Sta je po vama bitnije sadrzaj ili dizajn

Nova tema  Odgovori 
Podelite temu sa drugarima: ZARADITE PRODAJOM SVOJIH RADOVA

Ocena teme:
  • 0 Glasova - 0 Prosečno
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Autor Poruka
Jovica
Unregistered

Poruka: #1
Sta je po vama bitnije sadrzaj ili dizajn
Ja mislim da je to sadrzaj - zasto?

Pa iz prostog razloga sto vecina ljudi dolazi na neki sajt sa namerom da nesto pronadje - u zavisnosti da li dolazi sa pretrazivaca ili direktno (preporukom)

Ako dolazi preko pretrazivaca onda mu dizajn nece toliko biti bitan jer ukoliko je nasao to sto mu treba onda nije problem i ako je "dizajn los" (mada nisam sreo neki sajt i da se za njega moze reci da ima los dizajn - mozda neka kombinacija ljubicasto crveno zuto Smile

A ako je dosao direktno - ne trazeci nista onda ce mu sadrzaj biti bitan jer taj sajt treba da mu se vizuelno svidi da bi ga nastavio koristiti.

Dacu par primera - mycity.rs i elitesecurity.org - dizajn je jednostavan ali zato ogromna kolicina kvalitetnog sadrzaja.

E a sada vi meni recite samo 1 sajt koji ima dobar dizajn a "nikakav" sadrzaj i da je veoma posecen zbog dizajna.

Sta vi mislite o tome?
03:42 PM
Citiraj ovu poruku u odgovoru
Vlado Nije na vezi
Webmaster
**

Poruka: 27
Poruka: #2
RE: Sta je po vama bitnije sadrzaj ili dizajn
Slazem se sa tobom , takodje i meni je vazniji sadrzaj nego dizjan !
01:42 PM
Poseti veb stranicu korisnika Pronađi sve korisnikove poruke Citiraj ovu poruku u odgovoru
Jovica
Unregistered

Poruka: #3
Pa kad pogledas npr neke warez forume kao sto je warez-bb onda shvatis da oni nemaju nikakav dizajn (ovaj forum inace nema nijedan link na googlu) vec je sadrzaj taj koji privlaci korisnike.
02:20 PM
Vladan
Unregistered

Poruka: #4
sadrzaj, naravno...
alii isto tako je bitan dizajn
04:54 PM
seraphim Nije na vezi
Member

Poruka: 98
Poruka: #5
Zavisi od teme stranice. Npr ako je u pitanju neki heavy metal sajt potrebno je da ima i neku atmosferu koje odgovara temi.
Mada mislim da sadrzaj ide uvek ispred dizajna.
http://www.maxalbums.com/ ovaj sajt izgleda skoro kao da ga je pravilo neko dete ali zato ima gomila muzike.

http://www.maturskiradovi.net/eshop
09:22 AM
Poseti veb stranicu korisnika Pronađi sve korisnikove poruke Citiraj ovu poruku u odgovoru
borissajkas
Unregistered

Poruka: #6
sadržaj!!!!!!!!!!!! Big Grin

malo offtopic. nikako neću razumeti zašto ljudi prave sajtove za download muzike, pa brate ko bude jači na google od svi -share.com programa ja mu pružam ruku i biću mu doživotni sluga!!! Big Grin

ako hoću da skinem bilo koju pesmu, odem na google, ukucam "DOWNLOAD FREE MP3 (IME PESME)" i idem na bilo koji -share sajt, the simple is best Big Grin
01:56 AM
evil
Unregistered

Poruka: #7
sadržaj, a i takođe sam dizajn sajta je veoma bitan, jer on uvek ostavi utisak, barem tako je kod mene...
01:01 AM
Darko Nije na vezi
Junior Member
**

Poruka: 2
Poruka: #8
(31-05-2009 01:56 AM)borissajkas piše:  sadržaj!!!!!!!!!!!! Big Grin

malo offtopic. nikako neću razumeti zašto ljudi prave sajtove za download muzike,

Po mom misljenju to je zato sto zheli da zadrzhe posetioce duzhe vremena na sajtu, a to ustice na neki nacin vrz SEO rezultate
09:28 PM
Sonja M
Unregistered

Poruka: #9
Kao i vecini i moje misljenje je da je naravno najbitniji sadrzaj jer ako sajt ne nudi ono sto sam trazila njegov dizajn moze da bude fenomenalan ali to me nece zadrzati na istom, ali to naravno ne znaci da dizaj ne treba da bude zadovoljavajuci jer dokazano je da covek najbrze i najduze pamti slike, oblike i boje tako da je logicno da ce mu duze ostati u pamcenju sajt koji ima dobar dizajn nego sajt koji je samo ispunjen informacijama.
01:05 PM
Kulle Nije na vezi
Junior Member
**

Poruka: 7
Poruka: #10
Pre nego sto sam poceo sa web dizajnom kada nisam znao kakve sve platforme postoje i td. gledao sam sadrzaj a sada Naravno da je sadrzaj bitan 100% ali neki poseban web dizajn da nije free tema ili nesto sto se radi za 1 do 3 sata ostavlja jak utisak na mene kao web dizajnera.
Npr kada vidite monster tempalte na srpskom sajtu a da nisu ni slike i logoi izmenjeni dodje mi da povratim.Plus znam da je skinut sa nekog warez foruma.
06:52 PM
Knjižara
Unregistered

Poruka: #11
Ako posećujemo sajt prvi put verovatno smo tu zbog sadržaja, ali ako planiramo da nastavimo dolaziti onda je dizajn presudan.

Takođe, dizajn je bitan za sajtove gde se u principu provodi dosta vremena (kao što su forumi). Ne u smislu da bude savršeno grafički izveden, već da se vodi računa o usability-ju odnosno da su boje lepo uklopljene, pravilan odabir fontova, ispravna veličina i sl.
Na kraju, glasam za kvalitetan sadržaj i pristojan dizajn.
04:42 PM
evoL1x
Unregistered

Poruka: #12
sve zavisi od tipa sajta. Npr ako je to neki community sajt onda je bitniji dizajn a ako je vec sajt za download i vijesti onda je bitniji sadrzaj ( sto je prostije to je bolje ) . Uglavnom oboje je bitno Smile
11:35 AM
Ivan_C
Unregistered

Poruka: #13
Za mene je važniji sadržaj i dobra navigacija, jednostavne boje bez velikog šarenila pozadine
06:05 AM
Nova tema  Odgovori 

Skoči na forum: