Slavljenje praznika kod izbeglica sa Kosova i Metohije

Nova tema  Odgovori 
Podelite temu sa drugarima: ZARADITE PRODAJOM SVOJIH RADOVA
 
Ocena teme:
  • 0 Glasova - 0 Prosečno
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 
Autor Poruka
Maja Nije na vezi
Posting Freak
*****

Poruka: 1,234
Pridružen: Nov 2011
Poruka: #1
Slavljenje praznika kod izbeglica sa Kosova i Metohije
Gotovi seminarski radovi na sajtu
http://www.maturskiradovi.net
Kontakt na e-mail: maturskiradovi.net@gmail.com


UVOD

Možda bismo za početak mogli označiti položaj izbeglica opisno – kao položaj "nasilne grupne izolacije" i izopštenja iz društva. On se manifestuje, s jedne strane, kao snažan institucionalni i izvaninstitucionalni pritisak na članove neke društvene i političke zajednice koji se smatraju nepoželjnim i koji dovodi do njihovog izgona (kad je pitanju staro stanište), a, s druge, kao više ili manje restriktivno određivanje prethodnih uslova koji se moraju zadovoljiti da bi se steklo članstvo u novoj zajednici. (kad je u pitanju novo prebivalište). Staro društvo ih rado proteruje, a novo ih nevoljno prihvata, i to samo pod određenim uslovima. I to je, možda generička osobenost izbeglištva, iz koje proističu i druge. Jasno je da je izolacija sama po sebi daleko od bilo čega što bi se moglo nazvati "osvajanjem slobode", libertetstvom ili mnogo pominjanom individualizacijom, ali je, na žalost, isto tako daleko i od svakog normalnog susretanja kultura, pa čak i bilo kojeg normalnog ljudskog susretanja. Međutim, ako se individualizacija poima kao rastakanje i usitnjavanje zajednica, zatim kao raspad država i iscrtavanja novih, multipliciranih granica, državnih i međuljudskih, te kao egoističnost i otuđenost, onda ona opisuje i stanje izbeglištva.

Sociološka teorija, posebno u 20. veku, izradila je tanane mehanizme za razumevanje različitih oblika diferencijacije, pa je u okviru toga posebna pažnja posvećena i iseljeništvu, sa funkionalističkim modelima u kojima se useljenici i njihovi domaćini vremenom prilagođavaju kroz proces akulturacije. Teorije o post-modernom društvu dovode do usijanja diskusije o pitanjima različitosti i priznavanja različitosti. I u ideologiji i u teoriji razičitost se, ponekad, uzdiže do kulta. Tako se insistiranje na identitetu pretvara u slavljenje diferencijaliteta i sveopšteg odvajanjanja. Izgleda kao da jedino izbeglice ne žele da budu, posredstvom svog nametnutog statusa, različiti i izdvojeni.


Sadržaj


UVOD 3
1 Identitet raseljenih lica sa Kosova 4
2 Religijski obredi i očuvanje identiteta izbeglih sa KiM 5
2.1 Verski identitet nesrpskih izbeglica sa KiM 8
ZAKLJUČAK 12
LITERATURA 13


PORUČITE RAD NA OVOM LINKU >>> SEMINARSKI
maturski radovi seminarski radovi maturski seminarski maturski rad diplomski seminarski rad diplomski rad lektire maturalna radnja maturalni radovi skripte maturski radovi diplomski radovi izrada radova vesti studenti magistarski maturanti tutorijali referati lektire download citaonica master masteri master rad master radovi radovi seminarske seminarski seminarski rad seminarski radovi kvalitet kvalitetni fakultet fakulteti skola skole skolovanje titula univerzitet magistarski radovi

LAJKUJTE, POZOVITE 5 PRIJATELJA I OSTVARITE POPUST
04:30 PM
Pronađi sve korisnikove poruke Citiraj ovu poruku u odgovoru
Nova tema  Odgovori 


Verovatno povezane teme...
Tema: Autor Odgovora: Pregleda: zadnja poruka
  Komparacija konvencionalnog i fuzzy kontrolera kod kontrole elektromotora derrick 0 1,359 08-08-2013 12:22 PM
zadnja poruka: derrick
  Prava,obaveze i odgovornost kod ugovora o prevozu stvari u medjunarodnom vazdusnom derrick 0 1,692 04-08-2013 12:46 PM
zadnja poruka: derrick
  Nasledjivanje bolesti vezane za polne hromozome kod čoveka Maja 0 2,403 19-07-2012 04:53 PM
zadnja poruka: Maja
  Proracun jednostepenog reduktora sa cilindricnim zupcanicima sa kosim zupcima Maja 0 3,894 20-05-2012 01:12 AM
zadnja poruka: Maja
  Bezbednost nuklearnih elektrana od havarija kod prirodnih katastrofa Dzemala 0 2,167 18-08-2011 06:48 PM
zadnja poruka: Dzemala

Skoči na forum: