Sadržaj : UVOD 3 1.1 Pogledi i shvatanja o obitelji i njenoj funkciji u razvoju ličn

Nova tema  Odgovori 
Podelite temu sa drugarima: ZARADITE PRODAJOM SVOJIH RADOVA
 
Ocena teme:
  • 0 Glasova - 0 Prosečno
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 
Autor Poruka
Dzemala Nije na vezi
Posting Freak
*****

Poruka: 8,280
Pridružen: May 2010
Poruka: #1
Sadržaj : UVOD 3 1.1 Pogledi i shvatanja o obitelji i njenoj funkciji u razvoju ličn
Maturski, Seminarski , Maturalni i diplomski radovi iz ekonomije: menadzment, marketing, finansija, elektronskog poslovanja, internet tehnologija, biznis planovi, makroekonomija, mikroekonomija, preduzetnistvo, upravljanje ljudskim resursima, carine i porezi.


Od svih uloga koje tijekom života imamo, bilo da nam one pripadaju ili se za njih opredijelite, u ulogu roditelja ulažemo najviše napora, emocija i truda, jer želimo biti što bolji. Ali, jedan od najvećih problema u odgoju je što dugo možemo pravimo pogreške, odnosno da budemo u klopci za roditelje, a da uopće i ne znamo! Kako bi se zdravo psihički razvijala, djeci su, uz puno ljubavi i pažnje, potrebne svakodnevne male frustracije iz kojih uče kako da svlada prepreke u životu, kako da dođu do onoga što žele, kako se utješi kad im nije po volji, kako uzmu u obzir druge ljude itd.. Podređujući sve, pa čak i osobne potrebe svojoj djeci, može se dogoditi da ih naučimo neke stvari koje nismo željeli - npr.. da su uvijek na prvom mjestu i da drugi ljudi nisu važni ili, ako učiti od nas kao modela, da je u redu podređivati se drugima i ne zauzeti se za sebe...

Pogledi i shvatanja o obitelji i njenoj funkciji u razvoju ličnosti

Obitelj, kao ljudska zajednica roditelja i djece, bitan je factor razvoja ličnosti mladih u cjelini. Ona je bila i ostala predmet mnogih filozofskih, povijesnih, etnoloških, socioloških, pravnih, pedagoških i psiholoskih razmatranja i istrazivanja.

Jos od najstarijih vremena, nailazimo na najrazličitije misljenja o braku, obitelji i njegovoj ulozi u razvoju mladih odnosno djece. Jos od vremena anticke Grcke javljaju se razne teorije o braku, porodici, polozaju muskarca i zene, buducnosti porodice i njene odgojne funkcije. Porodica kao ljudska zajednica se nalazi u procesu stalnih promjena, te se razmjerno društveno ekonomskoj situaciji razvija i mijenja. Ti odnosi bitno utječu ne samo na pojedine funkcije obitelji vec i na same odnose u obitelji, dajući im određena obilježja uvjeta zivota koji dominiraju u danom drustvu i vremenu, kao i međusobnih odnosa djece i roditelja.

U staroj Grčkoj se vodila briga o načinu sklapanja braka, koji ne bi trebao biti zasnovan samo na interesu i novcu. Postojali su i nadzornici braka. To jasno pokazuje kolika je paznja posvecena sklapanju braka, pripremanju mladih za bračnu zajednicu, odnosno stvaranja zdravih uvjeta za zivot djeteta.

U Rimu uloga majke bila je naglasena jer su muskarci cesto odlazili u rat, odgoj djeteta bilo je njoj preporučili, a uloga oca bila je svedena na uvodjenje djece u javni zivot. O odgoju devojcica uglavnom su brinule majke. U to vrijeme znalo se za obiteljsko odgoj, gdje je pisalo: "roditelji svojim pogrešnim postupcima kvare moral nase djece". ..

Sadržaj :

UVOD 3
1.1 Pogledi i shvatanja o obitelji i njenoj funkciji u razvoju ličnosti 4
1.2 Međusobni odnosi roditelja i surova realnost današnjice 5
1.3 Roditelj i dijete 6
1.4 Tipovi roditelja 6
1.4.1 Brižni roditelji 6
1.4.2 Autoritativni roditelji 7
1.4.3 Strogi roditelji 7
1.4.4 Tolerantni roditelji 7
1.4.5 Zauzeti roditelji 7
1.4.6 Nezainteresovani roditelji 8
1.5 Projekat "5 +" 8
1.5.1 Pravilo plus (+) 8
1.5.2 Profil dobrog odgojitelja 8
1.6 Međusobna informiranost odgojitelji i roditelja 9
1.7 Individualno informiranje 11
1.7.1 Grupni razgovori 11
1.7.2 Roditeljski sastanci 12
1.8 Sustina značaja suradnje roditelja i predškolske ustanove 12
1.9 Osnovni koraci u odgoju djeteta 13
ZAKLJUČAK 15
LITERATURA 17


PORUČITE RAD NA OVOM LINKU >>> SEMINARSKI
maturski radovi seminarski radovi maturski seminarski maturski rad diplomski seminarski rad diplomski rad lektire maturalna radnja maturalni radovi skripte maturski radovi diplomski radovi izrada radova vesti studenti magistarski maturanti tutorijali referati lektire download citaonica master masteri master rad master radovi radovi seminarske seminarski seminarski rad seminarski radovi kvalitet kvalitetni fakultet fakulteti skola skole skolovanje titula univerzitet magistarski radovi

LAJKUJTE, POZOVITE 5 PRIJATELJA I OSTVARITE POPUST
08:20 PM
Poseti veb stranicu korisnika Pronađi sve korisnikove poruke Citiraj ovu poruku u odgovoru
Nova tema  Odgovori 


Verovatno povezane teme...
Tema: Autor Odgovora: Pregleda: zadnja poruka
  Socijalni rad i obitelji derrick 0 2,245 09-03-2014 12:29 AM
zadnja poruka: derrick
  Seminarski rad - Uvod u meteorologiju II - Gradijentni i ciklostrofski vetar erik_bananamen 0 1,861 03-05-2011 12:06 PM
zadnja poruka: erik_bananamen
  Seminarski rad - Uvod u meteorologiju I - Veštacko izazivanje i sprecavanje padavina erik_bananamen 0 2,100 03-05-2011 12:05 PM
zadnja poruka: erik_bananamen
  Uvod u sociologiju – Tema Porodica Dzemala 0 2,795 17-04-2011 07:23 PM
zadnja poruka: Dzemala
  Sociologija Maksa Vebera - Uvod u sociologiju (2) Dzemala 0 2,599 17-04-2011 07:19 PM
zadnja poruka: Dzemala

Skoči na forum: