Trgovina narkoticima

Nova tema  Odgovori 
Podelite temu sa drugarima: ZARADITE PRODAJOM SVOJIH RADOVA
 
Ocena teme:
  • 0 Glasova - 0 Prosečno
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 
Autor Poruka
Dzemala Nije na vezi
Posting Freak
*****

Poruka: 8,277
Pridružen: May 2010
Poruka: #1
Trgovina narkoticima
Maturski, Seminarski , Maturalni i diplomski radovi iz ekonomije: menadzment, marketing, finansija, elektronskog poslovanja, internet tehnologija, biznis planovi, makroekonomija, mikroekonomija, preduzetnistvo, upravljanje ljudskim resursima, carine i porezi.


U drevnim civilizacijama ljudi su koristili prirodne droge iz svoje okoline najčešće u magijskim i religioznim obredima. Korišćenje droga izvan tog konteksta bilo je retka pojava. U drugoj polovini XX veka došlo je do ekspanzije zloupotrebe droga, kao i do dramatičnog porasta broja osoba koje su zavisnici od različitih droga, bilo da su one prirodnog ili sintetskog porekla. Ova pojava je raširena naročito medju mladima. Karakteristično je i to da su u svim krajevima sveta dostupne sve droge, bez obzira gde se one proizvode. Sve više se koriste sintetizovane droge čije je dejstvo jače, a time i opasnije od dejstva prirodnih droga.
Nedvojbeno je da je organizovani kriminal pronašao dva osnovna razloga poradi kojih sve više svoju aktivnost usmerava na krijumčarenja i preprodaju ilegalnih droga, a to su velika i brza zarada novca uz snošljiv nivo rizičnosti. Namerno je spomentu novac kao sredstvo plaćanaj jer se osim u posebnim slučajevima, droga u uličnoj preprodaji prodaje isključivo za novac.
Iako nema tačnih podataka o finansijskoj dobiti ostvarenoj krijumčarenjem i preprodajom droga, odnosno narkotika, ona je očigledno ogromna jer se množi ulaganjem u legalne državne i finansijske tokove. UNDCP procenjuje da se radi o 500 milijardi američkih dolara godišnje (oko 8% ukupne svetske trgovine) što premašuje ukupan bruto nacionalni proizvod većine zemalja. Deo tog kapitlaa potiče od protivzakonite proizvodnje i ilegalne preprodaje droga u celom svetu a jedan deo se odnosi na njegove plodove jer su kriminalne organizacije deo dobiti uspele uložiti u legalno poslovanje. Primera radi, ukupna vrednost kompanije Microsoft procenjena je na oko 407 milijardi američkih dolara, a ta kompanija je prema Business Week-ovoj anketi trenutno najvrednija kompanija na svetu...

S A D R Ž A J

UVOD 3
1 Trgovina narkoticima 4
1.1 Proizvodnja droga 4
1.2 Pojam trgovine narkoticima 5
1.3 Suzbijanje trgovine narkoticima 13
ZAKLJUČAK 16
LITERATURA 17PORUČITE RAD NA OVOM LINKU >>> SEMINARSKI
maturski radovi seminarski radovi maturski seminarski maturski rad diplomski seminarski rad diplomski rad lektire maturalna radnja maturalni radovi skripte maturski radovi diplomski radovi izrada radova vesti studenti magistarski maturanti tutorijali referati lektire download citaonica master masteri master rad master radovi radovi seminarske seminarski seminarski rad seminarski radovi kvalitet kvalitetni fakultet fakulteti skola skole skolovanje titula univerzitet magistarski radovi

LAJKUJTE, POZOVITE 5 PRIJATELJA I OSTVARITE POPUST
07:31 PM
Poseti veb stranicu korisnika Pronađi sve korisnikove poruke Citiraj ovu poruku u odgovoru
Nova tema  Odgovori 


Verovatno povezane teme...
Tema: Autor Odgovora: Pregleda: zadnja poruka
  Trgovina bez granica Vesnica 0 2,223 08-05-2010 11:54 AM
zadnja poruka: Vesnica
  Privreda i trgovina u srednjem vijeku Vesnica 0 2,388 07-05-2010 06:10 PM
zadnja poruka: Vesnica
  Medjunarodna trgovina - uzroci i posledice rasta Vesnica 0 2,917 07-05-2010 05:45 PM
zadnja poruka: Vesnica
  Trgovina ljudima – problem na globalnoj razmeri Vesnica 0 3,551 06-05-2010 04:47 PM
zadnja poruka: Vesnica
  PRIVREDA I TRGOVINA U SREDNJEM VIJEKU Autor1 0 2,839 04-04-2010 01:00 AM
zadnja poruka: Autor1

Skoči na forum: