Six sigma - hr

Nova tema  Odgovori 
Podelite temu sa drugarima: ZARADITE PRODAJOM SVOJIH RADOVA
 
Ocena teme:
  • 0 Glasova - 0 Prosečno
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 
Autor Poruka
Dzemala Nije na vezi
Posting Freak
*****

Poruka: 8,277
Pridružen: May 2010
Poruka: #1
Six sigma - hr
Maturski, Seminarski , Maturalni i diplomski radovi iz ekonomije: menadzment, marketing, finansija, elektronskog poslovanja, internet tehnologija, biznis planovi, makroekonomija, mikroekonomija, preduzetnistvo, upravljanje ljudskim resursima, carine i porezi.


Postoje brojni načini na koje firma dolazi do kvalitetnih efekata marketinških aktivnosti korišćenjem pravih alata, dobro odabranih procesa marketinških aktivnosti i postojeće kulture posmatranja marketinških aktivnosti kroz merljive efekte. Međutim, sve bolja ponuda alata za merenje efikasnosti aktivnosti iz oblasti marketinga ne dovodi automatski do poboljšanja efekata marketinga u organizacijama. Ono što dovodi do čak spektakularnih rezultata marketinških aktivnosti jeste postupanje po praktičnim savetima kolega, uz merljivost svih marketinških aktivnosti.

Definicija Six Sigme


Sa aspekta marketinških aktivnosti i Six Sigma metodologije, veći broj stručnjaka se slaže da preko 80 odsto vrednosti Six Sigma u marketingu leži u jednostavnom razumijevanju koji su to poslovni procesi marketinških aktivnosti u organizaciji, i kako ostvariti kontinualno unapređenje tih procesa, uz vidljive rezultate njihove primene. Six Sigma metodologija kombinuje alate za kontinualno poboljšanje procesa. Procesi se analiziraju i objektivno se dodeljuju resursi onim procesima koji zahtevaju najveću pažnju. Zajednička karika među različitim procesima u organizaciji je defekt. Ima ih u svakom procesu i oni su ti koji prouzrokuju doradu, škart, dodatni rad zaposlenih, povećane troškove, itd. Fokusom na prevenciju pojave defekata i njihovo efikasno i efektivno otklanjanje, smanjiće se radna norma kao i troškovi procesa, te se resursi mogu osloboditi za druga ulaganja. Six Sigma metodologija podrazumijeva merenje defekata u procesu, a potom i njihovu eliminaciju, između ostalog, u cilju adekvatnog poređenja procesa. Poređenjem procesa mogu se doneti objektivne odluke o tome gde rasporediti resurse, za bolje performanse.

Razvoj Six Sigme


Poboljšanje poslovnih procesa u cilju povećanja zadovoljstva kupaca je suština Six Sigma metodologije. Priča o Six Sigma metodologiji, odnosno konceptu otpočinje 80-ih godina sa „Motorolom“, koja ga je razvila i uspešno primenila sa ciljem da otkloni ili smanji greške na svojim proizvodima i to na način koji eliminiše ili smanjuje odstupanja od standardnog nivoa izvršavanja poslovnih procesa. Primenom ovog koncepta „Motorola“ je za tri godine povećala ekonomičnost smanjenjem troškova za milion dolara. Osnov ovog koncepta je da preduzeća žele visok nivo kvaliteta i nizak nivo troškova. Imajući ovo u vidu, potreban je organizovan i disciplinovan prilaz poslovnim problemima i praksama, koji će eliminisati odstupanja, defekte, greške, rasipanja i sl. Koncept Six sigma podrazumijeva kontinuirana i inkrementalna poboljšanja efektivnosti i efikasnosti procesa. Ovaj pristup potencira dubinsko posmatranje problema, izbegavanje površnosti u njihovom rešavanju, te koncjentrisanje na uzroke tj. faktore problema. Dakle, on implicira kontrolu input-a i output-a procesa, fokusiranjem pažnje procesnog menadžmenta na ključne faktore procesa, odnosno ključne faktore koji utiču na input-e i output-e procesa parcijalno ili više međusobno povezanih i uslovljenih procesa...


S A D R Ž A J

UVOD 3
1 Definicija Six Sigme 3
1.1 Razvoj Six Sigme 3
2 Metodologija Six Sigme 5
3 Značaj Six Sigme 7
3.1 Metode Six Sigme 8
3.2 Ključne funkcije Six sigma 8
3.1 Six Sigma nivoi 12
3.2 Tokovi merenja proračuna 13
4 Primer korišćenja Six Sigme 15
ZAKLJUČAK 20
LITERATURA 21


PORUČITE RAD NA OVOM LINKU >>> SEMINARSKI
maturski radovi seminarski radovi maturski seminarski maturski rad diplomski seminarski rad diplomski rad lektire maturalna radnja maturalni radovi skripte maturski radovi diplomski radovi izrada radova vesti studenti magistarski maturanti tutorijali referati lektire download citaonica master masteri master rad master radovi radovi seminarske seminarski seminarski rad seminarski radovi kvalitet kvalitetni fakultet fakulteti skola skole skolovanje titula univerzitet magistarski radovi

LAJKUJTE, POZOVITE 5 PRIJATELJA I OSTVARITE POPUST
06:42 PM
Poseti veb stranicu korisnika Pronađi sve korisnikove poruke Citiraj ovu poruku u odgovoru
Nova tema  Odgovori 


Verovatno povezane teme...
Tema: Autor Odgovora: Pregleda: zadnja poruka
  Izvori financiranja tekuće imovine - hr derrick 0 1,901 06-02-2014 10:29 PM
zadnja poruka: derrick
  Mjenice u platnom prometu RH - hr derrick 0 2,020 06-02-2014 03:52 PM
zadnja poruka: derrick
  Financijsko poslovanje vorentima (varantima) - hr derrick 0 2,140 31-08-2013 05:21 PM
zadnja poruka: derrick
  Globalizacija i mediji -hr Dzemala 0 3,515 18-10-2010 06:37 PM
zadnja poruka: Dzemala
  Globalizacija i Europska unija -hr Dzemala 0 3,520 18-10-2010 06:36 PM
zadnja poruka: Dzemala

Skoči na forum: