRODAJOM SVOJIH RADOVA
 
Ocena teme:
  • 0 Glasova - 0 Prosečno
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 
Autor Poruka
derrick Nije na vezi
Posting Freak
*****

Poruka: 3,082
Pridružen: Jul 2009
Poruka: #1
Turistički aspekt organizovanja kulturne manifestacije Fest u Beogradu
Иако нисам рођени Београђанин добар део свог живота провео сам у овом граду. Београд је својим природним и богатим културно- историјским наслеђем и свеукупним шармом пробудио моју љубав према њему и инересовање за те вредности. С обзиром да се културним манифестацијама и културном туризму уопште врло мало посвећивала пажња са туристичког аспекта заинтересовао сам се да дам свој скромни допринос неким покушајима решавања тих питања. Културну манифестацију ФЕСТ сам одабрао због због њене дуге традиције, атрактивности и моје велике љубави према филму.
Културна манифестација Међународни филмски фестивал «ФЕСТ» одржава се од 1971. године континуирано, осим 1993. и 1994. године, када је изостао због међународних санкција и тешке ситуације у земљи, услед ратног окружења. Упркос тако дугој традицији, сматрам да није довољно туристички пропраћен, те отуда потиче и мој мотив да обрадим ову тему.

ПРЕДМЕТ, ЦИЉ, ЗАДАТАК И МЕТОДЕ ИСТРАЖИВАЊА

Предмет истраживања овог рада је туристички аспект организовања и функционисања културне манифестације ФЕСТ у Београду.
Циљ истраживања је израда дипломског рада, који кроз истраживање треба да допринесе бољем упознавању проблема везаних за туристички аспект културних манифестација и могућности решавања истих, на конкретном примеру ФЕСТ-а.
Задатак истраживања у овом раду је да се укаже на природне и друштвене услове у Београду, који могу да се туристички валоризују у време одржавања културне манифестације ФЕСТ.
Методи истраживања су читање литературних извора, теренски рад и претраживање интернет сајтова.


ТУРИСТИЧКО- ГЕОГРАФСКИ ПОЛОЖАЈ БЕОГРАДА

ГЕОГРАФСКИ ПОЛОЖАЈ

Београд је главни град Србије и Црне Горе, а такође и главни град Републике Србије. Налази се на 44о48' СГШ и на 20о28' ИГД (Енциклопедија, 1983). Београд се данас простире на територији већој од 360.000 ha, на овом подручју живи око 2 милиона становника у 16 градских и приградских општина. Општине су: Звездара, Врачар, Вождовац, Земун, Нови Београд, Палилула, Раковица, Савски Венац, Стари Град и Чукарица припадају ужем поидручју, а општине Барајево, Гроцка, Лазаревац, Младеновац, Обреновац и Сопот ширем подрушју Београда. Београдско подручје чини 158 насеља. Сврстава се у град са идеалним географским положајем у Европи. Подигнут је на раскршћу сувоземних и пловних путева, његов јединствен положај на ушћу Саве у Дунав одувек му је давао посебну улогу у односима између држава и народа. То је место укрштања међуконтиненталних путева од запада ка истоку и од севера према југу (Лекић, 1995). Београд се данас простире на 3,6 % територије Србије, у њему живи 15,8 % становништва Србије и ради 31,2 % свих запослених у Србији.

[Slika: beogradn.png]PORUČITE RAD NA OVOM LINKU >>> SEMINARSKI
maturski radovi seminarski radovi maturski seminarski maturski rad diplomski seminarski rad diplomski rad lektire maturalna radnja maturalni radovi skripte maturski radovi diplomski radovi izrada radova vesti studenti magistarski maturanti tutorijali referati lektire download citaonica master masteri master rad master radovi radovi seminarske seminarski seminarski rad seminarski radovi kvalitet kvalitetni fakultet fakulteti skola skole skolovanje titula univerzitet magistarski radovi

LAJKUJTE, POZOVITE 5 PRIJATELJA I OSTVARITE POPUST
10:21 PM
Poseti veb stranicu korisnika Pronađi sve korisnikove poruke Citiraj ovu poruku u odgovoru
Nova tema  Odgovori 


Verovatno povezane teme...
Tema: Autor Odgovora: Pregleda: zadnja poruka
  Kulturne dimenzije međunarodnog poslovnog okruženja derrick 0 1,739 24-07-2013 02:56 PM
zadnja poruka: derrick
  Pravni aspekt liječenja Kuranom VS1 0 1,907 17-06-2013 05:59 PM
zadnja poruka: VS1
  Antropološko-psihološke i socijalno – kulturne pretpostavke odgoja i obrazovanja derrick 0 1,668 17-06-2013 01:48 PM
zadnja poruka: derrick
  Antropološko-psihološke i socijalno – kulturne pretpostavke odgoja i obrazovanja - h VS1 0 1,458 17-06-2013 01:30 PM
zadnja poruka: VS1
  Logistički aspekt pakovanja u plasteničkoj proizvodnji paradajza - diplomski Dzemala 0 1,826 30-07-2011 02:27 PM
zadnja poruka: Dzemala

Skoči na forum: