Roditelji i motivacija dece za rad

Nova tema  Odgovori 
Podelite temu sa drugarima: ZARADITE PRODAJOM SVOJIH RADOVA
 
Ocena teme:
  • 0 Glasova - 0 Prosečno
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Autor Poruka
Dzemala Nije na vezi
Posting Freak
*****

Poruka: 8,280
Pridružen: May 2010
Poruka: #1
Roditelji i motivacija dece za rad
Maturski, Seminarski , Maturalni i diplomski radovi iz ekonomije: menadzment, marketing, finansija, elektronskog poslovanja, internet tehnologija, biznis planovi, makroekonomija, mikroekonomija, preduzetnistvo, upravljanje ljudskim resursima, carine i porezi.Pedagogija je nauka čije su oblasti izučavanja vaspitanje i obrazovanje. Sam termin se različito definisao u različitim periodima, što ukazuje na razvoj same nauke kroz ljudsku istoriju.
Reč pedagogija je grčkog porekla iz vremena antičkih država i sastavljena je od dve reči pais, paidos znači dete, odnosno dečak, a ago, agein znači voditi. U početku je ovaj termin imao bukvalno značenje; rob je vodio dete od kuće do mesta gde se tadašnja omladina okupljala radi sticanja obrazovanja. Taj rob se zvao pedagog, tj. onaj koji vodi dete. Međutim, prema nekim teoretičarima, rob se nije brinuo samo o sigurnosti deteta na putu od kuće i do nje, već se brinuo i o njegovom ponašanju. Za razliku od dečaka, devojčice su ostajale sa svojim majkama u kući. U Rimu se pojam pedagoga menja, te je sada to učeni rob, najčešće Grk, koji sam podučava decu. Nazivali su ga paedagogus ...


Motivacija

Osnovna karakteristika živih bića jeste njhova aktivnost (igra, učenje, rad). Koje su to snage koje pokreću ličnost na aktivnost? Motivacija je proces pokretanja aktivnosti radi ostvarivanja određenih ciljeva, a činioci koji pokreću na aktivnost i koji usmeravaju tu aktivnost nazivaju se motivi.

Motiv uvek predstavlja izvesnu težnju za nečim, za ciljem kojem teži. Posebnu važnost imaju dve vrste motiva: unutrašnji (intrinzični) i spoljašnji (ekstrinzični). Ako postoji želja za saznanjem, ako je aktivnost zadovoljavajuća sama po sebi, govorimo o unutrašnjoj motivaciji. U spoljašnjoj motivaciji radnja se izvodi jer za to postoji neki spoljašnji „razlog. Važan je cilj koji se postiže datom aktivnošću, a ne sama aktivnost. U praksi to znači da dete obavlja neku aktivnost ne zato što očekuje nagradu (pohvalu, poklon) koja dolazi spolja (spoljašnja motivacija), već sama aktivnost deluje kao nagrada, obavljanje same aktivnosti predstavlja zadovoljstvo. U korenu unutrašnje motivacije nalazi se motiv radoznalosti i motiv postignuća. Motiv za postignućem je složen motiv ...Sadržaj:

Uvod 3
1 Motivacija 4
1.1 Uloga i postupci u motivisanju dece 4
2 Motivacija dece za rad 6
2.1 Motivacija za učenje i razvoj 6
2.2 Razvoj motiva uspešnosti 8
Zaključak 10
Literatura 11PORUČITE RAD NA OVOM LINKU >>> SEMINARSKI
maturski radovi seminarski radovi maturski seminarski maturski rad diplomski seminarski rad diplomski rad lektire maturalna radnja maturalni radovi skripte maturski radovi diplomski radovi izrada radova vesti studenti magistarski maturanti tutorijali referati lektire download citaonica master masteri master rad master radovi radovi seminarske seminarski seminarski rad seminarski radovi kvalitet kvalitetni fakultet fakulteti skola skole skolovanje titula univerzitet magistarski radovi

LAJKUJTE, POZOVITE 5 PRIJATELJA I OSTVARITE POPUST
11:46 PM
Poseti veb stranicu korisnika Pronađi sve korisnikove poruke Citiraj ovu poruku u odgovoru
Nova tema  Odgovori 


Verovatno povezane teme...
Tema: Autor Odgovora: Pregleda: zadnja poruka
  Zloupotreba usvojene dece derrick 0 789 08-03-2014 01:30 AM
zadnja poruka: derrick
  Motivacija - seminarski derrick 0 2,684 21-09-2013 09:37 AM
zadnja poruka: derrick
  Seminarski rad - Jezičke teškoće dece erik_bananamen 0 1,154 03-05-2011 11:41 AM
zadnja poruka: erik_bananamen
  Psihicki problemi kod dece - psihologije Dzemala 0 2,734 14-06-2010 11:49 PM
zadnja poruka: Dzemala
  Motivacija - psihologija rada Dzemala 0 3,656 14-06-2010 10:40 PM
zadnja poruka: Dzemala

Skoči na forum: