Stilovi rukovođenja razredom

Nova tema  Odgovori 
Podelite temu sa drugarima: ZARADITE PRODAJOM SVOJIH RADOVA
 
Ocena teme:
  • 0 Glasova - 0 Prosečno
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 
Autor Poruka
derrick Nije na vezi
Posting Freak
*****

Poruka: 3,082
Pridružen: Jul 2009
Poruka: #1
Stilovi rukovođenja razredom
UVOD

Edukacijska psihologija je jedna od najstarijih grana psihologije. Edukacijska psihologija javlja se još i pod imenima psihologija obrazovanja, pedagoška psihologija, školska psihologija i sl. Edukacijska psihologija se bavi proučavanjem učenja i svega što je s njime u vezi a isto tako istražuje i proučavanjem psiholoških strana procesa vaspitanja i obrazovanja. Edukacijska psihologija je temeljna i primjenjena nauka.

U savremenoj psihologiji, kao sistemu nauke, edukacijska psihologija predstavlja ono područje istraživanja koje je relativno najranije odrijedilo svoj predmet proučavanja pa se tako počelo konstituirati u zasebnu psihologijsku granu. Pretpostavke za njezinu samostalnost dao je istaknuti istraživač i psiholog Edward Lee Thorndike (1874-1949). U svom djelu pod naslovom Educational Psychology iz godine 1903. dao je, pored ostaloga, prvi program istraživačkoga rada na području problematike učenja i time, prema mišljenju mnogih istraživača, u osnovici odredio predmet edukacijske psihologije. Do tada su uglavnom postojala nastojanja da se spoznaje iz opšte psihologije na prikladan način apliciraju i upotrijebe u školskoj i njoj sličnoj edukacijskoj praksi. Pojava, u to vrijeme različitih, psihologijskih naučnika za nastavnike ilustrovala je takvo stanje. Danas među istraživačima prevladava mišljenje o edukacijskoj psihologiji kao samostalnoj psihologijskoj grani koja u više područja, što ih u sebi uključuje, sadrži i obilježja primijenjene nauke.

S A D R Ž A J

UVOD 3
1 Stilovi rukovođenja razredom 4
1.1 Autoritarni stil rukovođenja 6
1.2 Popustljivi stil rukovođenja 9
1.3 Ravnodušan stil rukovođenja 9
1.4 Demokratski (autoritativni) stil rukovođenja 11
ZAKLJUČAK 14
LITERATURA 15


PORUČITE RAD NA OVOM LINKU >>> SEMINARSKI
maturski radovi seminarski radovi maturski seminarski maturski rad diplomski seminarski rad diplomski rad lektire maturalna radnja maturalni radovi skripte maturski radovi diplomski radovi izrada radova vesti studenti magistarski maturanti tutorijali referati lektire download citaonica master masteri master rad master radovi radovi seminarske seminarski seminarski rad seminarski radovi kvalitet kvalitetni fakultet fakulteti skola skole skolovanje titula univerzitet magistarski radovi

LAJKUJTE, POZOVITE 5 PRIJATELJA I OSTVARITE POPUST
09:25 AM
Poseti veb stranicu korisnika Pronađi sve korisnikove poruke Citiraj ovu poruku u odgovoru
Nova tema  Odgovori 


Poruke u ovoj temi
Stilovi rukovođenja razredom - derrick - 21-09-2013 09:25 AM

Skoči na forum: