Self koncept

Nova tema  Odgovori 
Podelite temu sa drugarima: ZARADITE PRODAJOM SVOJIH RADOVA
 
Ocena teme:
  • 0 Glasova - 0 Prosečno
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 
Autor Poruka
derrick Nije na vezi
Posting Freak
*****

Poruka: 3,082
Pridružen: Jul 2009
Poruka: #1
Self koncept
UVOD

Pođimo od definisanja jezika kao sredstva komunikacije među ljudima kako bi objasnili njegovu socijalnu prirodu - jezik je “sistem društveno-uslovljenih znakova čija je osnovna funkcija komuniciranje i uopštavanje” , dok govor nastaje u okviru jezika kao njegov oživljeni deo. Govor je “individualna realizacija jezika koja je uvek drugačija i zavisi od uzrasta, psihičke konstitucije, kulturnog nivoa i drugih komponenti svakog čoveka ponaosob i u svakoj prilici posebno”. Self ili naš doživljaj identiteta, jedinstvenosti, samosvojnosti, je nešto što je, kako istoriogenetski tako i ontogenetski oduvek s nama, s čim se rađamo, što se realizuje u povoljnim okolnostima.

Naši identiteti formiraju se, razvijaju i održavaju u širokoj mreži socijalnih odnosa, koji su površni, mnogobrojni, kratkotrajni, emocionalno i moralno beznačajni. U tom svetu, ono što smo nekad nazivali intimnim životom, potpuno je promenilo svoju prirodu. Nijedan pojedinac ne može da živi izolovano, ali je integracija u socio-kulturnu sredinu samo jedan korak u procesu identifikacije, kao određivanje svoga mesta u svetu kojem pripadamo, ali i nešto više – raspoznavanje sebe samog od okoline.

Sadržaj

UVOD 4
1.1 Komunikacija kao pokretač socijalizacije 4
1.2 Self koncept 6
ZAKLJUČAK 7
LITERATURA 7


PORUČITE RAD NA OVOM LINKU >>> SEMINARSKI
maturski radovi seminarski radovi maturski seminarski maturski rad diplomski seminarski rad diplomski rad lektire maturalna radnja maturalni radovi skripte maturski radovi diplomski radovi izrada radova vesti studenti magistarski maturanti tutorijali referati lektire download citaonica master masteri master rad master radovi radovi seminarske seminarski seminarski rad seminarski radovi kvalitet kvalitetni fakultet fakulteti skola skole skolovanje titula univerzitet magistarski radovi

LAJKUJTE, POZOVITE 5 PRIJATELJA I OSTVARITE POPUST
09:27 AM
Poseti veb stranicu korisnika Pronađi sve korisnikove poruke Citiraj ovu poruku u odgovoru
Nova tema  Odgovori 


Poruke u ovoj temi
Self koncept - derrick - 21-09-2013 09:27 AM

Skoči na forum: