Sistemi za podrsku odlucivanju u logistici

Nova tema  Odgovori 
Podelite temu sa drugarima: ZARADITE PRODAJOM SVOJIH RADOVA
 
Ocena teme:
  • 0 Glasova - 0 Prosečno
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 
Autor Poruka
Vesnica Nije na vezi
Posting Freak
*****

Poruka: 2,567
Pridružen: May 2010
Poruka: #1
Sistemi za podrsku odlucivanju u logistici
Maturski. seminarski i diplomski radovi iz ekonomije: menadzment, marketing, finansija, elektronskog poslovanja, internet tehnologija, biznis planovi, makroekonomija, mikroekonomija, preduzetnistvo, upravljanje ljudskim resursima.

U poslednjih trideset i više godina bilo je dosta novih ideja i koncepata na polju poslovnog menadžmenta od čega je nešto prihvaćeno a nešto ne. Međutim, jedan od najznačajnijih principa koji je postao široko prihvaćen i praktikovan jeste Just-in-time ili JIT koja kako filozofija tako i tehnika. Bazirana je na jednostavnoj ideji da gde god je to moguće nijedna aktivnost ne treba da bude smeštena u sistemu ukoliko nema potrebe za tim.
Prema tome, nijedan proizvod ne bi trebalo da se pravi, nijedna komponenta ne bi trebalo da se naruči dok nema zahteva. U suštini, JIT je „pull“ koncept gde potražnja na kraju linije snabdevanja povlači proizvode ka tržištu a iza tih proizvoda može se odrediti protok komponenti putem te iste potražnje. Ovaj kontrast sa tradicionalnim „push“ sistemom gde se proizvodi proizvode ili spajaju u gomilama u očekivanju potražnje i pozicioniraju se u lancu snabdevanja kao „baferi“ između različitih funkcija i entiteta (vidi sliku 1).
Konvencionalni pristup izlaženja u susret zahtevima potrošača je baziran na jednoj formi statističke kontrole inventara koja se obično može oslanjati na ponovno naručivanja kada nivoi inventara padnu do jedne, unapred određene tačke – takozvane tačke ponovne narudžbine (ROP).
U okviru ovog pristupa tačka ponovne porudžbine ili nivo ponovne porudžbine je unapred određen bazirano na očekivanom vremenu popunjavanja (vidi sliku 2). Iznos koji treba biti poručen može biti baziran na ekonomskoj formulaciji količine porudžbine (EOQ) koja vrši balans troškova držanja inventara u odnosu na troškove postavljanja porudžbina za zamenu.
Alternativne metode obuhvataju regularnu kontrolu zaliha uz određene intervale između porudžbina kada je iznos koji treba da bude poručen određen uz uzimanje u obzir unapred određenog nivoa zamene, kao što je na slici 3.

KOLIKO JE BITNA TEHNOLOGIJA INFORMACIONIH SISTEMA?

Na isti način na koji uobičajena mudrost u proizvodnji bila iskorišćena za maksimizovanje potrebnih količina, slično razmišljanje može se pronaći i u ostatku distributivnog lanca. Prema tome, navikli smo da vidiom da se isporučuju kontejneri ili šleperi, potrošači su obeshrabreni da naruče manje količine zbog taksi a rasporedi isporuka su obično bazirani na optimizovanju efikasnosti rasporeda ruta i konsolidacijom isporuka. Jasno je da takav pristup ide protiv zahteva JIT distributivnog lanca. U okviru JIT filozofije zahtevi za malim isporukama moraju biti češće vršeni i moraju ispunjavati precizne vremenske zahteve potrošača.
Izazov za logističko rukovodstvo je da pronađe načine na koje će ovi izmenjeni zahtevi biti postignuti bez ne-ekonomske eskalacije troškova. Takođe, može biti i nekih razmena ali cilj mora biti unpređivanje efektivnosti po pitanju troškova u celokupnom lancu snabdevanja.
Već je veliki broj organizacija odgovorio na ovakav izazov na različite načine. Osnovni princip JIT logistike je osigurati da svi elementi lanca budu sinhronizovani i da mora postojati rana identifikacija potrebe za isporukom i dopunom, i što je najvažnije, mora postojati visok nivo discipline planiranja. Uzimajući ovo poslednje u obzir, sav teret koji potrošač ima jeste da se povinuje prethodno utvrđenom rasporedu kao i da „zamrzne“ taj raspored. Drugim rečima, kada se zahtevi saopšte dobavljaču u okviru određenog vremena, tada ti zahtevi ne mogu biti izmenjeni.
Dalja implikacija JIT logistike je da držanje prekomernih zaliha od strane dobavljača mora biti izbegnuto, a tada upravljanje dolaznim materijalima postaje pitanje od suštinske važnosti. Pretraga za konsolidacijom mogućnosti mora da bude prioritet. Prema tome, na primer, umesto da jedan dobavljač čini seriju JIT isporuka u malim količinama do potrošača, porudžbine od većeg broja dobavljača se kombinuju u jednu isporuku. Može i nije iznenađujuće to da se pojavljivanje JIT kao filozofije upravljanja poklopilo sa rastom distribucije treće strane i logističkih kompanija koje su se specijalizovale za obezbeđivanje dolaznih konsolidacionih usluga.

KOJI SU SERVISI TREĆE STRANE?

Servisi treće strane mogu pružiti mogućnost upravljanja preuzimanjem materijala i komponenata od dobavljača na „milk round“ osnovi, korišćenjem centralnog čvora ili centra za transportovanje za ponovno sortiranje i konsolidaciju sa dolazećom isporukom. Takođe mogu vršiti određene aktivnosti dodate vrednosti kao što je kontrola kvaliteta, opremanje ili finalno završavanje.
Dobar primer takvog servisa treće strane je onaj koji je dostupan u Velikoj Britaniji od strane TNT u korist Rover Group automobilske kompanije. Ovde i dobavljači i TNT isporučuju konsolidovane količine do specijalnog centra za isporuku koji je u vlasništu TNT a koji se nalazi u blizini Rover fabrike. Komponente i podsklopovi se onda ređaju za isporuku do tačke upotrebe u liniji proizvodnje u potrebnim količinama i u željeno vreme. Na ovaj način omogućuje se lagani protok dolazećih materijala bez pretrpavanje vozila za isporuku u fabrici.
U složemim operacijama sklapanja kao što je proizvodnja motora, prethodno ređanje delova i komponenti pre sklapanja veoma je važna aktivnost (vidi niže navedeni primer).

Dalji zahtev za efektivnu JIT logistiku je najbliža moguća povezanost između kupca i dobavljača, barem u smislu razmene informacija i koordinisanja planova. Odnos između Volkswagen-a i njegovih dobavljača komponenti je jedan takav primer.
Trebalo bi naglasiti ja JIT rešenje ne moraju uvek biti prikladna ili opravdana. To nije pitanje opsega zahteva koji opravdava JIT – zaista, kod velike količine i obično predvidljivih stavki potražnje, obično je najefikasnije po pitanju troškova rad baziran na klasičnim ekonomskim količinama – promenljive koje zaista utiču na promenljivost JIT logistike su različitost opcija u okviru kategorije (npr. različiti stilovi, oblici i boje branika u primeru Volkswagen-a) i vrednosti stavki.


PORUČITE RAD NA OVOM LINKU >>> SEMINARSKI
maturski radovi seminarski radovi maturski seminarski maturski rad diplomski seminarski rad diplomski rad lektire maturalna radnja maturalni radovi skripte maturski radovi diplomski radovi izrada radova vesti studenti magistarski maturanti tutorijali referati lektire download citaonica master masteri master rad master radovi radovi seminarske seminarski seminarski rad seminarski radovi kvalitet kvalitetni fakultet fakulteti skola skole skolovanje titula univerzitet magistarski radovi

LAJKUJTE, POZOVITE 5 PRIJATELJA I OSTVARITE POPUST
12:31 AM
Poseti veb stranicu korisnika Pronađi sve korisnikove poruke Citiraj ovu poruku u odgovoru
Nova tema  Odgovori 


Verovatno povezane teme...
Tema: Autor Odgovora: Pregleda: zadnja poruka
  Bankarski sistemi - maturski VS1 0 2,288 19-06-2013 10:01 PM
zadnja poruka: VS1
  Satelitski telekomunikacioni sistemi danas derrick 0 1,843 04-06-2013 11:40 PM
zadnja poruka: derrick
  Akt o proceni rizika za aparat za elektrolučno zavarivanje derrick 0 2,737 08-02-2013 01:13 PM
zadnja poruka: derrick
  Savremene informacione tehnologije i drumski saobraćaj - telekomunikacioni sistemi Maja 0 3,440 21-03-2012 04:23 PM
zadnja poruka: Maja
  ABS sistemi Maja 0 4,483 19-03-2012 05:23 PM
zadnja poruka: Maja

Skoči na forum: