Reka Tisa

Nova tema  Odgovori 
Podelite temu sa drugarima: ZARADITE PRODAJOM SVOJIH RADOVA
 
Ocena teme:
  • 0 Glasova - 0 Prosečno
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 
Autor Poruka
derrick Nije na vezi
Posting Freak
*****

Poruka: 3,096
Pridružen: Jul 2009
Poruka: #1
Reka Tisa
УВОД

Географија је комплексна наука која проучава природне и друштвене појаве и процесе у геопростору, те везе и односе између њих. Назив географија је грчког порекла и долази од gea-Земља и grafein-писати, описивати. Иако географија није једина наука о Земљи, она је практично једина мосна наука између природних и друштвених наука с тим што се, као на предмет проучавања, фокусира на географски омотач, условно речено Земљину површину као најсложенији и најуниверзалнији систем наше планете.

Географија, као наука која проучава међусобне односе природних и друштвених фактора на Земљи, која прати и објашњава појаве и процесе нарушавања квалитета географског простора, указује на путеве (начине) разјашњења тешкоћа везаних за све већу угроженост животне средине. Као мостовна наука (делом залази у систем природних, а делом у систем друштвених наука) географија је суштински предодређена за вишедимензионално и разноврсно сагледавање заштите животне средине. Један од задатака наставе географије је да својеврсну кризу животне средине прати и објашњава на посебан, специфично географски начин. Стога се географија (и географско образовање) разликује од екологије, биологије, хемије, медицине, физике, права, економије, социологије, етике и других наука које такође прате кризу човјековог присуства на нашој планети.

С А Д Р Ж А Ј

УВОД 3
1 Река Тиса 4
1.1 Основне карактеристике реке и регулација тока 4
1.2 Притоке 8
1.3 Пловидбеност 10
1.4 Канал Дунав –Тиса-Дунав 10
1.5 Тиски цвет 11
ЗАКЉУЧАК 14
ЛИТЕРАТУРА 15


PORUČITE RAD NA OVOM LINKU >>> SEMINARSKI
maturski radovi seminarski radovi maturski seminarski maturski rad diplomski seminarski rad diplomski rad lektire maturalna radnja maturalni radovi skripte maturski radovi diplomski radovi izrada radova vesti studenti magistarski maturanti tutorijali referati lektire download citaonica master masteri master rad master radovi radovi seminarske seminarski seminarski rad seminarski radovi kvalitet kvalitetni fakultet fakulteti skola skole skolovanje titula univerzitet magistarski radovi

LAJKUJTE, POZOVITE 5 PRIJATELJA I OSTVARITE POPUST
09:39 PM
Poseti veb stranicu korisnika Pronađi sve korisnikove poruke Citiraj ovu poruku u odgovoru
Nova tema  Odgovori 


Verovatno povezane teme...
Tema: Autor Odgovora: Pregleda: zadnja poruka
  Upoznajmo geografske pojmove reka, more, planina Dzemala 0 1,758 11-08-2011 03:46 PM
zadnja poruka: Dzemala
  Reka Dunav Vesnica 0 2,781 16-05-2010 08:06 PM
zadnja poruka: Vesnica

Skoči na forum: