Sedam pravila za dizajn web stranica

Nova tema  Odgovori 
Podelite temu sa drugarima: ZARADITE PRODAJOM SVOJIH RADOVA
 
Ocena teme:
  • 0 Glasova - 0 Prosečno
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Autor Poruka
Vesnica Nije na vezi
Posting Freak
*****

Poruka: 2,567
Pridružen: May 2010
Poruka: #1
Sedam pravila za dizajn web stranica
Maturski, seminarski i diplomski radovi iz informatike.

Mnoge organizacije su se našle u žurbi da ″odu na Internet″, iako nisu bile sigurne kakve koristi imaju od tog postupka. Ovaj dokument predstavlja skup faktora o kojima potencijalni vlasnici Internet sajtova moraju da razmisle kada prave i dizajniraju Internet stranice, u cilju da postignu korist kojoj su se nadali. Tehnologija, standardi i očekivanja korisnika u ovoj oblasti se brzo menjaju. Ovaj dokument se ne odnosi na neku posebnu tehnologiju, ali se umesto toga fokusira na činjenice koje, čini se, ostaju konstantne, bez obzira koliko se tehnologija menja. U ovom dokumentu se pažnja poklanja više praktičnom delu nego teoriji, iako se mnoge preporuke zasnivaju na opštim HCI principima za dizajn.

1. Odluči koji su tvoji kriterijumi za uspeh

Moramo biti sigurni da znamo razlog zašto želimo da budemo na Internetu. Postoji
neodoljiv efekat ″bandwagon″ koji je trenutno veoma aktivan – na koji bi svaka organizacija koja vodi računa o svojoj reputaciji i imidžu, i koja nema ″para za bacanje″ trebala da bude imuna. Stvarajući i praveći sajt koji ne donosi satisfakciju ni vlasnicima ni korisnicima predstavlja rizik i ugrožava kredibilitet kako organizaciji, tako i ″zdravlju″ Interneta uopšte, svodeći uspešnost na minimum.

″Uspeh″ ima različito značenje za različite sajtove. Moguć kriterijum uključuje broj
pogodaka, tj. broj poseta u danu, broj posetioca koji su već posetili sajt, broj ljudi koji se prijavljuju za korišćenje servisa istog, broj prodaja gledajući po produktivnosti, kvantitet prodatih produkata, broj povratnih informacija od korisnika, kritike štampe, ″postavljanje″ na Internet pre konkurencije ili omogućavanje lakše komunikacije korisniku. Posebno moramo odlučiti da li je naš sajt u suštini reklama za našu organizaciju, tj. firmu, u čijem slučaju bi trošak trebao da bude deo publiciteta i reklamnog budžeta, ili očekujemo da sajt bude samoisplativ na direktniji način, kao što je prodaja dobara ili naplaćivanje trećini kompanija za reklamu na našim stranama.

2. Odluči koga želiš da impresioniraš

Ne možemo da udovoljimo svima. Internet zaštita će imati drugačije poglede šta
sajt čini dobrim u odnosu na tvog šefa, tvog konkurenta ili štampe. Da bi mogli da klasifikujemo kriterijume za uspeh za naš sajt i postavimo jasne pravce u dizajniranju istog sajta i njegovih strana, moramo se odlučiti za kakvu ″publiku″ mi želimo da pravimo taj isti sajt.

Definišući ″publiku″, odluke o dizajnu sajta postaju mnogo lakše. Poznajući ″publiku″ u mnogome nam olakšava odluke šta će biti prihvatljivo za njih ili vodeći se
terminima za koje pretpostavljamo da su bazirani na osnovnom znanju posetilaca, uključujući jezik i terminologiju, kao i grafički stil i upotrebu vizuelnih likova.

3. Dozvoli da informacije formiraju dizajn

Možemo dizajnirati sajt čija se struktura zasniva na informacijama. Praveći strukturu sajta koja se logički odnosi na strukturu informacija koju želimo da prikažemo, daje nam prednost po pitanju stvari kao što su navigacija i upotrebljivost. Ne bi trebalo da pokušavamo da podupiremo, tj. insistiramo na informacijama koje su iskorištene negde drugde, ma kako one dobre bile, ili koje su dizajnirane u izolaciji aktuelne informacije. Kako se sadržaj sajta osvežava novijim informacijama, tako je potrebno i njegovu strukturu analizirati i pregledati.

Izdvoj informacije koje imaju prioritet. Stavi najvažnije i najpopularnije informacije na sam vrh servisa ili strane. Ako na početku nisi siguran koje će biti najpopularnije informacije, zabeleži koje strane su najposećenije. Ako strana koja se nalazi pri dnu tvog servisa ima najviše poseta, možeš podesiti svoju hijerarhiju tako da bude najbliža vrhu, ili možeš omogućiti direktan link do nje sa glavne strane.

Proveri interese korisnika. Nemoj pružati previše informacija za malo vremena. Pusti da čitaoci ustanove svoje interese o temi pre nego ih preplaviš velikom količinom informacija. Ovim dopuštaš svojim korisnicima kontrolu nad stvarima koje rade i time ih privlačiš da opet koriste tvoj servis.

Grafika bi trebalo da podržava dizajn informacija. Način na koji uređuješ elemente na strani i kakvu grafiku upotrebljavaš bi trebalo da pospeši informacije na toj strani i da poveže strukturu ostatka sajta.

4. Učini sebi lakim put da vidiš šta je tamo i kako da dođeš do toga

Napravi da struktura tvog sajta bude izrazita. Ona bi trebala da bude logička, ali kao takva ne podrazumeva da će biti vidljiva od strane korisnika. Zahtevajući od korisnika da imaju, na primer, unutrašnju spoznaju o kompleksnoj strukturi sajta, stavljamo kapacitet memorije korisnika iznad samog korisnika, čime će njegova pažnja biti usmerena van konteksta samih strana sajta, ili će čak prouzrokovati da se celokupan sadržaj propusti. Najbolji način kako da prikažemo strukturu sajta zavisi od informacija koje želimo da prikažemo, ali moramo da obezbedimo minimalan pregled strana koje vrše rezimiranje celokupnog servisa i pokazuju odnose između različitih delova.

Pokaži korisnicima gde se nalaze. Jedan od boljih načina kako bi strukturu svog sajta učinili izražajnom je da integrišete strukturalne informacije u same strane i koje će stalno ukazivati gde se nalazi korisnik unutar servisa, na primer kroz upotrebu Header-a i Footer-a. Idealno bi bilo kada bi mogli da učinimo indikatore lokacija interaktivne kako bi oni takođe činili neki način navigacije.

Omogući početnu stranu. Omogućujući link koji će ″voditi″ na glavnu stranu, koji se nalazi na istom mestu na svakoj strani, omogućuje da se učvrsti iskustvo korisnika kao i da se obezbedi izlazna ruta, što bi pružilo korisniku šansu da se ″izgubi″. Prateći prethodna dva uputstva trebalo bi da znači da se ovo retko dešava, ali to ohrabruje korisnike ako znaju da mogu da se vrate na vrh servisa kada im je to potrebno ili kada to žele.

5. Nemoj očekivati da će tvoje web stranice biti iste kao i one koje se izdaju

″Brand″ predstavlja više od reklame. Mnoga izdanja raznih organizacija imaju snažan vizuelni identitet koji se pruža daleko iznad reklame na naslovnoj strani, ali uključuje izbor topografije, raspored, pa čak i izbor papira. Veliki deo proizilazi iz dobre promene na Internetu – morate naći drugi način da sajt prikažete na onaj način koji će jednoznačno biti vaše obeležje, uz upotrebu odgovarajućih boja, grafičkih stilova i interaktivnih karakterisitika.

Iskoristi medije i povećaj svoju vrednost. Jednostavno iskorištavajući već postojeću publikaciju, kao što je poznat magazin, i kopirajući ga na Internet, stranu po stranu, je recept za servis srednje klase. Ovakav prilaz gubi pozitivan kvalitet izdanja, ipak nema nimalo prednosti kao elektronski medijum i dozvoljava Vam da uspostavite prave vrednosti za korisnika kroz povećanu interakciju, tj. međusoban odnos i sadržaj koji je nemoguće preneti na papir.

Čitanje sa ekrana je teško. Korisnici koji su uspešno pročitali članak od tri strane u nekom časopisu, mogu biti nevoljni da čitaju istu količinu teksta na ekranu. Ograničiti tekst da ne bude suviše kratak, deo koji ukazuje na vlasnika ili drugo, proverava osetljivost u štampi u crnoj boji, u boji ili nekoj grejskali na A4 papiru.

6. Koristi grafiku sa velikom pažnjom


Zaposli profesionalnog grafičkog dizajnera. Standardi grafičkog dizajna se menjaju svakoga dana. Profesionalan kvalitet grafike se dobro odražava na organizaciju generalno, i pomaže da uočimo razliku između poslovnog web sajta i sajta koje je pravio student ili neko kome je to hobi.

Budi siguran da tvoj grafički dizajner razume medijsko sredstvo. Mnogi grafički dizajneri su profesionalno orijentisani papiru i tek sada počinju sa radom na Internetu. Postoje neke sličnosti, ali neke važne razlike se moraju razumeti, kao što su slaganje palete boja na različitim platformama, upotreba različitih grafičkih formata, kako se koristi grafičko skladištenje da bi smanjili vreme transfera podataka, znajući šta je sve moguće koristeći HTML (alat za autorizaciju koji osigurava da je dizajn izvodljiv).

Primeni svoj grafički dizajn na svoj servis. Neka grafički dizajner definiše uopšteni vizuelni stil koji samostalno možemo primeniti na novim stranama kako se Internet razvija, bez potrebe pomoći dizajnera. Dobro dizajnirana prva strana koja vodi do crno – belih strana ima vizuelno razočaravajući efekat i sam kvalitet pada, jer se korisnik ne koncentriše na tvoju poruku.

Grafika ponekad može da bude dosadna. Na primer, dizajner može da napravi ikonice koje su pune boja i imaju profesionalan izgled kada se posmatraju posebno, ali kada se nalaze u nekom članku na Internet strani sa tamnom pozadinom, izgledaju dosadno i beživotno.

Manje stvari mogu imati većeg značaja. Neke od najboljih Internet strana koriste nekoliko grafičkih stilova ili neke šeme boja, ali u cilju da postignu profesionalizam i tih sofisticizam kako bi zadržali vizuelni interes.

Uredi sajt tako da se grafika slaže sa scenariom. Servisi koji su napravljeni da im možemo pristupiti nekoliko puta dnevno, što pripada opisu nečijeg posla, važnije je da


PORUČITE RAD NA OVOM LINKU >>> SEMINARSKI
maturski radovi seminarski radovi maturski seminarski maturski rad diplomski seminarski rad diplomski rad lektire maturalna radnja maturalni radovi skripte maturski radovi diplomski radovi izrada radova vesti studenti magistarski maturanti tutorijali referati lektire download citaonica master masteri master rad master radovi radovi seminarske seminarski seminarski rad seminarski radovi kvalitet kvalitetni fakultet fakulteti skola skole skolovanje titula univerzitet magistarski radovi

LAJKUJTE, POZOVITE 5 PRIJATELJA I OSTVARITE POPUST
12:02 PM
Poseti veb stranicu korisnika Pronađi sve korisnikove poruke Citiraj ovu poruku u odgovoru
Nova tema  Odgovori 


Verovatno povezane teme...
Tema: Autor Odgovora: Pregleda: zadnja poruka
  Semantički web derrick 0 1,134 08-02-2014 12:47 AM
zadnja poruka: derrick
  E - alati - Sredstvo za učenje, a ne sredstvo za prenos znanja Maja 0 1,331 22-08-2012 02:37 PM
zadnja poruka: Maja
  E-dizajn proizvoda Maja 0 1,375 08-03-2012 01:30 PM
zadnja poruka: Maja
  Database and Web Database Systems - Individual Assignment Dzemala 0 1,206 03-06-2011 05:42 PM
zadnja poruka: Dzemala
  Maturski rad - Izrada Web site-a erik_bananamen 0 2,496 13-05-2011 05:14 PM
zadnja poruka: erik_bananamen

Skoči na forum: