Specijalna olimpijada

Nova tema  Odgovori 
Podelite temu sa drugarima: ZARADITE PRODAJOM SVOJIH RADOVA
 
Ocena teme:
  • 0 Glasova - 0 Prosečno
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 
Autor Poruka
derrick Nije na vezi
Posting Freak
*****

Poruka: 3,082
Pridružen: Jul 2009
Poruka: #1
Specijalna olimpijada
UVOD

Sport postoji otkad i čovek, ali nije uvek bio institucionalizovan. On je oduvijek bio sastavni deo života zajedno s radom. On je igra, pa se odvija u imaginarnom svetu s magijskim prizvukom, posebno u starim civilizacijama kada nije bila razvijena diferencijacija na bazi podele rada. Jedna od prvih velikih podela rada, nastala u robovlasničkom društvu, bila je podela na umni i telesni rad; ona je sport svrstala u telesnu aktivnost, pa je zbog veličanja duhovne i podcenjivanja telesne aktivnosti sport dugo vremena bio podcenjen. Tek nastankom građanstva sport dobiva i neke nove dimenzije, politizuje se, komercijalizuje i profesionalizuje, postaje spektakl, manipulacija i način odvlačenja pažnje ljudi od njihovih svakodnevnih problema.

Sport je deo društvene strukture i ne treba ga posmatrati kao izolovani fenomen. U tesnoj je vezi sa: kulturom, umetnošću, religijom ali i politikom. Sport pojačava grupne veze i daje mogućnosti nacijama da se užive i identifikuju sa svojom grupom. Na taj način sport se koristi kao sredstvo socijalno-grupne integracije, načina buđenja patriotskih i nacionalnih osećanja, podstičući masovne psihoze. Sport danas odgovara zahtevima različitih kultura, a on sam obogaćuje kulturnu sliku sveta. U sebi nosi i neke karakteristike igre. Stoga se može reći da je razumljivo i zašto današnji sport ima tesnih veza sa politikom.

S A D R Ž A J

UVOD 3
1 Specijalna olimpijada 4
1.1 Istorijat Specijalne olimpijade 4
1.2 Ciljevi i misija Specijalne olimpijade 6
1.3 Razlike između Specijalne olimpijade i drugih sportskih manifestacija 8
ZAKLJUČAK 9
LITERATURA 10


PORUČITE RAD NA OVOM LINKU >>> SEMINARSKI
maturski radovi seminarski radovi maturski seminarski maturski rad diplomski seminarski rad diplomski rad lektire maturalna radnja maturalni radovi skripte maturski radovi diplomski radovi izrada radova vesti studenti magistarski maturanti tutorijali referati lektire download citaonica master masteri master rad master radovi radovi seminarske seminarski seminarski rad seminarski radovi kvalitet kvalitetni fakultet fakulteti skola skole skolovanje titula univerzitet magistarski radovi

LAJKUJTE, POZOVITE 5 PRIJATELJA I OSTVARITE POPUST
10:28 PM
Poseti veb stranicu korisnika Pronađi sve korisnikove poruke Citiraj ovu poruku u odgovoru
Nova tema  Odgovori 


Verovatno povezane teme...
Tema: Autor Odgovora: Pregleda: zadnja poruka
  Specijalna antiteroristička jedinica SAJ derrick 0 1,524 04-06-2013 10:32 PM
zadnja poruka: derrick
  Specijalna antitroristička jedinica GSG 9 derrick 0 1,389 04-06-2013 10:30 PM
zadnja poruka: derrick

Skoči na forum: