Servis potrošača iz logističkog, marketinškog i trgovinskog ugla

Nova tema  Odgovori 
Podelite temu sa drugarima: ZARADITE PRODAJOM SVOJIH RADOVA
 
Ocena teme:
  • 0 Glasova - 0 Prosečno
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 
Autor Poruka
Dzemala Nije na vezi
Posting Freak
*****

Poruka: 8,280
Pridružen: May 2010
Poruka: #1
Servis potrošača iz logističkog, marketinškog i trgovinskog ugla
Maturski, Seminarski , Maturalni i diplomski radovi iz ekonomije: menadžment, marketing, finansija, elektronskog poslovanja, internet tehnologija, biznis planovi, makroekonomija, mikroekonomija, preduzetništvo, upravljanje ljudskim resursima, carine i porezi.


Potrošač kao ličnost predstavlja jedinstvenu dinamičku organizaciju bioloških, fizičkih i psiho-socio-ekonomskih karakteristika, koja obuhvata njegove potrebe, želje, probleme, zahteve, očekivanja, preferencije, ciljeve, motive, motivacije, navike, uverenja, stavove i predrasude, kao vrednosti i vrednosne orijentacije, da bi stupila u komunikaciju sa prirodom i društvenom okolinom, i da bi se u tom procesu ostvarivala kao društveno biće i kao svojevrsna individualnost.

Cilj je proizvođača da osmisli marketing misiju budućnosti, i poslovnu viziju kao razlog postojanja, da postavi ciljeve i poslovne zadatke, ostvari poslovnu politiku, kreira strategiju, planove i programe. Važno je da inicira akcije kojim će podmiriti potrošačeve potrebe, želje, i kojim će rešiti potrošačeve probleme, zadovoljiti zahteve i ispuniti očekivanja. Nakon toga marketing bi trebalo da ostvari prednosti u odnosu na konkurenciju i da ostvari profit za sebe.

O profitu se govori tek na kraju celokupnog programa i misije marketera. Potrošač se prilikom kupovine sukobljava i bori sa mnoštvom rizika. Tu je funkcionalni rizik, što znači da potrošač razmišlja da li proizvod ima funkcije koje su navedene, psihološki i psiho-socijalni jer je kupcu, odnosno potrošaču stalo do reakcije drugih ljudi, ali i od strane ljudi koje ne poznaje, stalo mu je do njihovog mišljenja. Veoma je važan i ekonomski rizik što podrazumeva odgovor na pitanje da li proizvod vredi kupovati...

Sadržaj :

UVOD 3
1 Koncept upravljanja zadovoljstvom potrošača 4
2 Forma i suština servisa potrošača 7
2.1 Marketing menadžment u funkciji potrošača 8
ZAKLJUČAK 14
LITERATURA 15PORUČITE RAD NA OVOM LINKU >>> SEMINARSKI
maturski radovi seminarski radovi maturski seminarski maturski rad diplomski seminarski rad diplomski rad lektire maturalna radnja maturalni radovi skripte maturski radovi diplomski radovi izrada radova vesti studenti magistarski maturanti tutorijali referati lektire download citaonica master masteri master rad master radovi radovi seminarske seminarski seminarski rad seminarski radovi kvalitet kvalitetni fakultet fakulteti skola skole skolovanje titula univerzitet magistarski radovi

LAJKUJTE, POZOVITE 5 PRIJATELJA I OSTVARITE POPUST
12:05 PM
Poseti veb stranicu korisnika Pronađi sve korisnikove poruke Citiraj ovu poruku u odgovoru
Nova tema  Odgovori 


Verovatno povezane teme...
Tema: Autor Odgovora: Pregleda: zadnja poruka
  Imidž zaposlenih i organizacije na primeru iz prakse derrick 0 1,603 10-02-2014 01:30 AM
zadnja poruka: derrick
  Odlučivanje potrošača o kupovini derrick 0 1,397 10-02-2014 12:57 AM
zadnja poruka: derrick
  Ponašanje potrošača 2 derrick 0 1,393 10-02-2014 12:44 AM
zadnja poruka: derrick
  Ponašanje potrošača - hr derrick 0 1,405 11-09-2013 11:20 PM
zadnja poruka: derrick
  Ponašanje potrošača zavisno od dohotka derrick 0 1,191 11-09-2013 11:19 PM
zadnja poruka: derrick

Skoči na forum: