Ruralno preduzetništvo

Nova tema  Odgovori 
Podelite temu sa drugarima: ZARADITE PRODAJOM SVOJIH RADOVA
 
Ocena teme:
  • 0 Glasova - 0 Prosečno
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 
Autor Poruka
derrick Nije na vezi
Posting Freak
*****

Poruka: 3,097
Pridružen: Jul 2009
Poruka: #1
Ruralno preduzetništvo
100% Kvalitetni diplomski radovi. 65000 Gotovih radova spremnih za download. Gotovi seminarski i diplomski radovi, izrada novih unikatnih seminarskih.


Srbija je izrazito ruralna zemlja. Oko tri četvrtine njene teritorije čine ruralna prostranstva na kojima živi približno polovina stanovništva. Polazeći od te činjenice postoje potencijali za razvoj agrarnog preduzetništva. Jer, u selima živi 778.000 poljoprivrednih gazdinstava.

U Srbiji je danas milion nezaposlenih, a od deset radnika koji su ostali bez posla više od polovine moglo bi da se zaposli u ruralnim područjima zemlje. To se ne odnosi samo na radnike koji su ostali bez posla zbog strukturalnih neusklađenosti proizvodnje, višegodišnjih sankcija i tranzicione krize, već i na one koji su ostali bez firmi u kojima su radili pre NATO bombardovanja.
Povratak u ruralna područja ne znači, međutim, poseljačenje radnika i njihovo vraćanje ralu, motici i traktoru, već njihovo zapošljavanje u oblasti poljoprivrede-u šumarstvu, vodoprivredi, raznim uslužnim delatnostima, zanatstvu, domaćoj radinosti, infrastrukturi, malim i srednjim industrijskim pogonima, čija proizvodnja neugrožava ekološku ravnotežu.

Koncept integralnog ruralnog razvoja Srbije do sada nije ni postojao, pa se tek sada stvara. Iskustva Evropske unije ukazuju da osmišljena politika ruralnog razvoja, finansijski podržana, ima za rezultat uspešnu ruralnu ekonomiju, sa širokim mogućnostima za zapošljavanje.
Srbija ima veliki broj sela koja su u fazi odumiranja Od njih 4.800 svako četvrto ili 1.200 je u fazi i demografskog pražnjenja. Tako se danas veliki broj onih koji su otišli sa sela u grad praktično nalaze sa jednom nogom u opanku, a drugom u cipeli. Povratkom u selo, ono će opstati i ostati, a obezbediće se i posao u starim, ali i novim delatnostima za te povratnike.


Sadržaj :

Uvod ... 1
1. Ruralno preduzetništvo ... 2
1.1. Iskustva nerazvijenih i razvijenih ... 3
1.2. Perspektive prduzetništva ... 4
2. Srbija i ruralno preduzetništvo ... 4
3. Irsko iskustvo ruralnog razvoja – moguće pouke za Srbiju ... 7
4. Održivi turizam u ruralnim područjima ... 9
Zaključak ... 12
Literatura ... 13


PORUČITE RAD NA OVOM LINKU >>> SEMINARSKI
maturski radovi seminarski radovi maturski seminarski maturski rad diplomski seminarski rad diplomski rad lektire maturalna radnja maturalni radovi skripte maturski radovi diplomski radovi izrada radova vesti studenti magistarski maturanti tutorijali referati lektire download citaonica master masteri master rad master radovi radovi seminarske seminarski seminarski rad seminarski radovi kvalitet kvalitetni fakultet fakulteti skola skole skolovanje titula univerzitet magistarski radovi

LAJKUJTE, POZOVITE 5 PRIJATELJA I OSTVARITE POPUST
11:50 AM
Poseti veb stranicu korisnika Pronađi sve korisnikove poruke Citiraj ovu poruku u odgovoru
Nova tema  Odgovori 


Verovatno povezane teme...
Tema: Autor Odgovora: Pregleda: zadnja poruka
  Značaj izrade biznis plana za preduzetništvo derrick 0 2,814 13-10-2013 10:00 AM
zadnja poruka: derrick
  Značaj franšizinga za preduzetništvo Dzemala 0 3,025 17-04-2011 11:17 PM
zadnja poruka: Dzemala
  Tržišne niše i preduzetništvo - Preduzetništvo Dzemala 0 3,230 17-04-2011 11:04 PM
zadnja poruka: Dzemala
  Troškovi proizvodnje - preduzetništvo Dzemala 0 3,371 17-04-2011 11:03 PM
zadnja poruka: Dzemala
  Preduzetništvo - odgovori Dzemala 0 1,852 17-04-2011 10:51 PM
zadnja poruka: Dzemala

Skoči na forum: