Trgovina narkoticima

Nova tema  Odgovori 
Podelite temu sa drugarima: ZARADITE PRODAJOM SVOJIH RADOVA
 
Ocena teme:
  • 0 Glasova - 0 Prosečno
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 
Autor Poruka
Dzemala Nije na vezi
Posting Freak
*****

Poruka: 8,280
Pridružen: May 2010
Poruka: #1
Trgovina narkoticima
Maturski, Seminarski , Maturalni i diplomski radovi iz ekonomije: menadžment, marketing, finansija, elektronskog poslovanja, internet tehnologija, biznis planovi, makroekonomija, mikroekonomija, preduzetništvo, upravljanje ljudskim resursima, carine i porezi.


U drevnim civilizacijama ljudi su koristili prirodne droge iz svoje okoline najčešće u magijskim i religioznim obredima. Korišćenje droga izvan tog konteksta bilo je retka pojava. U drugoj polovini XX veka došlo je do ekspanzije zloupotrebe droga, kao i do dramatičnog porasta broja osoba koje su zavisnici od različitih droga, bilo da su one prirodnog ili sintetskog porekla. Ova pojava je raširena naročito medju mladima. Karakteristično je i to da su u svim krajevima sveta dostupne sve droge, bez obzira gde se one proizvode. Sve više se koriste sintetizovane droge čije je dejstvo jače, a time i opasnije od dejstva prirodnih droga.
Nedvojbeno je da je organizovani kriminal pronašao dva osnovna razloga poradi kojih sve više svoju aktivnost usmerava na krijumčarenja i preprodaju ilegalnih droga, a to su velika i brza zarada novca uz snošljiv nivo rizičnosti. Namerno je spomentu novac kao sredstvo plaćanaj jer se osim u posebnim slučajevima, droga u uličnoj preprodaji prodaje isključivo za novac.
Iako nema tačnih podataka o finansijskoj dobiti ostvarenoj krijumčarenjem i preprodajom droga, odnosno narkotika, ona je očigledno ogromna jer se množi ulaganjem u legalne državne i finansijske tokove. UNDCP procenjuje da se radi o 500 milijardi američkih dolara godišnje (oko 8% ukupne svetske trgovine) što premašuje ukupan bruto nacionalni proizvod većine zemalja. Deo tog kapitlaa potiče od protivzakonite proizvodnje i ilegalne preprodaje droga u celom svetu a jedan deo se odnosi na njegove plodove jer su kriminalne organizacije deo dobiti uspele uložiti u legalno poslovanje. Primera radi, ukupna vrednost kompanije Microsoft procenjena je na oko 407 milijardi američkih dolara, a ta kompanija je prema Business Week-ovoj anketi trenutno najvrednija kompanija na svetu...

S A D R Ž A J


UVOD 3
1 Trgovina narkoticima 4
1.1 Proizvodnja droga 4
1.2 Pojam trgovine narkoticima 5
1.3 Suzbijanje trgovine narkoticima 13
ZAKLJUČAK 16
LITERATURA 17PORUČITE RAD NA OVOM LINKU >>> SEMINARSKI
maturski radovi seminarski radovi maturski seminarski maturski rad diplomski seminarski rad diplomski rad lektire maturalna radnja maturalni radovi skripte maturski radovi diplomski radovi izrada radova vesti studenti magistarski maturanti tutorijali referati lektire download citaonica master masteri master rad master radovi radovi seminarske seminarski seminarski rad seminarski radovi kvalitet kvalitetni fakultet fakulteti skola skole skolovanje titula univerzitet magistarski radovi

LAJKUJTE, POZOVITE 5 PRIJATELJA I OSTVARITE POPUST
05:31 PM
Poseti veb stranicu korisnika Pronađi sve korisnikove poruke Citiraj ovu poruku u odgovoru
Nova tema  Odgovori 


Verovatno povezane teme...
Tema: Autor Odgovora: Pregleda: zadnja poruka
  Unodc- trgovina ljudima i krumcarenje ilegalnih migranata Dzemala 0 2,078 10-08-2011 05:48 PM
zadnja poruka: Dzemala
  Tehnologija i svetska trgovina Dzemala 0 1,662 10-08-2011 05:21 PM
zadnja poruka: Dzemala
  Medjunarodna trgovina - Uvod u ekonomiju Dzemala 0 3,534 15-04-2011 11:30 PM
zadnja poruka: Dzemala
  Protekcionizam i slobodna trgovina Dzemala 0 3,426 02-04-2011 03:52 PM
zadnja poruka: Dzemala
  Međunarodna trgovina Dzemala 0 2,610 05-03-2011 02:23 PM
zadnja poruka: Dzemala

Skoči na forum: