Saturnovi tranziti

Nova tema  Odgovori 
Podelite temu sa drugarima: ZARADITE PRODAJOM SVOJIH RADOVA
 
Ocena teme:
  • 0 Glasova - 0 Prosečno
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 
Autor Poruka
Dzemala Nije na vezi
Posting Freak
*****

Poruka: 8,277
Pridružen: May 2010
Poruka: #1
Saturnovi tranziti
[Slika: saturnica.jpg]


Eh evo da malo mudrujemo i koristimo se blagodetima istrazivanje po internetu.

SATURNOVI TRANZITI KROZ KUĆE

1.KUĆA


Tokom tranzita Saturna tom kućom uspostavlja se novi red nakon što se prethodni, za Saturnova boravka u 12.kući, završio. Dok Saturn tako napreduje i potom dolazi u konjukciju s ascedentom, često doživljavate nešto što vas prizemljuje, što vas navodi na shvatanje posledica ranijeih aktivnosti i prošlih obrazaca ponašanja, te da vas to, prema tome, može naterati da preuzmete više odgovornosti za sebe i svoje delovanje nego što je bilo u prošlosti. Redovno vas neka spoljna okolnost sili na to da se suočite s neposrednim činjenicama ili situacijama koje ste u prošlosti verovatno zapostavljali ili ih uzimali kao gotove stvari. Takva vrsta iskustva jeste početak dugotrajne faze približavanja shvatanju nekih važnih istina o sebi. Kako je većina ljudi u to vreme svesnija vlastitih grešaka i potrebe za budućim razvojem, to je i često razdoblje aktivnog traganja za informacijama od drugih kako bi se stekla jasnija slika o tome što pojedinac zapravo jeste. Ta se povratna informacija može tražiti kod prijatelja, ali često se dešava i u obliku odlaska savetodavcu, psihijatru, astrologu ili kojoj drugoj vrsti terapeuta. Ukratko, to je razdoblje u kojem se postaje mnogo svesniji o samome sebi, razdoblja pokušaja sticanja perspektiva u onome kakvu vrstu sebe želite stvoriti, te razdoblje u kojem se to novo Ja počinje graditi skoncentrisanim naporom i poštenom samoprocenom. To je razdoblje kojem se razumnom ozbiljnošću poklanja pažnja samome sebi, vreme u kojem sebe možete upoznati dublje nego ikad ranije, te vreme u kojem ćete naučiti više o individualnim sposobnostima. Saturnov tranzit kroz 12. i 1. kuću često predstavlja razdoblje ličnih kriza, obnavljanja procesa koji može potrajati i više godina. Tokom čitavog tog razdoblja stara se osobna struktura nepovratno ostavlja pozadi, ali svojstva nove strukture i novog načina na koji ćete pristupati životu i iskazivati sami sebe u mnogome zavisi od nivoa poštenja kojim se u to vreme sučeljavate sami sa sobom. Celo to razdoblje kada sa Saturn nalazi u 12. i 1. kući mora se posmatrati kao jedna od glavnih tranzicijskih faza i kao sastavni deo svačijeg života, pa se zato može savetovati da se u obzir uzme odnos značenja Saturna u 1.kući prema Saturnovom tranzitu kroz 12. kuću umesto da se svaka faza promatra kao zasebno razdoblje.

Za opis Saturna u 1.kući podesan je izraz ¨okupljanje¨ jer se-dok Saturn napušta 12. kuću-pojedinac često oseća kao novorođeno dijete, otvoreno svemu, beskrajno znatiželjno, ali bez discipline i definitivne strukture vlastite osobnosti. Novi potencijali koji se pojavljuju u fazi 12. kuće još nisu integrisani u koherentnu funkcionalnu celinu. Kako vam Saturn ulazi u 1. kuću, često osećate potrebu da postanete neko, da aktivno radite na vlastitom razvoju i da ne ostajete na otvorenom-ali pasivnom-stanju postojanja što ga simboliše 12. kuća.
Čovek se tada često hvata znatnog napora za uobličenjem novog smisla identiteta, novog, dubljeg shvatanja poverenja, a kako se Saturn približava 1. kući, pojedinac će često doživljavati ili susretati nekoga ko ga pojačanom jasnoćom vodi prema iskustvu razumevanja vlastite celine. To novo osećanje celovitosti i unutrašnje snage temelji se na dubljem osećanju trajnih vrednosti i većeg smisla za ličnu odgovornost i suštinsku individualnost.

Dok Saturn prelazi Ascedent i zadržava se u 1. kući, često su naznačene i fizičke promene. Uobičajeno je tako gubljenje težine, ponekad čak do tačke da se izgleda mršavo. Fizička energija je često sasvim niska i manifestuje se kao zamor, loše varenje, a ponekad kao i osećaj potištenosti. Pa ipak treba shvatiti da je to razdoblje maksimalnih izgleda za izgrađivanje novog tela baš kao i nove ličnosti, ali ta izgradnja zahteva disciplinu, zaštitu i mnogo rada. Drugim rečeima, Saturnov tranzit 1.kućom može se smatrati ključnom fazom Saturnovog kruga jer je to razdoblje života u kojem zapravo od sebe kreiramo novu osobu kakva želimo biti i shvatamo kakvu osobu od nas zahteva vlastita karma. Zbog toga će sve pojedinčeve aktivnosti i bavljenja u spoljnom svetu u ostatku 29-godišnjeg ciklusa rasti iz vrednosti kojima se osoba posvećuje, te iz one vrste karaktera koji je izgrađen u tom razdoblju. Saturnov tranzit 1. kućom svakako se može smatrati i ¨razdobljem tame¨ u tom smislu da se tada pažnja obraća prvenstveno sebi umesto da se pojedinac aktivno uključi u glavna dešavanja i akcije koje bi ostali spremno prihvatili (mada i u tome ima izuzetaka).
Ali pošto, je gotovo redovno potrebno da se pojedinac okrene sebi do neke mere povuče iz učestvovanja u spoljnom svetu u vreme svakog razdoblja naglašene lične transformacije i ubrzanog rasta. Valja istaknuti i to kako je uobičajeno da osoba baš u to vreme počinje raditi na nekoj studiji, području zanimanja ili na nekom dugoročnom cilju koji će mu verojatno prerasti u stalno zanimanje ili u glavnu ambiciju jer mu se upravo planeta ambicije i karijere, Saturn, nalazi u kući novog početka, 1.kući. Ono što su nekad bile glavne ambicije i dugoročni ciljevi sada redovno propada ili se, dok je Saturn u 12. čini nevažnim, sve dok se novi ciljevi i interesi poziva ne počnu uobličavati kad Saturn počne tranzit 1. kućom. Često nije lako shvatiti da će takvi novi interesi kasnijih godina morati odigrati tako značajnu ulogu u glavnim aktivnostima iako se počesto čini da pojedinca nešto vodi prema specifičnim tipovima posla, čak i ako oseća krajnji otpor prema izazovima takvih aktivnosti. Konačno, Saturn se često oseća kao ¨prst sudbine¨ koji seže u živote, a to je samo još jedna manifestacija njegove uloge u definisanju budućih orjentacija.


nastavak sledi...


PORUČITE RAD NA OVOM LINKU >>> SEMINARSKI
maturski radovi seminarski radovi maturski seminarski maturski rad diplomski seminarski rad diplomski rad lektire maturalna radnja maturalni radovi skripte maturski radovi diplomski radovi izrada radova vesti studenti magistarski maturanti tutorijali referati lektire download citaonica master masteri master rad master radovi radovi seminarske seminarski seminarski rad seminarski radovi kvalitet kvalitetni fakultet fakulteti skola skole skolovanje titula univerzitet magistarski radovi

LAJKUJTE, POZOVITE 5 PRIJATELJA I OSTVARITE POPUST
09:09 PM
Poseti veb stranicu korisnika Pronađi sve korisnikove poruke Citiraj ovu poruku u odgovoru
Nova tema  Odgovori 


Skoči na forum: