Religija kroz povjest

Nova tema  Odgovori 
Podelite temu sa drugarima: ZARADITE PRODAJOM SVOJIH RADOVA
 
Ocena teme:
  • 0 Glasova - 0 Prosečno
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 
Autor Poruka
Dzemala Nije na vezi
Posting Freak
*****

Poruka: 8,280
Pridružen: May 2010
Poruka: #1
Religija kroz povjest
Maturski, Seminarski , Maturalni i diplomski radovi iz ekonomije: menadžment, marketing, finansija, elektronskog poslovanja, internet tehnologija, biznis planovi, makroekonomija, mikroekonomija, preduzetništvo, upravljanje ljudskim resursima, carine i porezi.


... Dakle istinska religija, kao mogućnost čovjekove orijentacije i izvor novih, svježih i pozitivnih duhovnih naboja, nije samo pitanje osobne orijentacije, stvar unutarnjih emocija nego je, vidjeli smo, općeljudska ljudska tj. kulturološka datost koja, upravo u naše vrijeme, koje se nalazi u previranju i u potrazi za vlastitim identitetom, pokazuje svoju funkcionalnu važnost nimalo slučajno opet na općeljudskom planu. Zbog toga kod nje imamo jako naglašen moment da je ona svojstvena samo čovjeku, i da čovjek kao takav ne bi mogao a da ne posjeduje religiju: da ne zna za svoga Tvorca i da nema odnos s njime.
Predmet ovog rada biće religija kroz povijest. Cilj rada jeste da prikaže i objasni ulogu i značaj religije tijekom povijesti.


Religija kroz povijest


Već su se u staroj Grčkoj – kolijevci europske civilizacije – postavljala do danas neodgovorena pitanja „što je čovjek?“, „zašto je stvoren?“ i „tko ga je stvorio?“. Odgovor je pokušala dati najprije mitologija svojim pričama i zgodama o nepobjedivim i besmrtnim bogovima s Olimpa. Pokušalo se na osnovi postojanja bogova stvoriti sliku svijeta kakva je odgovarala tadašnjem svijetu. Zato su se sve promjene u svijetu objašnjavale mitologijom: svi fenomeni rezultat su djelovanja bogova. Ona je konstitutivni dio života građanina, koji mora biti djelotvoran i koristan član zajednice. . .

S A D R Ž A J


UVOD 3
1 Religija kroz povijest 3
ZAKLJUČAK 6
LITERATURA 7PORUČITE RAD NA OVOM LINKU >>> SEMINARSKI
maturski radovi seminarski radovi maturski seminarski maturski rad diplomski seminarski rad diplomski rad lektire maturalna radnja maturalni radovi skripte maturski radovi diplomski radovi izrada radova vesti studenti magistarski maturanti tutorijali referati lektire download citaonica master masteri master rad master radovi radovi seminarske seminarski seminarski rad seminarski radovi kvalitet kvalitetni fakultet fakulteti skola skole skolovanje titula univerzitet magistarski radovi

LAJKUJTE, POZOVITE 5 PRIJATELJA I OSTVARITE POPUST
06:36 PM
Poseti veb stranicu korisnika Pronađi sve korisnikove poruke Citiraj ovu poruku u odgovoru
Nova tema  Odgovori 


Verovatno povezane teme...
Tema: Autor Odgovora: Pregleda: zadnja poruka
  Modernizacija hrvatskog društva kroz obrazovanje - hr derrick 0 1,352 09-03-2014 01:49 AM
zadnja poruka: derrick
  Globalizacija i religija pod vidikom Fukuyame - hr derrick 0 1,568 21-09-2013 02:58 PM
zadnja poruka: derrick
  Globalizacija i religija pod vidikom npr. Habermasa - hr derrick 0 1,587 07-02-2013 02:30 PM
zadnja poruka: derrick
  Transformacija porodice kroz istoriju derrick 0 2,312 25-01-2013 05:37 PM
zadnja poruka: derrick
  Religija - uspon ili pad civilizacije Maja 0 1,502 06-09-2012 07:11 PM
zadnja poruka: Maja

Skoči na forum: