Skica lica mesta saobračajne nezgode

Nova tema  Odgovori 
Podelite temu sa drugarima: ZARADITE PRODAJOM SVOJIH RADOVA
 
Ocena teme:
  • 0 Glasova - 0 Prosečno
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 
Autor Poruka
Dzemala Nije na vezi
Posting Freak
*****

Poruka: 8,280
Pridružen: May 2010
Poruka: #1
Skica lica mesta saobračajne nezgode
Maturski, Seminarski , Maturalni i diplomski radovi iz ekonomije: menadzment, marketing, finansija, elektronskog poslovanja, internet tehnologija, biznis planovi, makroekonomija, mikroekonomija, preduzetnistvo, upravljanje ljudskim resursima, carine i porezi.


ЗАДАТАК:

Дана 29.06.2005. године, око 16 сати и 30 минута, догодила се саобраћајна незгода у Липовцу, на регионалном путу Р-102 Крушевац – Равни код km стуба 77,416 km + 100 m, а у близини куће Весне Ракић (Записник о увиђају).

Асфалтни коловоз, на месту незгоде, пружа се у правцу. Коловоз је ширине 6 m, а поред обе ивице коловоза налазе се земљане банкине.

Анализом фотографија Фотодокументације (види Слике бр.1 и бр.2) налазимо да се коловоз на месту незгоде пружа у благом паду, гледано ка Крушевцу (смер кретања камиона), а као што то налази и вештак Радивој Д. Дамјановић, дипл.инж.саоб. у Саобраћајно – техничком вештачењу од 15.09.2005. године.
Коловоз је на месту незгоде подељен уздужном испрекиданом линијом на две коловозне траке за одвијање саобраћаја у оба смера.

За фиксну тачку ( у даљем тексту ФТ) узет је угао куће Весне Ракић из Липовца, која се налази са леве стране коловоза, и то угао куће ближи коловозу и Крушевцу. За оријњнтациону тачку (у даљем тексту ОТ) узета је тачка пресека десне ивице коловоза и нормале на коловоз повучене из ФТ. За оријентациони правац (у даљем тексту ОП) узета је десна ивица коловоза.

Камион (позиција бр.1 на Скици лица места) је затечен на левој ивици коловоза, и то десним боком на левој саобраћајној траци, а левим боком ван коловоза, тј. на банкини поред леве ивице коловоза. Камион је заустављен благо укошен у своју леву страну (ка левој ивици коловоза), усмерен према Крушевцу, предњим десним точком на удањености од 36,5 m после ОТ и 4,8 m улево од ОП, а задњим десним точком на удаљености од 31,4 m после ОТ и 4,5 m улево од ОП.

TRABANT (позиција бр.2 на Скици лица места) затечен је на средини коловоза, усмерен према левој ивици коловоза, предњим десним точком на левој саобраћајној траци на удаљености од 40,9 m после ОТ и 4 m улево од ОП, а задњим десним точком на десној саобраћајној траци на удаљености од 39,7 m после ОТ и 2,4 m улево од ОП.

Траг гребања на коловозу (позиција број 3 на Скици лица места), ширине 8 cm, затечен је на левој саобраћајној траци уз средишњу линију коловоза, са почетком на удаљености 18,1 m после ОТ и 3,4 m улево од ОП.

Други траг гребања на коловозу (позиција број 4 на Скици лица места) затечен је на левој саобраћајној траци, ближе левој ивици коловоза, при чему се почетак трага налази на удаљености од 19,3 m и 5,2 m улево од ОП, а завршетак на 19,6 m после ОТ и 5,5 m улево од ОП....
PORUČITE RAD NA OVOM LINKU >>> SEMINARSKI
maturski radovi seminarski radovi maturski seminarski maturski rad diplomski seminarski rad diplomski rad lektire maturalna radnja maturalni radovi skripte maturski radovi diplomski radovi izrada radova vesti studenti magistarski maturanti tutorijali referati lektire download citaonica master masteri master rad master radovi radovi seminarske seminarski seminarski rad seminarski radovi kvalitet kvalitetni fakultet fakulteti skola skole skolovanje titula univerzitet magistarski radovi

LAJKUJTE, POZOVITE 5 PRIJATELJA I OSTVARITE POPUST
06:01 PM
Poseti veb stranicu korisnika Pronađi sve korisnikove poruke Citiraj ovu poruku u odgovoru
Nova tema  Odgovori 


Verovatno povezane teme...
Tema: Autor Odgovora: Pregleda: zadnja poruka
  Primena gps-a u kontroli saobraćajnih sredstava i lica derrick 0 1,514 05-06-2013 08:04 AM
zadnja poruka: derrick
  Uvidjaj kod saobracajne nezgode Dzemala 0 6,819 25-06-2010 03:58 PM
zadnja poruka: Dzemala
  Radna mesta sa povećanim rizikom Vesnica 0 3,131 13-05-2010 02:16 PM
zadnja poruka: Vesnica
  Industrijska logistika optimizacije rasporeda radnih mesta Vesnica 0 2,972 05-05-2010 11:16 PM
zadnja poruka: Vesnica

Skoči na forum: