Tarife i tarifna politika u telekomunikacijskom saobraćaju (case study)

Nova tema  Odgovori 
Podelite temu sa drugarima: ZARADITE PRODAJOM SVOJIH RADOVA
 
Ocena teme:
  • 0 Glasova - 0 Prosečno
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Autor Poruka
Dzemala Nije na vezi
Posting Freak
*****

Poruka: 8,280
Pridružen: May 2010
Poruka: #1
Tarife i tarifna politika u telekomunikacijskom saobraćaju (case study)
Maturski, Seminarski , Maturalni i diplomski radovi iz ekonomije: menadzment, marketing, finansija, elektronskog poslovanja, internet tehnologija, biznis planovi, makroekonomija, mikroekonomija, preduzetnistvo, upravljanje ljudskim resursima, carine i porezi.


Telekomunikacijske usluge su usluge koje se pružaju elektroničkim putem preko mreže bazirane na informacionim tehnologijama, kao što je telefonska mreže ili internet. Bazni servisi kao što je govorna komunikacija preko običnog telefonskog aparata predstavljaju osnovu ponude telekomunikacijskih usluga što ih nudi jedna telekom kompanija. Takozvane VAS (Value Added Service) su dodatne usluge koje su iznad seta baznih usluga koje kupac može očekivati. Te usluge su najbitnija stvar po kojoj su operatori, koji djeluju na jednom tržištu, razlikuju.

Pojam obračuna u telefoniji, podrazumjeva prikupljanje podataka o korištenju telefonskih usluga, računanje troškova i ispostavljanje računa (billing). Deregulacija u telekomunikacionoj industriji ima dalekosežne efekte na provajdere telekomunikacionih usluga. Konukurencija vodi ka novim, inovativnim uslugama, koje vrše pritisak na sistem da obezbjedi tarifiranje samih usluga. Deregulacija je takođe obezbjedila kompanijama da pruže usluge, koje nisu bile dio standardne ponude. Mnoge kompanije sada ulaze u biznis sa bežičnim, žičnim i drugim komunikacijama, mada to nisu njihovi primarni produkti. Mnogi od današnjih sistema obračuna, su dizajnirani za jedno uređeno okruženje i ne odgovaraju novim, proširenim tržištima. Da bi bile konkurentne, kompanije će morati da poboljšaju operativne procese koje koriste za obezbjeđivanje novih usluga.

Prihod ostvaren pružanjem telekomunikacionih usluga treba da pokrije sve troškove koje operator ima prilikom pružanja usluga, kao što su: direktni troškovi operiranja, troškovi vezani za obaveze nastale angažovanjem tuđeg kapitala, kamate na eventualno zamrznuta sredstva, poreske obaveze, troškovi razvoja i istraživanja, troškovi amortizacije opreme i sl. Ekonomski gledano tarifa za svaku pojedinačnu telekomunikacionu uslugu trebali bi da bude usklađena sa gore pomenutim troškovima. Međutim postoje određeni politički razlozi kao i razlozi socijalne prirode koji utiču da tarife za određene usluge uvijek ne pokrivaju sve pomenute troškove. Zbog toga bi (unutar jedne te iste organizacije koja pruža telekomunikacione usluge) određene usluge trebalo više tarifirati da bi se pokrili gubici nastali na uslugama kod kojih se ne pokrivaju svi troškovi. Pri tome je nužno voditi računa da ovako utvrđene tarife ne postanu izvorom štetne konkurencije između pojedinih telekomunikacionih usluga....


PORUČITE RAD NA OVOM LINKU >>> SEMINARSKI
maturski radovi seminarski radovi maturski seminarski maturski rad diplomski seminarski rad diplomski rad lektire maturalna radnja maturalni radovi skripte maturski radovi diplomski radovi izrada radova vesti studenti magistarski maturanti tutorijali referati lektire download citaonica master masteri master rad master radovi radovi seminarske seminarski seminarski rad seminarski radovi kvalitet kvalitetni fakultet fakulteti skola skole skolovanje titula univerzitet magistarski radovi

LAJKUJTE, POZOVITE 5 PRIJATELJA I OSTVARITE POPUST
04:15 PM
Poseti veb stranicu korisnika Pronađi sve korisnikove poruke Citiraj ovu poruku u odgovoru
Nova tema  Odgovori 


Verovatno povezane teme...
Tema: Autor Odgovora: Pregleda: zadnja poruka
  Ekspanzivna monetarna politika posmatrana iz perspektive različitih makroeko. škola derrick 0 1,325 29-08-2013 02:36 PM
zadnja poruka: derrick
  Inflacija i antiinflaciona politika derrick 0 1,933 29-08-2013 02:18 PM
zadnja poruka: derrick
  Finansijska politika Maja 0 1,559 27-07-2012 04:16 PM
zadnja poruka: Maja
  Politika razvoja small business-a u evropskoj uniji Maja 0 1,283 27-07-2012 02:23 PM
zadnja poruka: Maja
  Monetarna politika VS1 0 1,834 18-02-2012 12:06 PM
zadnja poruka: VS1

Skoči na forum: