Strategije za unapređenje relacionog marketinga - magistarski

Nova tema  Odgovori 
Podelite temu sa drugarima: ZARADITE PRODAJOM SVOJIH RADOVA
 
Ocena teme:
  • 0 Glasova - 0 Prosečno
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 
Autor Poruka
derrick Nije na vezi
Posting Freak
*****

Poruka: 3,097
Pridružen: Jul 2009
Poruka: #1
Strategije za unapređenje relacionog marketinga - magistarski
Poglavlje 1. Uvod

1.1 Novi marketinški izazovi: u susret relacionom marketingu

Iako je primena relacionog marketinga dugo bila praksa preduzeća iz privatnog sektora, državne institucije i javni sektor sve više uviđaju potrebu izlaženja u susret očekivanjima korisnika svojih usluga, te se odvažuju na ovaj izazov i počinju da usvajaju i strateški primenjuju principe relacionog marketinga.

Korisnici usluga, poučeni iskustvom iz privatnog sektora, gde se konstantno pronalaze načini za pridobijanje njihovog zadovoljstva, poverenja i lojalnosti, žele sličan tretman i od državnih institucija.
Budući da je poverenje građana u institucije Republike Srbije izrazito nisko, da Vladi veruje svega 7% građana, od suštinske je važnosti strateški pristupiti izgradnji partnerskih odnosa, upravljanju mrežom i javnim komunikacijama i ponuditi jedan demokratičniji pristup procesu pružanja usluga svojim građanima.

Istraživanja predviđaju da će u naredne tri godine relacioni marketing najveći rast doživeti u javnom sektoru, naročito u državnim i lokalnim upravama.
Interesovanje za CRM u javnoj upravi je relativno nova pojava, ali je sve zastupljenija. Uprave preduzimaju odlučne korake kako bi poboljšali svoje CRM mogućnosti – značajno investirajući u inicijative za poboljšanje usluge. Ipak, često puta se uprave bore da realizuju dobiti koje se očekuju od razvoja modernih CRM mogućnosti. Mnoge, i dalje nisu u mogućnosti da premoste jaz između predviđenog uticaja CRM-a i stvarnog iskustva.
Javna uprava aktivno teži promovisanju građanski orijentisane državne uprave kao i efikasnijem odnosu sa privatnim sektorom. Sve više, one tragaju za principima Customer Relationship Management-a, koji su uspešno razvijeni i primenjeni u privatnim preduzećima, kako bi postigli njihove ciljeve.


PORUČITE RAD NA OVOM LINKU >>> SEMINARSKI
maturski radovi seminarski radovi maturski seminarski maturski rad diplomski seminarski rad diplomski rad lektire maturalna radnja maturalni radovi skripte maturski radovi diplomski radovi izrada radova vesti studenti magistarski maturanti tutorijali referati lektire download citaonica master masteri master rad master radovi radovi seminarske seminarski seminarski rad seminarski radovi kvalitet kvalitetni fakultet fakulteti skola skole skolovanje titula univerzitet magistarski radovi

LAJKUJTE, POZOVITE 5 PRIJATELJA I OSTVARITE POPUST
12:48 AM
Poseti veb stranicu korisnika Pronađi sve korisnikove poruke Citiraj ovu poruku u odgovoru
Nova tema  Odgovori 


Verovatno povezane teme...
Tema: Autor Odgovora: Pregleda: zadnja poruka
  Plan i program treninga za unapređenje motoričkih sposobnosti odbojkaša - diplomski VS1 2 3,190 14-09-2013 10:50 AM
zadnja poruka: derrick
  Analiza potencijala Srbije u domenu ruralnog turizma - magistarski rad derrick 0 2,481 04-08-2013 12:39 PM
zadnja poruka: derrick
  Analiza prodaje knjiga bazirana na konceptu data warehouse-a - magistarski derrick 0 2,551 04-08-2013 12:38 PM
zadnja poruka: derrick
  Analiza profitabilnosti banaka na finansijskom tržištu Srbije - magistarski derrick 0 2,553 04-08-2013 12:36 PM
zadnja poruka: derrick
  Biznis plan - magistarski derrick 0 2,734 04-08-2013 12:34 PM
zadnja poruka: derrick

Skoči na forum: