Studija izvodljivosti Biznis inkubatora

Nova tema  Odgovori 
Podelite temu sa drugarima: ZARADITE PRODAJOM SVOJIH RADOVA
 
Ocena teme:
  • 0 Glasova - 0 Prosečno
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Autor Poruka
Dzemala Nije na vezi
Posting Freak
*****

Poruka: 8,280
Pridružen: May 2010
Poruka: #1
Studija izvodljivosti Biznis inkubatora
Maturski, Seminarski , Maturalni i diplomski radovi iz ekonomije: menadzment, marketing, finansija, elektronskog poslovanja, internet tehnologija, biznis planovi, makroekonomija, mikroekonomija, preduzetnistvo, upravljanje ljudskim resursima, carine i porezi.


У циљу успешнијег развијања приватног сектора, Влада Републике Србије је донела одлуку о начину поспешавања услова пословања, а један од начина је и формирање инкубатора.

Општина Ужице је једна од 14 општина у Србији које су укључене у Владин Прогам за развој бизнис инкубатора и кластера за период 2007-2010 године. То што је општина укључена у програм говори о подршци коју Републичка влада пружа визији развоја предузетништва у Ужицу, .
Економски развој општине Ужице има две кључне одлике. С једне стране ниво економске активности је изузетно низак. Главни показатељ нивоа економске активности је низак ниво дохотка по становнику, а у стварању дохотка је значајно учешће приватног сектора. С разлогом се инсистира на томе да је највећа одговорност за садашњи и будући економски развој Ужица на приватном сектору. Међутим, приватни власници нису још увек спремни да понесу такво бреме одговорности. За сада, највећа одговорност лежи у решавању проблема високе незапослености.

С друге стране, инфраструктура за подршку малих и средњих предузећа и предузетника постепено све више јача. Потребно је превазићи проблем како да се неактивна (а у многим аспектима некомпатибилна) економија повеже са локалним институцијама које су носиоци иновација у области привредног развоја.
Проблем се своди на избор одговарајућих инструмената за деловање. Бизнис инкубатор је један од неопходних инструмената. Оснивање инкубатора у Ужицу ће помоћи да локалне институције усмере свој иновативни потенцијал на решавање проблема незапослености…

УСЛУГЕ БИЗНИС ИНКУБАЦИЈЕ


Услуге бизнис инкубатора су намењене њеним станарима, али би се оне пружале и правним и физичким лицима изван њега и то по комерцијалним условима. За развој услуга задужен би био менаџер инкубатора а оне би се реализовале помоћу локалних инситуција које се баве развојем МСПП, невладиних организција, агенција, високог школства, консултантских фирми, волонтера...
Услуге које би пружао бизнис инкубатор могле би табеларно да се представе:…

УПРАВЉАЊЕ И КАДРОВИ


Одговорност оснивача тј. општине Ужице је стратешки развој као и контрола пословања бизнис инкубатора. Одговорност се може посматрати као:
• Стратешко планирање и усмеравање, где би имали:
1) Дефинисањ кључних политика (приоритетан би био критеријум за пријм станара, мисија инкубатора, ...)
2) Обезбеђење финансија (путем спонзорства или донације)
3) Контрола пословања инкубатора у складу са законом
4) Утврђивање циљева и задатака бизнис инкубатора и контрола њихове реализације
5) Подршка менаџерском тиму
6) Управљање екстерним односима.


PORUČITE RAD NA OVOM LINKU >>> SEMINARSKI
maturski radovi seminarski radovi maturski seminarski maturski rad diplomski seminarski rad diplomski rad lektire maturalna radnja maturalni radovi skripte maturski radovi diplomski radovi izrada radova vesti studenti magistarski maturanti tutorijali referati lektire download citaonica master masteri master rad master radovi radovi seminarske seminarski seminarski rad seminarski radovi kvalitet kvalitetni fakultet fakulteti skola skole skolovanje titula univerzitet magistarski radovi

LAJKUJTE, POZOVITE 5 PRIJATELJA I OSTVARITE POPUST
04:09 PM
Poseti veb stranicu korisnika Pronađi sve korisnikove poruke Citiraj ovu poruku u odgovoru
Nova tema  Odgovori 


Verovatno povezane teme...
Tema: Autor Odgovora: Pregleda: zadnja poruka
  Diplomski rad - Prednost elektronskog poslovanja u odnosu na klasični biznis erik_bananamen 0 2,684 25-05-2011 11:51 PM
zadnja poruka: erik_bananamen
  Strateški biznis plan preduzeća LOCAL - COMP Dzemala 0 3,507 06-05-2011 09:47 PM
zadnja poruka: Dzemala
  Master rad - Biznis plan erik_bananamen 0 3,204 27-04-2011 11:21 PM
zadnja poruka: erik_bananamen
  Iformacioni paket PUMP 2007 - biznis plan Dzemala 0 1,972 15-04-2011 11:16 PM
zadnja poruka: Dzemala
  Biznis plan za rent a car agenciju Dzemala 0 4,446 31-03-2011 03:45 AM
zadnja poruka: Dzemala

Skoči na forum: