Stilovi loseg upravljanja

Nova tema  Odgovori 
Podelite temu sa drugarima: ZARADITE PRODAJOM SVOJIH RADOVA
 
Ocena teme:
  • 0 Glasova - 0 Prosečno
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 
Autor Poruka
Vesnica Nije na vezi
Posting Freak
*****

Poruka: 2,567
Pridružen: May 2010
Poruka: #1
Stilovi loseg upravljanja
Maturski, seminarski i diplomski radovi iz menadzmenta proizvodnje.

Adižesova knjiga o ovladavanju promenama obraća se svakom misaonom čoveku, jer njen osnovni princip - jasno shvatanje sudbonosnog značaja uzajamnog poverenja i poštovanja vredi ne samo pri upravljanju privrednim organizacijama, nego i u građenju porodičnog života i strukturiranju države. Glavnina ovog dela je ipak posvećena menadžmentu organizacija, u domenu privrede i drugih društvenih delatnosti. To je dobro, jer time počinje da zadovoljava visoko aktuelnu potrebu radikalnog inoviranja nauke i veštine upravljanja.”
Pred našim očima odvijaju se duboke promene u doktrini aplikaciji menadžmenta u svetu, pa neki autori govore o novoj eri, a drugi o revoluciji. Adižesovo delo je za nas u Srbiji posebno aktuelno jer se pod pritiskom izuzetnih poteškoća sve energičnije probija saznanje da je zajednički imenitelj svih naših nevolja nepriznavanje zakonomernosti i nepoznavanje praktično primenjivih, savremenih tehnika upravljanja, shvaćenog kao interakcija prognoziranja, planiranja, organizovanja, razvijanja ljudskih resursa, rukovodenja. U ovom seminarskom radu ću vam prikazati PAEI - četiri osnovna stila upravljanja – P, A, E i I tip – bez obzira da li govorimo o podređenima, sebi ravnima ili nadređenima.

1.1 Stilovi lošeg upravljanja

Stilovi upravljanja se takođe mogu odrediti u svetlu uloga odlučivanja prema tome koja je od osobina dominantna u donošenju odluka i u samoj ličnosti menadžera.
Po Adižesu ako jedna uloga isuviše dominira u odnosu na drugu dolazi do lošeg stila upravljanja. Tako se mogu definisati:
P - Usamljeni jahač je postao menadžer jer je "proizvođač rezultata” čiji su podređeni potrčkala a fokus je na pitanju sta da se radi, nikad nemam vremena i opire se svakoj promeni.
A - Birokrata je menadžer koji dolazi i odlazi sa posla tačno na vreme i gde mu podređeni klimaju glavom, čili je fokus je na pitanju kako se radi, čije je pimedbe "Oni to rade pogrešno" i koji neželi promene.
E - Palikuca je osoba kja stalno kreira nove ideje i projekte, spreman da uđe u rizik , podređeni mu se ulaguju se i opsednut je promenama.
I - Super sledbenik želi slaganje, sličnost, prihvatanje situacije bez konflikata, više sluša nego šta govori, podređeni ga obavestavaju, njegov fokus je na tomo ko radi, čije je pimedbe " Oni to nerazumeju" i čija je reakcija sačekajmo nije pravo vreme.
Beskorisan čovek nikada nemaju problema, sve prihvataju bez otpora, brinu se jedino za ocuvanje svoje pozicije i za svoje saradnike biraju beskorisne ljude.

1 UVOD 3
1.1 Stilovi lošeg upravljanja 4
2 MENADZERSKI STIL LOSEG UPRAVLJANJA 8
2.1 Menjanje menadžerskog stila upravljanja menjanjem pojedinca 9
2.2 Loš menadžment rađa, loše upravljanje menadžmenta 10
3 RAZLIČITI STILOVI UPRAVLJANJA 11
3.1 Poslovanja koja mogu da doprinesu nerazumevanju sagovornika 12
4 ZAKLJUČAK 14
5 LITERATURA 15


PORUČITE RAD NA OVOM LINKU >>> SEMINARSKI
maturski radovi seminarski radovi maturski seminarski maturski rad diplomski seminarski rad diplomski rad lektire maturalna radnja maturalni radovi skripte maturski radovi diplomski radovi izrada radova vesti studenti magistarski maturanti tutorijali referati lektire download citaonica master masteri master rad master radovi radovi seminarske seminarski seminarski rad seminarski radovi kvalitet kvalitetni fakultet fakulteti skola skole skolovanje titula univerzitet magistarski radovi

LAJKUJTE, POZOVITE 5 PRIJATELJA I OSTVARITE POPUST
09:32 PM
Poseti veb stranicu korisnika Pronađi sve korisnikove poruke Citiraj ovu poruku u odgovoru
Nova tema  Odgovori 


Verovatno povezane teme...
Tema: Autor Odgovora: Pregleda: zadnja poruka
  Organizacija upravljanja u malom poduzeću - hr derrick 0 1,651 21-02-2014 12:50 AM
zadnja poruka: derrick
  Poslovni plan kao instrument upravljanja Vesnica 0 1,577 01-07-2010 09:55 PM
zadnja poruka: Vesnica
  Specificnosti koncepta upravljanja troskovima po jedinici proizvoda Vesnica 0 2,713 30-06-2010 08:47 PM
zadnja poruka: Vesnica

Skoči na forum: