Tehnike kreiranja visoko kvalitetnog programerskog koda

Nova tema  Odgovori 
Podelite temu sa drugarima: ZARADITE PRODAJOM SVOJIH RADOVA
 
Ocena teme:
  • 0 Glasova - 0 Prosečno
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Autor Poruka
Dzemala Nije na vezi
Posting Freak
*****

Poruka: 8,280
Pridružen: May 2010
Poruka: #1
Tehnike kreiranja visoko kvalitetnog programerskog koda
Maturski, Seminarski , Maturalni i diplomski radovi iz ekonomije: menadzment, marketing, finansija, elektronskog poslovanja, internet tehnologija, biznis planovi, makroekonomija, mikroekonomija, preduzetnistvo, upravljanje ljudskim resursima, carine i porezi.Sa rastom kompleksnosti realizovanih funkcija i primena posebno je narastao zahtev za kvalitetom softvera u pogledu pouzdanosti (kod softvera sa kritičnom misijom), pogodnosti za testiranje i održavanje, ponovne upotrebljivosti, otpornosti na greške i drugih faktora kvaliteta softvera. Nedostatak iskusnog i utreniranog razvojnog tima, ograničeni resursi i sredstva za automatizovan razvoj softvera doveo je do niza sličnih problema kako u velikim tako i u malim kompanijama koje razvijaju softverski proizvod. Ovi problemi uključuju problem nekompletnog razvoja, neefikasnog testiranja softvera, nizak nivo kvaliteta softvera, visoki troškovi razvoja i održavanja softvera, nezadovoljan kupac, ali se time lista problema ne završava. U naporima da spreče defekte u softveru koji se predaje korisniku na upotrebu, kompanije sve više sredstava investiraju u inženjering kvaliteta softvera (procesa i proizvoda), a čiji se najznačajniji deo odnosi na testiranje softvera.

U razvojnom ciklusu softvera sve je značajniji zadatak testiranja softvera ili verifikacije i validacije (V&V), koji treba da obezbede zahtevani nivo poverenja u ispravnost (korektnost) softvera kao i obezbenenja ostalih zahtevanih karakteristika softvera. Veliki su gubici firmi usled grešaka u softveru koji su uslovili razvoj oblasti krivične odgovornosti proizvonača softvera i zaštite kupaca zbog neadekvatnog kvaliteta softverskog proizvoda. Iz navedenih razloga zadnjih godina je intenzivirano istraživanje u oblasti testiranja softvera u svetu. Jedan od načina da se spreči isporuka softvera kupcu sa greškama je taj da sve kompanije ulažu sve više sredstava u obuku kadrova i opremu za testiranje softvera. Pored konstantnog procesa poboljšanja velikog broja karakteristika procesa testiranja softvera npr. podizanje nivoa znanja i obučenosti testera, automatizacije testova, razvoja novih alata, novih metoda testiranja softvera, veoma je važno razviti merljive tehnike za ocenu efikasnosti i efektivnosti postojećeg procesa testiranja softvera, kako bi se otkrile njegove slabosti i prednosti, identifikovali rizici i njihove posledice. . .

Sadržaj


1 UVOD 4
2 KVALITET SOFTVERA 5
2.1 Proces testiranja 5
2.2 Poboljšanje procesa testiranja 7
2.3 Ugradnja kvaliteta u toku procesa razvoja 7
2.4 Kvalitet i funkcionalnost 8
2.5 Gledišta kupca na softverski kvalitet 8
2.6 Kvalitet nakon perioda korišćenja 8
3 VERIFIKACIJA SOFTVERA 9
3.1 Potvrđivanje kvaliteta 9
3.2 Performanse i sigurnost 9
4 TEHNIKE KODIRANJA 10
4.1 Objektno orijentisano programiranje 10
4.2 Pseudokod 11
4.3 Defanzivno programiranje 12
4.4 Izuzeci 12
5 ZAKLJUČAK 14
6 LITERATURA 15


PORUČITE RAD NA OVOM LINKU >>> SEMINARSKI
maturski radovi seminarski radovi maturski seminarski maturski rad diplomski seminarski rad diplomski rad lektire maturalna radnja maturalni radovi skripte maturski radovi diplomski radovi izrada radova vesti studenti magistarski maturanti tutorijali referati lektire download citaonica master masteri master rad master radovi radovi seminarske seminarski seminarski rad seminarski radovi kvalitet kvalitetni fakultet fakulteti skola skole skolovanje titula univerzitet magistarski radovi

LAJKUJTE, POZOVITE 5 PRIJATELJA I OSTVARITE POPUST
12:11 AM
Poseti veb stranicu korisnika Pronađi sve korisnikove poruke Citiraj ovu poruku u odgovoru
Nova tema  Odgovori 


Verovatno povezane teme...
Tema: Autor Odgovora: Pregleda: zadnja poruka
  Napredne tehnike programiranja derrick 0 1,500 08-09-2013 01:39 AM
zadnja poruka: derrick
  Racunari i multimedije u nastavi tehnike Vesnica 0 2,633 15-06-2010 10:15 PM
zadnja poruka: Vesnica

Skoči na forum: