Specifičnosti rukovođenja u policijskim stanicama opšte nadležnosti

Nova tema  Odgovori 
Podelite temu sa drugarima: ZARADITE PRODAJOM SVOJIH RADOVA
 
Ocena teme:
  • 0 Glasova - 0 Prosečno
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Autor Poruka
Maja Nije na vezi
Posting Freak
*****

Poruka: 1,234
Pridružen: Nov 2011
Poruka: #1
Specifičnosti rukovođenja u policijskim stanicama opšte nadležnosti
100% Kvalitetni diplomski radovi. 65000 Gotovih radova spremnih za download. Gotovi seminarski i diplomski radovi, izrada novih unikatnih seminarskih.


UVOD


Zbog izuzetnog značaja policijske institucije svako društvo koje teži prosperitetu ima dovoljno razloga da sistematski i organizovano posvećuje punu pažnju pitanjima koja se tiču njene globalne uloge u društvu, organizacionoj strukturi, kratkoročnih prioriteta, efikasnosti, problemima službe i njenih pripadnika, personalnom sastavu, kulturi obavljanja policijske funkcije, itd.

Svrha organizacione strukture je ostvarivanje misije, ciljeva i zadataka organizacije. Organizaciona struktura trebalo bi da omogući policijskoj organizaciji brz odgovor na izazove, rizike, pretnje bezbednosti koje donosi okruženje, da osposobi policiju za efektivno i efikasno funkcionisanje, tj. za ostvarivanje definisanih ciljeva i postizanje željenih rezultata uz što manji utrošak resursa. Takođe, organizaciona struktura treba da omogući i prilagođavanje organizacije zahtevima okruženja i potrebnu motivisanost članova organizacije. Efikasno poslovanje i harmonizacija ponašanja u organizaciji zavise od velikog broja faktora, među kojima nesumnjivo značajno mesto zauzima upravljanje kadrovima, kao najvrednijim resursom.

Policija je nekada obuhvatala čitavo područje unutrašnje uprave, da bi se danas tim izrazom obuhvatilo samo jedno od područja državne uprave u čijem su delokrugu poslovi koji se odnose na bezbednost države i njenih građana čija su organizacija, delatnost i kontrola, zbog njihove osobenosti podvrgnuti i dopunskom pravnom režimu u odnosu na pravni režim koji važi i za druge organe državne uprave. Posebnost poslova policije razlog je posebnosti pravnog režima za njihovo obavljanje, koje kao svoj element uključuje i posebnost pravnog položaja lica koja obavljaju delatnost policije, pored elemenata tog režima koji su opšti za sve grane (resore) državne uprave. Posebnost upravnog rada u policiji razlog je posebnostima u položaju lica u policiji.

Sadržaj

UVOD
1.1 Geneza, istorijsko poreklo policije i njene funkcije 2
1.2 Poslovi policije 4
1.3 Organizacija i podela posla u policiji 5
1.4 Specifičnosti rukovođenja u policijskim stanicama opšte nadležnosti 11
ZAKLJUČAK 14
LITERATURA 16


PORUČITE RAD NA OVOM LINKU >>> SEMINARSKI
maturski radovi seminarski radovi maturski seminarski maturski rad diplomski seminarski rad diplomski rad lektire maturalna radnja maturalni radovi skripte maturski radovi diplomski radovi izrada radova vesti studenti magistarski maturanti tutorijali referati lektire download citaonica master masteri master rad master radovi radovi seminarske seminarski seminarski rad seminarski radovi kvalitet kvalitetni fakultet fakulteti skola skole skolovanje titula univerzitet magistarski radovi

LAJKUJTE, POZOVITE 5 PRIJATELJA I OSTVARITE POPUST
24-02-2012 09:05 PM
Pronađi sve korisnikove poruke Citiraj ovu poruku u odgovoru
Nova tema  Odgovori 


Verovatno povezane teme...
Tema: Autor Odgovora: Pregleda: zadnja poruka
  Postupak prema maloletnicima - Opšte odredbe derrick 0 1,400 24-01-2013 01:13 AM
zadnja poruka: derrick
  Poslovno pravo - Ugovori robnog prometa (opšte karakteristike, sredstva obezbeđenja Maja 0 1,744 24-02-2012 08:17 PM
zadnja poruka: Maja
  Opste ucenje o pravu - Pravo Dzemala 0 1,745 17-04-2011 05:42 AM
zadnja poruka: Dzemala
  Krivično delo izazivanje opšte opasnosti Dzemala 0 2,454 25-03-2011 04:08 PM
zadnja poruka: Dzemala
  Oblici državnog uređenja - opšte učenje o pravu Dzemala 0 3,417 28-02-2011 10:03 PM
zadnja poruka: Dzemala

Skoči na forum: