Sistem razvoja kadrova u konkretnoj organizaciji Delta Holding

Nova tema  Odgovori 
Podelite temu sa drugarima: ZARADITE PRODAJOM SVOJIH RADOVA
 
Ocena teme:
  • 0 Glasova - 0 Prosečno
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 
Autor Poruka
Dzemala Nije na vezi
Posting Freak
*****

Poruka: 8,280
Pridružen: May 2010
Poruka: #1
Sistem razvoja kadrova u konkretnoj organizaciji Delta Holding
Maturski, Seminarski , Maturalni i diplomski radovi iz ekonomije: menadzment, marketing, finansija, elektronskog poslovanja, internet tehnologija, biznis planovi, makroekonomija, mikroekonomija, preduzetnistvo, upravljanje ljudskim resursima, carine i porezi.


Svrha organizovanja jeste da svaka osoba dobije poseban i različit posao u odnosu na druge i da se obezbeđenjem koordinacije između ovih poslova omogući ostvarenje ciljeva organizacije. Stoga možemo reći da se organizacija sastoji od ljudi koji obavljaju različite poslove, koji su koordinisani kako bi doprineli ostvarenju organizacionih ciljeva.
Način na koji je kompanija organizovana zavisi od njenih planova. Planovi o proširenju na nova geografska područja, ulazak u nive poslove i slično, uvek utiču na način na koji će kompanija biti organizovana, pa samim tim i na organizaciju njene funkcije (službe) za upravljanje ljudskim resursima.
Uobičajeni način prikazivanja jedne organizacije jeste putem organizacione šeme. Organizaciona šema je „blic snimak” odnosno snimak trenutnog stanja organizacije (u određenom vremenskom trenutku) i prikazuje skelet organizacione strukture Ona prikazuje titule (nekad i imena) i pozicije svakog menadžera, a putem linija veze pokazuje ko je kome odgovoran i ko je zadužen za koje odeljenje.
Organizaciona šema ne daje sve podatke o organizaciji. Ona je nalik mapi puta koja samo daje nazive gradova duž rute kojom ste krenuli. Organizaciona šema ne pokazuje aktuelne obrasce komuniciranja u organizaciji, stvarne nivoe autoriteta i snagu koju nosi svaka pozicija. Ona pokazuje samo titule koje se vezuju za određene pozicije i lanac komandovanja od vrha do dna organizacije, tako da pomažu zaposlenima da shvate kako je njihov posao povezan sa ostalim poslovima u organizaciji....

SADRŽAJ

Uvod 3
1 O kompaniji 5
2 Razvoj kadrova 5
2.1 Praćenje razvoja kadrova 6
3 Trening i obrazovanje kadrova u Delta Holdingu 6
3.1 Trening zaposlenih 6
3.2 Mesto sprovodjenja treninga 7
3.3 Sistemski pristup treningu 7
4 Obrazovanje zaposlenih 11
4.1 Motivacija za učenje 11
4.2 Osnovne pretpostavke kvalitetnog obrazovanja zaposlenih 11
Zaključak 14
Literatura 15


PORUČITE RAD NA OVOM LINKU >>> SEMINARSKI
maturski radovi seminarski radovi maturski seminarski maturski rad diplomski seminarski rad diplomski rad lektire maturalna radnja maturalni radovi skripte maturski radovi diplomski radovi izrada radova vesti studenti magistarski maturanti tutorijali referati lektire download citaonica master masteri master rad master radovi radovi seminarske seminarski seminarski rad seminarski radovi kvalitet kvalitetni fakultet fakulteti skola skole skolovanje titula univerzitet magistarski radovi

LAJKUJTE, POZOVITE 5 PRIJATELJA I OSTVARITE POPUST
11:34 PM
Poseti veb stranicu korisnika Pronađi sve korisnikove poruke Citiraj ovu poruku u odgovoru
Nova tema  Odgovori 


Verovatno povezane teme...
Tema: Autor Odgovora: Pregleda: zadnja poruka
  Čovekove mogućnosti u konkretnoj organizaciji Dzemala 0 1,202 01-09-2010 11:37 PM
zadnja poruka: Dzemala
  Tehnicki progres i obrazovanje kadrova Dzemala 0 1,675 01-09-2010 05:50 AM
zadnja poruka: Dzemala
  Plata i platni sistem - upravljanje ljudskim resursima Dzemala 0 3,879 04-07-2010 10:09 PM
zadnja poruka: Dzemala

Skoči na forum: