Tehno – ekonomska analiza proizvodnje ureznika Um M20

Nova tema  Odgovori 
Podelite temu sa drugarima: ZARADITE PRODAJOM SVOJIH RADOVA
 
Ocena teme:
  • 0 Glasova - 0 Prosečno
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 
Autor Poruka
Vesnica Nije na vezi
Posting Freak
*****

Poruka: 2,567
Pridružen: May 2010
Poruka: #1
Tehno – ekonomska analiza proizvodnje ureznika Um M20
Maturski. seminarski i diplomski radovi iz ekonomije: menadzment, marketing, finansija, elektronskog poslovanja, internet tehnologija, biznis planovi, makroekonomija, mikroekonomija, preduzetnistvo, upravljanje ljudskim resursima.

U predmetnom investicionom elaboratu izvršena je tehno-ekonomska analiza ureznika Um M20, koji se koristi za rezanje unutrašnjeg navoja. Ureznik se u osnovi sastoji iz reznog dela i drške sa četvrtkom. Kako je milimetarski navoj navrtke svrstan u više klasa tolerancije srednjeg prečnika, to i ureznici moraju biti svrstani u odgovarajuće klase tolerancije. Ovde odrađeni ureznik ima M navoj. Ovu materiju tretira JUS M.B0.600.
U elaboratu je odrađena anliza proizvoda za prethodne dve godine, sadašnju ( 2006. god.) i za naredne dve godine.

Opis pilot fabrike

Fabrika reznog alata – Čačak (osnovana 1953 godina) savremeno je organizovana za proizvodnju standardnih i specijalnih alata visokog kvaliteta i širokog asortimana.
Alat je proizveden od brižljivo odabranih visokokvalitetnih alatnih čelika, tvrdog metala, pločica od tvrdog metala, keramičkih pločica i drugih super tvrdih metala.
Zahvaljujući širokom asortimanu i solidnom kvalitetu proizvodi FRA našli su primenu u svim industrijskim granama u našoj zemlji, kao i dosta zemalja širom sveta.

Proizvodni program:
1.alati za struganje od bruoreznog čelika
2.alati za bušenje i obradu rupe, zabušivači i spiralne burgije, upuštači i razvrtači
3.alati za glodanje. Glodala – vretenasta i sa rupom, ugaona, standardna i specijalna, sa ravnim i loptastim čelom, glodana, brušena itd.
4.alati za obradu unutrašnjeg navoja – ureznici i utiskivači ( ručni, mašinski, specijalni, za navrtke sa pravim i spiralnim žljebovima, za sve vrste oblika i navoja)
5.alati za obradu spoljnog navoja – nareznice ( standardne i specijalne, za sve vrste i oblike navoja), alati za valjanje spoljnog navoja, navojna glodala i navojni noževi
6.alati za ozubljenje. Modulna, ovalna i pločasta glodala za ozubljenje, za lančanike i specijalni alati za ozubljenje
7.alati sa tvrdim metalom – strugarski noževi sa lemljenim i mehaničkim pričvršćenim pločicama, burgije za metal, ukrštači i razvrtači
8.alati za kontrolu i merenje – kontrolni alati za rupe i osovine, granični navojni kontrolni čepovi i prstenovi, navojne račve itd.
9.alati za oblikovanje i obradu deformacijom – alati za prosecanje i probijanje, alati za savijanje itd.
10.pribori i uređaji – uređaji i specijalni pribori za alatne mašine, zavojna vretena sa kuglicama, nosači alata za numeričke mašine, stezne čaure i drugi pribori
11.mašine – mašine za oštrenje i podbrusivanje alata, za obeležavanje alata i pribora, za zavarivanje trenjem, specijalne mašine za obradu metala, mašine za grafičku industriju i mašine za pakovanje.

Analiza proizvoda

Opis proizvoda


Za rezanje unutrašnjeg navoja najmasovniju primenu ima ureznik. U zavisnosti od vrste materijala za obradu, mašine, veličine i vrste navoja, kao i mnogih drugih elemenata postoje različite vrste ureznika.
Ureznici, kao i svi ostli navojni alati, nose oznaku navoja i toleranciju istog koji se želi ostvariti u predmetu obrade. Obrada urezivanjem navoja izvodi se na: bušilicama, strugovima, glodalicama, raznim automatima i namenskim mašinama za rezanje navoja.
Zavisno od mašina na kojoj je u primeni, ureznik može da izvodi glavno i pomoćno kretanje ili samo pomoćno kretanje. Pomoćno kretanje ureznika može biti direktno pogonom mašine
( rezanje sa vođenjem) ili samo vođenjem ( kada ureznik sam sebe vodi po koraku).

Podela i standardi ureznika


Zavisno od namene, konstrukcije, uslova u kojima rade, načina rada i niza drugih elemenata postoji više konstuktivnih rešenja ureznika.
Osnovna podela ureznika se vrši na ureznike M navoja i ureznike G navoja.
Ureznici su uglavnom standardizovani.


PORUČITE RAD NA OVOM LINKU >>> SEMINARSKI
maturski radovi seminarski radovi maturski seminarski maturski rad diplomski seminarski rad diplomski rad lektire maturalna radnja maturalni radovi skripte maturski radovi diplomski radovi izrada radova vesti studenti magistarski maturanti tutorijali referati lektire download citaonica master masteri master rad master radovi radovi seminarske seminarski seminarski rad seminarski radovi kvalitet kvalitetni fakultet fakulteti skola skole skolovanje titula univerzitet magistarski radovi

LAJKUJTE, POZOVITE 5 PRIJATELJA I OSTVARITE POPUST
09:55 PM
Poseti veb stranicu korisnika Pronađi sve korisnikove poruke Citiraj ovu poruku u odgovoru
Nova tema  Odgovori 


Verovatno povezane teme...
Tema: Autor Odgovora: Pregleda: zadnja poruka
  Analiza tehnika odbrane polja derrick 0 2,745 11-10-2013 03:44 PM
zadnja poruka: derrick
  Analiza konflikta derrick 0 2,943 08-02-2013 12:48 PM
zadnja poruka: derrick
  Rezultati poslovanja preduzeća - fizički obim proizvodnje Maja 0 3,767 02-02-2012 12:46 PM
zadnja poruka: Maja
  Organizacija proizvodnje pasterizovanog mleka sa 2.8 % mlecne masti Vesnica 0 2,945 14-05-2010 12:16 PM
zadnja poruka: Vesnica
  Analiza kompanije Montenegro Airlines Vesnica 0 2,236 13-05-2010 01:46 PM
zadnja poruka: Vesnica

Skoči na forum: