Strategija alijanse kao faktor međunarodnog menadžmenta

Nova tema  Odgovori 
Podelite temu sa drugarima: ZARADITE PRODAJOM SVOJIH RADOVA
 
Ocena teme:
  • 0 Glasova - 0 Prosečno
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 
Autor Poruka
Dzemala Nije na vezi
Posting Freak
*****

Poruka: 8,280
Pridružen: May 2010
Poruka: #1
Strategija alijanse kao faktor međunarodnog menadžmenta
Maturski, Seminarski , Maturalni i diplomski radovi iz ekonomije: menadžment, marketing, finansija, elektronskog poslovanja, internet tehnologija, biznis planovi, makroekonomija, mikroekonomija, preduzetništvo, upravljanje ljudskim resursima, carine i porezi.


Međunarodni menadžment savremeni je oblik menadžmenta koji podrazumeva fokusiranje kompanije na neka nova tržišta i neka nova područja poslovanja. Međunarodni menadžment mora se razlikovati od opšteg oblika menadžmenta i top menadžeri moraju posmatrati međunarodno tržište kao potpuno novi vid poslovanja. Razvijao se sa globalizacionim trendom i tranzicijom kao novim vidom aspekta poslovanja i prilagođavao se sa tokom vremena i promenama u okruženju. Međunarodni menadžment polazi od novog poslovnog razmišljanja i spremnost organizacije da posluje na jedan savremeni i moderni način uz prihvatanje i reagovanje na sve vrste rizika. Tržište međunarodnog menadžmenta je osnova za definisanje misije i vizije kompanije i pronalazak onog rešenja nastupa na inostranom tržištu koji najviše odgovara novonastalim uslovima. Kompanija može da odluči da nastupi bez promena na svom proizvodu bez prilagođavanja lokalnim zahtevima.
Teza ovog rada je da kompanije, ukoliko žele da se prošire na nova međunarodna tržišta moraju da razmišljaju globalno, i da deluju lokalno. Strategijske alijanse su najvažniji oblik međunarodne saradnje kao deo međunarodnog menadžmenta i jedan je od optimalnih oblika saradnje u smislu ostvarivanja ciljeva kompanije. Strategijske alijanse omogućavaju povratnu korist za obe kompanije koje stupaju u alijansu, finansijski tokovi idu u oba pravca, ali ne istovremeno, već po isteku određenog vremenskog perioda. Alijanse se mogu organizovati u punom obliku, od prenosa roba, usluga, kapitala i novca iz jedne zemlje u drugu i to u vidu raznih ekonomskih pomoći, ili samo sa finansijskog aspekta. . .

S A D R Ž A J

UVOD 3
1 Strategija alijansi kao faktor međunarodnog menadžmenta 4
1.1 Koncept strategijskih alijansi 4
1.2 Pojam strategije alijanse 4
2 Realizacija strategije alijanse 5
2.1 Cilj strategije alijanse 5
2.2 Ugovor o alijansi 5
2.3 Učesnici strategije alijansi 6
3 Prednosti i nedostaci alijansi 6
ZAKLJUČAK 7
LITERATURA 8PORUČITE RAD NA OVOM LINKU >>> SEMINARSKI
maturski radovi seminarski radovi maturski seminarski maturski rad diplomski seminarski rad diplomski rad lektire maturalna radnja maturalni radovi skripte maturski radovi diplomski radovi izrada radova vesti studenti magistarski maturanti tutorijali referati lektire download citaonica master masteri master rad master radovi radovi seminarske seminarski seminarski rad seminarski radovi kvalitet kvalitetni fakultet fakulteti skola skole skolovanje titula univerzitet magistarski radovi

LAJKUJTE, POZOVITE 5 PRIJATELJA I OSTVARITE POPUST
10:35 PM
Poseti veb stranicu korisnika Pronađi sve korisnikove poruke Citiraj ovu poruku u odgovoru
Nova tema  Odgovori 


Verovatno povezane teme...
Tema: Autor Odgovora: Pregleda: zadnja poruka
  Interpersonalni odnosi menadžmenta turističkih preduzeća derrick 0 1,791 26-02-2014 12:27 AM
zadnja poruka: derrick
  Oranizacija i organizovanje kao funkcija menadžmenta derrick 0 2,249 25-02-2014 11:57 PM
zadnja poruka: derrick
  Savetodavne službe u poljoprivredi i njihov uticaj na razvoj menadžmenta MSP u agrobi derrick 0 1,810 24-02-2014 04:19 PM
zadnja poruka: derrick
  11 Pitanja iz menadžmenta rizikom derrick 0 2,320 19-09-2013 03:13 PM
zadnja poruka: derrick
  Planiranje kao faza procesa menadžmenta derrick 0 2,223 14-09-2013 04:21 PM
zadnja poruka: derrick

Skoči na forum: