Sistemi elektronskog novca bazirani na softveru

Nova tema  Odgovori 
Podelite temu sa drugarima: ZARADITE PRODAJOM SVOJIH RADOVA
 
Ocena teme:
  • 0 Glasova - 0 Prosečno
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 
Autor Poruka
Dzemala Nije na vezi
Posting Freak
*****

Poruka: 8,280
Pridružen: May 2010
Poruka: #1
Sistemi elektronskog novca bazirani na softveru
Maturski, Seminarski , Maturalni i diplomski radovi iz ekonomije: menadzment, marketing, finansija, elektronskog poslovanja, internet tehnologija, biznis planovi, makroekonomija, mikroekonomija, preduzetnistvo, upravljanje ljudskim resursima, carine i porezi.


Nikada u istoriji bankarskog poslovanja nisu učinjene tako velike i korenite promene kao za poslednjih tridesetak godina. Pojava plastičnog (kartice) i digitalnog novca učinili su preokret ka potpunoj dematerijalizaciji i virtuelizaciji novca. Internet, e-bankarstvo i mobilno bankarstvo su doveli do toga da je banka izašla iz svojih prostorija. Kroz istoriju korisnik je uvek morao da odlazi u prostorije banke kako bi obavio posao. Danas banka dolazi u kuću korisnika ili na njegovo radno mesto. Mobilno bankarstvo ide korak dalje prenosi bankarske poslove u džep korisnika potpuno nezavisno od lokacije na kojoj se on nalazi.
Sa istorijske tačke gledano, prvi sistem koji je mogao da se okarakteriše kao elektronski transfer novca je stvaranje sistema telegrafskog plaćanja godine 1918. kada je Federal Reserve Banks u SAD-u započela slanje novca putem telegrafa.
Automatizacija bankarskih poslova započela je šezdesetih godina prošlog veka. Širenje bankarskih sistema na velike geografske udaljenosti nametnulo je potrebu da se izgradjuju jedinstveni informacioni sistemi i uspostavljaju široko rasprostranjene računarske mreže.
Kada su 70 tih godina banke počele da postavljaju svoje mreže bankomata shvatili su da je neracionalno da svaka banka za sebe razvija računarsku mrežu. U tom trenutku dolazi do standardizacije i povezivanja raznorodnih bankarskih mreža na jednom projektu, a to je mreža bankomata...

Sadržaj :

UVOD 3
1.1 Sistem On – line plaćanja E-Cash 4
1.2 Sistem On-line plaćanja – Mondex 5
1.3 Sistem On-line plaćanja – NetCash 5
ZAKLJUČAK 7
LITERATURA 8PORUČITE RAD NA OVOM LINKU >>> SEMINARSKI
maturski radovi seminarski radovi maturski seminarski maturski rad diplomski seminarski rad diplomski rad lektire maturalna radnja maturalni radovi skripte maturski radovi diplomski radovi izrada radova vesti studenti magistarski maturanti tutorijali referati lektire download citaonica master masteri master rad master radovi radovi seminarske seminarski seminarski rad seminarski radovi kvalitet kvalitetni fakultet fakulteti skola skole skolovanje titula univerzitet magistarski radovi

LAJKUJTE, POZOVITE 5 PRIJATELJA I OSTVARITE POPUST
02:52 PM
Poseti veb stranicu korisnika Pronađi sve korisnikove poruke Citiraj ovu poruku u odgovoru
Nova tema  Odgovori 


Verovatno povezane teme...
Tema: Autor Odgovora: Pregleda: zadnja poruka
  Erp sistemi (enterprise resource planning) Maja 0 1,708 31-07-2012 04:12 PM
zadnja poruka: Maja
  Prednost elektronskog poslovanja u odnosu na klasično poslovanje Maja 0 1,775 01-03-2012 10:01 PM
zadnja poruka: Maja
  Pojam, funkcije i tržište novca Dzemala 0 2,753 11-07-2011 09:15 PM
zadnja poruka: Dzemala
  Transmisioni mehanizmi monetarnih procesa - Teorija novca i bankarstvo Dzemala 0 2,184 15-04-2011 01:02 PM
zadnja poruka: Dzemala
  Naslovna perisa - Teorija novca i bankarstva Dzemala 0 1,453 15-04-2011 12:56 PM
zadnja poruka: Dzemala

Skoči na forum: