Rukovodjenje u upravi

Nova tema  Odgovori 
Podelite temu sa drugarima: ZARADITE PRODAJOM SVOJIH RADOVA
 
Ocena teme:
  • 0 Glasova - 0 Prosečno
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Autor Poruka
derrick Nije na vezi
Posting Freak
*****

Poruka: 3,089
Pridružen: Jul 2009
Poruka: #1
Rukovodjenje u upravi
UVOD

Definisanje problema istraživanja treba započeti prikazivanjem današnjeg ambijenta u kome preovladava orijentacija ka pragmatičnom pristupu da je „dobra“ ona uprava koja se pokaže kao „uspešna“. Ovaj pristup obuhvata i brojna pitanja strategije upravne reforme. Modeli uprave koji danas preovlađuju u razvijenim zemljama (posebno evropskim) polaze od socijalne funkcije države i uprave i njihove uloge u ostvarivanju opšteg interesa i društvene dobrobiti (bono publico). Poslovi državne uprave u zakonodavstvu Srbije (Zakon o državnoj upravi) normativno su definisani prema savremenim standardima u ovoj oblasti.

U tom smislu, upravno zakonodavstvo Srbije napustilo je 2005. godine koncepciju prema kojoj se poslovi državne uprave definišu isključivo kao autoritativni poslovi „vršenja vlasti“ i proširilo sadržaj poslova državne uprave i na one oblasti koje su u skladu sa realnom ulogom i položajem savremene uprave kao „javne službe“ (npr. učestvovanje u oblikovanju politike Vlade, praćenje stanja u odgovarajućoj oblasti, staranje o javnim službama, razvojni poslovi). Vlada Srbije usvaja Akcioni plan za sprovođenje reforme državne uprave u Republici Srbiji za period od 2009. do 2012. godine, u kojim su naznačeni očekivani rezultati i planirane aktivnosti u ključnim oblastima reforme, kao što su: decentralizacija, profesionalizacija i depolitizacija, racionalizacija, koordinacija javnih politika, efikasni kontrolni mehanizmi, uvođenje e-uprave, modernizacija državne uprave itd.

Sadržaj

1 UVOD 4
2 Pojam i funkcije rukovođenja 5
3 Savremeni koncepti rukovođenja u javnoj upravi u Srbiji 7
4 Delegacija upravljačkih ovlašćenja na primeru Italije i Srbije 10
5 Interni menadžment u upravi – slučaj Srbije i Hrvatske 14
6 ZAKLJUČAK 21
LITERATURA 23


PORUČITE RAD NA OVOM LINKU >>> SEMINARSKI
maturski radovi seminarski radovi maturski seminarski maturski rad diplomski seminarski rad diplomski rad lektire maturalna radnja maturalni radovi skripte maturski radovi diplomski radovi izrada radova vesti studenti magistarski maturanti tutorijali referati lektire download citaonica master masteri master rad master radovi radovi seminarske seminarski seminarski rad seminarski radovi kvalitet kvalitetni fakultet fakulteti skola skole skolovanje titula univerzitet magistarski radovi

LAJKUJTE, POZOVITE 5 PRIJATELJA I OSTVARITE POPUST
12:45 AM
Poseti veb stranicu korisnika Pronađi sve korisnikove poruke Citiraj ovu poruku u odgovoru
Nova tema  Odgovori 


Skoči na forum: