Tehnologija polietilena

Nova tema  Odgovori 
Podelite temu sa drugarima: ZARADITE PRODAJOM SVOJIH RADOVA
 
Ocena teme:
  • 0 Glasova - 0 Prosečno
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Autor Poruka
Dzemala Nije na vezi
Posting Freak
*****

Poruka: 8,280
Pridružen: May 2010
Poruka: #1
Tehnologija polietilena
Maturski, Seminarski , Maturalni i diplomski radovi iz ekonomije: menadžment, marketing, finansija, elektronskog poslovanja, internet tehnologija, biznis planovi, makroekonomija, mikroekonomija, preduzetništvo, upravljanje ljudskim resursima, carine i porezi.
Proizvodnja sintetskih polimera i plastičnih masa karakteriše se velikom raznolikošću tehnoloških procesa, štozavisi od prirode polaznih materijala, tj. monomera, od metode njihovog prevođenja u polimere i od osobina koje treba da ima polimer. Ovi procesi se svakodnevno usavršavaju i osvajaju se novi proizvodi s naprednijom tehnologijom i savremenim metodama upravljanja procesom. Takođe se brzo razvija i industrija prerade makromolekulskih jedinjenja u plastične mase, vlakna, folije i druge materijale.

Sirovina za proizvodnju polietilena je etilen, , bezbojan gas. Dobija se pirolizom ugljovodonika koji potiču iz nafte ili prirodnog gasa. Termičkom obradom frakcija nafte dobija se smijesa gasova iz koje se specijalnim tehnološkim postupcima izdvaja i prečišćava etilen. Može se postići stepen čistoće etilena do 99,99 %. Etilen koji se koristi za sintezu polietilena ne sme da sadrži nečistoće za koje je poznato da utiču na tok reakcije i osobine dobijenog polimera.
Polietilen je makromolekulski produkt koji se dobija polimerizacijom etilena: ...PORUČITE RAD NA OVOM LINKU >>> SEMINARSKI
maturski radovi seminarski radovi maturski seminarski maturski rad diplomski seminarski rad diplomski rad lektire maturalna radnja maturalni radovi skripte maturski radovi diplomski radovi izrada radova vesti studenti magistarski maturanti tutorijali referati lektire download citaonica master masteri master rad master radovi radovi seminarske seminarski seminarski rad seminarski radovi kvalitet kvalitetni fakultet fakulteti skola skole skolovanje titula univerzitet magistarski radovi

LAJKUJTE, POZOVITE 5 PRIJATELJA I OSTVARITE POPUST
01:46 PM
Poseti veb stranicu korisnika Pronađi sve korisnikove poruke Citiraj ovu poruku u odgovoru
Nova tema  Odgovori 


Verovatno povezane teme...
Tema: Autor Odgovora: Pregleda: zadnja poruka
  Tehnologija nafte Dzemala 0 1,071 14-08-2011 01:45 PM
zadnja poruka: Dzemala
  Tehnologija jogurta Dzemala 0 1,403 14-08-2011 01:44 PM
zadnja poruka: Dzemala
  Organizacije proizvodno poslovnih sistema - tehnologija zekan 0 953 09-09-2010 03:51 PM
zadnja poruka: zekan
  Uticaj novih tehnologija na organizaciju i vođenje sastanaka Vesnica 0 1,706 30-05-2010 10:56 PM
zadnja poruka: Vesnica

Skoči na forum: