SAOBRAĆAJNO VASPITANJE

Nova tema  Odgovori 
Podelite temu sa drugarima: ZARADITE PRODAJOM SVOJIH RADOVA
 
Ocena teme:
  • 0 Glasova - 0 Prosečno
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 
Autor Poruka
Dzemala Nije na vezi
Posting Freak
*****

Poruka: 8,277
Pridružen: May 2010
Poruka: #1
SAOBRAĆAJNO VASPITANJE
Maturski, Seminarski , Maturalni i diplomski radovi iz ekonomije: menadzment, marketing, finansija, elektronskog poslovanja, internet tehnologija, biznis planovi, makroekonomija, mikroekonomija, preduzetnistvo, upravljanje ljudskim resursima, carine i porezi.

Od nastanka saobraćaja, još u robovlasničkom dobu, ljudi su imali razne obaveze vezane za isti. Saobraćaj u je robovlasničkom periodu bio dosta primitivan. U feudalizmu nastaje stagnacija razvoja saobraćaja, da bi se u feudalizmu usled velike potrebe došlo do procvata razvoja saobraćaja. Početkom industrijske revolucije dolazi do stvaranja prvih parnih mašina od kojih su nastali i prvi parobrod i prva šinska vozila.
Početkom XX veka dolazi do novih otkrića i do nastajanja prvih vozila i aviona. Tako dolazi i do podele na :
• Drumski,
• Železnički,
• Vazdušni,
• Vodni saobraćaj,
• Prenos cevima i
• Pošta i telekomunikacije.
Sve grane saobraćaja ima ju svoja pavila koja se izučavaju, poštuju i usavršavaju.
Drumski saobraćaj je saobraćaj koji se odvija na putevima. Putnici se po putevima kreću: pešice, jašući na životinjama ili se voziti u raznim vozilima.
Da bi sva ova kretanja imala svoj red koriste se određena pravila koja se uče od malih nogu.

Preventivne mere

Pod preventivnim merama, podrazumevaju se mere državnih i drugih organa, upravljenih na sperečavanje negativnih društvenih pojava ili zabranjenih posledica i na stvaranje uslova da do takvih pojava i posledica ne dodje.
Svi osnovni elementi sistema prevencije i represije koji se susreću u drugim oblastima društvenog života, gde dolazi do napada na dobra i vrednosti zajednice, susreću se i na području saobraćaja.
Oblast bezbednosti saobraćaja predstavlja složen, specifičan sistem, koji obuhvata više podsistema, koji su povezani direktnim i povratnim spregama i karakterišu se nizom socioloških, socijalnih, privredno-ekonomskih, tehničkih i drugim osobinama. Bezbednost saobraćaja, načelno posmatrano jeste svojstvo koje odredjuje mogućnost ili verovatnoću izvršenje pojedinih saobraćajnih aktivnosti bez negativnih posledica po život i zdravlje svih učesnika u saobraćaju, kao i bez materijalnih i drugih vrsta šteta pri tome.
U teoriji i praksi, u današnjim uslovima razvoja motorizacije, opšte je prihvaćen stav da se svi činioci opšteg razvoja drumskog saobraćaja i njegove bezbednosti mogu svrstati u tri osnovne, u suštini vrlo heterogene grupe, i to:
• Č o v e k sa odgovarajućim psihofizičkim i zdravstvenim svojstvima, znanjem i navikama, nejednako prilagodjen situacijama tehničkog i ukupnog napretka zajednice u kojoj živi.
• Putnamreža čije konstruktivno i tehničko stanje pod uticajem klimatsko-vremenskih faktora, ma koliko bila razgranata i snabdevena saobraćajnom


SADRŽAJ :

1. SADRŽAJ .................. ....................2
2. UVOD ..................................3
3. PREVENTIVNE MERE ....................3
4. SAOBRAĆAJNO VASPITANJE I OBRAZOVANJE
DECE, OMLADINE I ODRASLIH ..........4
5. SAOBRAĆAJNO VASPITANJE I OBRAZOVANJE
DECE...................4
6. SAOBRAĆAJNO VASPITANJE I OBRAZOVANJE OMLADINE................5
7. SAOBRAĆAJNO VASPITANJE I OBRAZOVANJE
ODRASLIH......5
8. OBUKA VOZAČA MOTORNIH VOZILA I VOZAŠKI ISPIT
KAO FAKTOR BEZBEDNOSTI SAOBRAĆAJA........................6
9. ZAKLJUČAK............................................11
10. LITEARTURA............................................12


PORUČITE RAD NA OVOM LINKU >>> SEMINARSKI
maturski radovi seminarski radovi maturski seminarski maturski rad diplomski seminarski rad diplomski rad lektire maturalna radnja maturalni radovi skripte maturski radovi diplomski radovi izrada radova vesti studenti magistarski maturanti tutorijali referati lektire download citaonica master masteri master rad master radovi radovi seminarske seminarski seminarski rad seminarski radovi kvalitet kvalitetni fakultet fakulteti skola skole skolovanje titula univerzitet magistarski radovi

LAJKUJTE, POZOVITE 5 PRIJATELJA I OSTVARITE POPUST
06:56 PM
Poseti veb stranicu korisnika Pronađi sve korisnikove poruke Citiraj ovu poruku u odgovoru
Nova tema  Odgovori 


Verovatno povezane teme...
Tema: Autor Odgovora: Pregleda: zadnja poruka
  Golf - fizičko vaspitanje derrick 0 2,367 08-02-2013 12:22 PM
zadnja poruka: derrick
  Vaspitanje dece derrick 0 3,065 08-01-2010 05:02 PM
zadnja poruka: derrick

Skoči na forum: