Sociokulturni aspekti potrošnje potrošačke kulture i društva

Nova tema  Odgovori 
Podelite temu sa drugarima: ZARADITE PRODAJOM SVOJIH RADOVA
 
Ocena teme:
  • 0 Glasova - 0 Prosečno
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 
Autor Poruka
Dzemala Nije na vezi
Posting Freak
*****

Poruka: 8,280
Pridružen: May 2010
Poruka: #1
Sociokulturni aspekti potrošnje potrošačke kulture i društva
Maturski, Seminarski , Maturalni i diplomski radovi iz ekonomije: menadzment, marketing, finansija, elektronskog poslovanja, internet tehnologija, biznis planovi, makroekonomija, mikroekonomija, preduzetnistvo, upravljanje ljudskim resursima, carine i porezi.


Odluka o kupnji proizvoda, odlazak u kupnju, nekada su bile planirane ali i ograničene realnošću, potrebama, vremenom i raspoloživim financijskim sredstvima. Danas se za svega nekoliko minuta ili sati mogu kupiti prijeko potrebne ili sasvim nepotrebne stvari, veoma jeftine ali i veoma skupe. Nekada su se kupovali proizvodi koji su zaista bili potrebni čovjeku, domaćinstvu i koji su imali svoju upotrebnu i materijalnu vrijednost. Kupnja je postala prenosnik, moć da se kupuju predstave i identiteti i zadovoljavaju razne potrebe koje nemaju nikake veze sa proizvodima koje plaćamo. Rezultati istraživanja, provedenog polovinom osamdesetih godina 20. stoljeća, pokazali su da su faktori koji utiču na kupnju sljedeći: ...


Potrošačka kultura i društvo

Kupovati, posjedovati i pokazivati proizvod ili robnu marku, konzumirati simbolizam koji one nude i zadovoljavati nematerijalne, ali vjerojatno i imaginarne potrebe, predstavljaju aktivnosti važne za društvo i za pojedinca. Reklama vodi potrošače u kupovinu, bira robna imena, boje, modele, donosi odluke, kreira stavove, čine da se potrošači ponose ili stide u društvu, da ističu znak na odijelu, osjećaju sigurnost u autu i značajno mašu novim torbicom, satom, mobilnim telefonom, nakitom - robnom markom.
Cilj reklame je da skrene pažnju na proizvod i da potrošača navede na kupnju, tako što će mu pri samom obraćanju "prodati" predstavu o robi, robnoj marki ili o njemu samom. "Da bi se uspješno utjecalo na potrošača, potrebno mu je pristupiti onako kako on očekuje - laskati mu, provocirati njegove najiskrenije želje, pružiti mu iluziju vlastitog dobrog mišljenja o samom sebi, aktivirati potrebe kojih on nije ni svjestan" . . .

Sadržaj :


UVOD 3
1.1 Potrošačka kultura i društvo 4
1.2 Glavna obilježja potrošnje i potrošačke kulture 8
ZAKLJUČAK 12
LITERATURA 13PORUČITE RAD NA OVOM LINKU >>> SEMINARSKI
maturski radovi seminarski radovi maturski seminarski maturski rad diplomski seminarski rad diplomski rad lektire maturalna radnja maturalni radovi skripte maturski radovi diplomski radovi izrada radova vesti studenti magistarski maturanti tutorijali referati lektire download citaonica master masteri master rad master radovi radovi seminarske seminarski seminarski rad seminarski radovi kvalitet kvalitetni fakultet fakulteti skola skole skolovanje titula univerzitet magistarski radovi

LAJKUJTE, POZOVITE 5 PRIJATELJA I OSTVARITE POPUST
04:14 AM
Poseti veb stranicu korisnika Pronađi sve korisnikove poruke Citiraj ovu poruku u odgovoru
Nova tema  Odgovori 


Verovatno povezane teme...
Tema: Autor Odgovora: Pregleda: zadnja poruka
  Modernizacija hrvatskog društva kroz obrazovanje - hr derrick 0 1,301 09-03-2014 01:49 AM
zadnja poruka: derrick
  Pojmovi masovne i elitne kulture u britanskim studijama kulture derrick 0 1,574 09-03-2014 01:44 AM
zadnja poruka: derrick
  Rukovođenje i promjene kulture derrick 0 1,210 09-03-2014 01:29 AM
zadnja poruka: derrick
  Opstanak civilnog društva u okvirima nacionalizma derrick 0 1,228 21-09-2013 12:09 PM
zadnja poruka: derrick
  Organizacija kulture i ponašanja derrick 0 1,235 03-02-2013 03:47 PM
zadnja poruka: derrick

Skoči na forum: