Terorizam kao pretnja globalnoj bezbednosti - esej

Nova tema  Odgovori 
Podelite temu sa drugarima: ZARADITE PRODAJOM SVOJIH RADOVA
 
Ocena teme:
  • 0 Glasova - 0 Prosečno
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 
Autor Poruka
Dzemala Nije na vezi
Posting Freak
*****

Poruka: 8,280
Pridružen: May 2010
Poruka: #1
Terorizam kao pretnja globalnoj bezbednosti - esej
Maturski, Seminarski , Maturalni i diplomski radovi iz ekonomije: menadžment, marketing, finansija, elektronskog poslovanja, internet tehnologija, biznis planovi, makroekonomija, mikroekonomija, preduzetništvo, upravljanje ljudskim resursima, carine i porezi.


Terorizam danas predstavlja jedan od najvećih problem savremenog društva. Svakako da ne grešimo kad kažemo da je terorizam prepreka na putu razvoja savremenog sveta kao globalnog društva. Terorizam je postao pojava, pojam, misao i termin koji je ušao u svakodnevni život savremenog čoveka. Uporedo sa napretkom i razvojem čovečanstva, u tehničkom, materijalnom i kulturnom pogledu, razvija se i terorizam, ali mnogo bržim tempom. Terorizam se stalno menja po sadržini, formi, tipovima i oblicima organizovanja i ispoljavanja, načinima delovanja, tehničkoj opremljenosti i slično.

Terorizam je sada već globalni svetski problem, s obzirom na to da terorizam kao pojavni oblik u jednoj sredini, po pravilu nikada ne ostaje izolovan na određenom prostoru već se veoma brzo širi i grana i na druge prostore.

Terorizam kao jedan od oblika nasilja, sve više u savremenom svetu ugrožava kako unutrašnju, tako i međunarodnu bezbednost. Terorizam karakteriše sve epohe ljudskog društva. Počev od ubistava careva, kraljeva, vojskovođa, atentata na državnike raznih nivoa, podmetanja eksploziva, otmica i sl. Terorizam se nazire u naranijoj ljudskoj istoriji pa kao takav postoji i uvećava svoje oblike sve do današnjih dana. Tokom čitave istorije, ljudi su primenjivali različite terorističke taktike . . .

Sadržaj :

UVOD 3
1.1 Samoubilački terorizam – globalna pretnja 5
ZAKLJUČAK 7
LITERATURA 8PORUČITE RAD NA OVOM LINKU >>> SEMINARSKI
maturski radovi seminarski radovi maturski seminarski maturski rad diplomski seminarski rad diplomski rad lektire maturalna radnja maturalni radovi skripte maturski radovi diplomski radovi izrada radova vesti studenti magistarski maturanti tutorijali referati lektire download citaonica master masteri master rad master radovi radovi seminarske seminarski seminarski rad seminarski radovi kvalitet kvalitetni fakultet fakulteti skola skole skolovanje titula univerzitet magistarski radovi

LAJKUJTE, POZOVITE 5 PRIJATELJA I OSTVARITE POPUST
05:27 PM
Poseti veb stranicu korisnika Pronađi sve korisnikove poruke Citiraj ovu poruku u odgovoru
Nova tema  Odgovori 


Verovatno povezane teme...
Tema: Autor Odgovora: Pregleda: zadnja poruka
  Globalization - esej derrick 0 1,507 29-08-2013 02:28 PM
zadnja poruka: derrick
  Uloga države u ekonomiji -esej derrick 0 1,576 26-08-2013 10:39 PM
zadnja poruka: derrick
  Rad u grupi - esej Maja 0 1,345 17-02-2012 04:41 PM
zadnja poruka: Maja
  Neoružani vidovi ugrožavanja bezbednosti Dzemala 0 1,259 07-08-2011 12:07 PM
zadnja poruka: Dzemala
  Povijest rockwool grupe - esej Dzemala 0 1,511 02-04-2011 02:58 PM
zadnja poruka: Dzemala

Skoči na forum: