Terorizam kao globalna prijetnja bezbjednosti

Nova tema  Odgovori 
Podelite temu sa drugarima: ZARADITE PRODAJOM SVOJIH RADOVA
 
Ocena teme:
  • 0 Glasova - 0 Prosečno
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 
Autor Poruka
Maja Nije na vezi
Posting Freak
*****

Poruka: 1,234
Pridružen: Nov 2011
Poruka: #1
Terorizam kao globalna prijetnja bezbjednosti
100% Kvalitetni diplomski radovi. 65000 Gotovih radova spremnih za download. Gotovi seminarski i diplomski radovi, izrada novih unikatnih seminarskih.

UVOD


Možemo da primjetimo da je terorizam postao sigurno jedan od najvećih problema današnjice. Pogotovo zbog svojih raznovrsnih pojavnih oblika i zbog sve većeg i većeg broja žrtava koje donose nove terorističke akcije. Upravo zbog sve većeg broja žrtava shvatamo težnju i odlučnost međunarodne zajednice da se izbori sa svim vidovima terorizma što preventivnim, što represivnim merama i ono što je bitno je složnosti stanovništva i državnih organa bezbjednosti u borbi protiv terorizma.

Savrijemeni terorizam, kao jedan od vidova nasilja, je postao sigurno najznačajniji izazov za državu i njene organe zaštite, ali i za celu međunarodnu zajednicu. U 21. veku terorističke aktivnosti su postale jedan od najvećih problema međunarodnog sistema bezbjednosti. Zbog toga je i svaki pomak u pronalaženju metoda, indetifikacije i sadržaja terorizma, vrlo značajan u borbi protiv ovog vida nasilja.

Povećanje nasilja i nasilničkog ponašanja u mnogim zemljama savrijemenog svijeta postalo je jedan od osnovnih problema u društvu. Svest o postojanju terorizma je prisutna u svakome ko bar malo prati dešavanja u savrijemenom svijetu, jer retko prođe dan, a da do svakog od nas ne dođe nova vest o nekoj terorističkoj akciji. Pogotovo zbog toga što su zbog svoje brutalnosti te akcije i tema dana.

Terorističke aktivnosti su vrlo složene i nisu dovoljno razjašnjene naročito kada je riječ o njihovim nosiocima i razlozima za njihovo postojanje. Pored toga, objekti napada i metodi koji se primenjuju se stalno menjaju. Zbog toga je za uspješno suprotstavljanje terorističkim aktivnostima bitan rad u kontinuitetu uslovljen brojnim okolnistima kako bi se na vrijeme uočili ciljevi i metode djelovanja savrijemenog terorizma.


Sadržaj

UVOD
1.1 Pojam i definicija terorizma 4
1.2 Elementi terorizma 7
1.3 Međunarodni terorizam 8
1.4 Tendencije razvoja savrijemenog terorizma 10
1.4.1 Terorizam od 1990. do 11. septembra 2001. 13
1.4.2 Terorizam nakon 11. septembra 2001. 14
1.5 Terorizam globalnog društva 17
ZAKLJUČAK 22
LITERATURA 23
Spisak tabela i grafikona 23


PORUČITE RAD NA OVOM LINKU >>> SEMINARSKI
maturski radovi seminarski radovi maturski seminarski maturski rad diplomski seminarski rad diplomski rad lektire maturalna radnja maturalni radovi skripte maturski radovi diplomski radovi izrada radova vesti studenti magistarski maturanti tutorijali referati lektire download citaonica master masteri master rad master radovi radovi seminarske seminarski seminarski rad seminarski radovi kvalitet kvalitetni fakultet fakulteti skola skole skolovanje titula univerzitet magistarski radovi

LAJKUJTE, POZOVITE 5 PRIJATELJA I OSTVARITE POPUST
06:21 PM
Pronađi sve korisnikove poruke Citiraj ovu poruku u odgovoru
Nova tema  Odgovori 


Verovatno povezane teme...
Tema: Autor Odgovora: Pregleda: zadnja poruka
  Savremeno određenje pojmova terorizam i organizovani kriminal Maja 0 2,259 24-02-2012 09:02 PM
zadnja poruka: Maja
  Terorizam - al-kaida - 11-rujan-2001 Dzemala 2 3,163 07-12-2010 04:14 PM
zadnja poruka: Dzemala
  Terorizam i demokratija Dzemala 2 2,981 07-12-2010 04:09 PM
zadnja poruka: Dzemala

Skoči na forum: