Stvaranje novog života (put spermatozoida i jajne ćelije)

Nova tema  Odgovori 
Podelite temu sa drugarima: ZARADITE PRODAJOM SVOJIH RADOVA
 
Ocena teme:
  • 0 Glasova - 0 Prosečno
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 
Autor Poruka
Dzemala Nije na vezi
Posting Freak
*****

Poruka: 8,277
Pridružen: May 2010
Poruka: #1
Stvaranje novog života (put spermatozoida i jajne ćelije)
Maturski, Seminarski , Maturalni i diplomski radovi iz ekonomije: menadžment, marketing, finansija, elektronskog poslovanja, internet tehnologija, biznis planovi, makroekonomija, mikroekonomija, preduzetništvo, upravljanje ljudskim resursima, carine i porezi.


Polni odnos je, dakle, posledica privlačnosti među polovima, koji proizlazi iz činjenice da se polovi međusobno razlikuju po mnogim psihičkim i fizičkim osobinama. Razna muška, odnosno ženska svojstva deluju da se osobe suprotnog pola međusobno zbližavaju. Kad suprotni polovi osete potrebu da budu zajedno, kod njih se javlja želja za telesnom prisnošću. Ljubavna igra u osnovi predstavlja aktivnost mož-dane funkcije, koja je najsuptilnije isprepletena sa telesnom aktivnošću, gde se spajaju:

- telesne i
- duhovne vrednosti.

Priroda seksualnog nagona, kako fizička, tako i psihička, ukorenjena je u ljudskom organizmu. Ljubav je složena i skladna igra dve ličnosti koja ne bi bila ljubav kad bi samo bila okrenuta sebi, a polni čin, je važan za produženje vrste.

Polni nagon je oruđe za održavanja vrste, on tera čoveka da svoju polnu ćeliju sjedini sa polnom ćelijom ljubavnog partnera. Sjedinjavanje dveju polnih ćelija - oplođenje - dešava se u jajovodu, odakle oplođeno jaje silazi u matericu na mesto za njega pripremljeno. Tu se, zatim, putem deobe ćelija stvara zametak - embrion, koji je u početku mali (na kraju prvog meseca dugačak jedan santimetar), pa se lagano razvija, i u roku od devet meseci potpuno sazre; tada dolazi na svet novi član porodice i novi stanovnik zemljine kugle.

Nekada je porođaj bio željno očekivan događaj, koji je radosno pozdravljan. Danas - naročito u kapitalističkim zemljama - to nije uvek tako. Materinstvo van braka je krupan moralni problem, a u izvesnoj meri to ima kobnih posledica i za budućnost samog deteta. Ali trudnoća nije ni u braku uvek priželjkivan događaj. To nije samo zbog ekonomske situacije. Nije nam cilj da se na ovom mestu upustimo u detaljno razmatranje ove pojave - time bi znatno prešli okvire i ciljeve ovog rada. Ali bez obzira na razloge izbegavanja trudnoće, smatramo da bar određivanje vremena kada bi potomci trebalo da dođu na svet, spada među osnovne ljudske slobode. Sa zdravstvenog gledišta pak, izbegavanje nepoželjne trudnoće nije štetno ili nije toliko štetno - ovo zavisi i od upotrebljenih sredstava - kao što je štetno nasilno prekidanje već nastale trudnoće....

S A D R Ž A J


UVOD 3
1 Stvaranje novog života (put spermatozoida i jajne ćelije) 4
1.1 Jajna ćelija 4
1.2 Spermatozoid 4
2 Stvaranje novog života 6
ZAKLJUČAK 15
LITERATURA 16


PORUČITE RAD NA OVOM LINKU >>> SEMINARSKI
maturski radovi seminarski radovi maturski seminarski maturski rad diplomski seminarski rad diplomski rad lektire maturalna radnja maturalni radovi skripte maturski radovi diplomski radovi izrada radova vesti studenti magistarski maturanti tutorijali referati lektire download citaonica master masteri master rad master radovi radovi seminarske seminarski seminarski rad seminarski radovi kvalitet kvalitetni fakultet fakulteti skola skole skolovanje titula univerzitet magistarski radovi

LAJKUJTE, POZOVITE 5 PRIJATELJA I OSTVARITE POPUST
11:16 AM
Poseti veb stranicu korisnika Pronađi sve korisnikove poruke Citiraj ovu poruku u odgovoru
Nova tema  Odgovori 


Verovatno povezane teme...
Tema: Autor Odgovora: Pregleda: zadnja poruka
  Krvne celije Vesnica 1 13,039 04-12-2012 11:33 PM
zadnja poruka: AmelaRekic
  Celije imunskog sistema, antigen prezentirajuce celije Vesnica 0 3,875 03-05-2010 11:11 PM
zadnja poruka: Vesnica

Skoči na forum: