Razlike izmedju muške i ženske inteligencije

Nova tema  Odgovori 
Podelite temu sa drugarima: ZARADITE PRODAJOM SVOJIH RADOVA
 
Ocena teme:
  • 0 Glasova - 0 Prosečno
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 
Autor Poruka
Dzemala Nije na vezi
Posting Freak
*****

Poruka: 8,277
Pridružen: May 2010
Poruka: #1
Razlike izmedju muške i ženske inteligencije
Maturski, Seminarski , Maturalni i diplomski radovi iz ekonomije: menadžment, marketing, finansija, elektronskog poslovanja, internet tehnologija, biznis planovi, makroekonomija, mikroekonomija, preduzetništvo, upravljanje ljudskim resursima, carine i porezi.


... Inteligentno ponašanje ima dve istaknute karakteristike: ličnost pokušava da se adaptira na problemsku situaciju i da u interakciji sa sredinom uspostavi ravnotežu i druga odlika inteligentnog ponašanja je organizacija kontrole kongitivnih procesa što doprinosi da ponašanja postane što više adaptivno. Dakle, iz pomenutih karakteristika inteligencija odnosno inteligentnog ponašanja, dolazimo do podatka o prvom faktoru uticaja na inteligenciju a to je sredina. Osim sredine kao faktora uticaja, postoje i drugi faktori. U njih se ubrajaju: nasleđe, aktivnost subjekta i dr.
Predmet ovog rada biće međutim, razlike između muške i ženske inteligencije. Cilj rada jeste da da odgovor na ovo pitanje odnosno da li zaista postoje razlike u inteligenciji muškaraca i žena ili ne.


Razlike između muške i ženske inteligencije


Priča se da su dr Semjuela Džonkona jednom upitali ko je inteligentniji, muškarac ili žena. On je odgovorio: “Koji muškarac, koja žena?”

Ako je to istina, odgovor doktora Džonsona bio je tačan i netačan. Tačan, jer se dve grupe preklapaju u pogledu merenja inteligencija; netačan, zbog toga što je ispravno da se razmatraju razlike između proseka dveju grupa kao pokazatelji polnih razlika u inteligenciji. Da bismo to učinili, moramo da upotrebimo statističko zaključivanje.
Stara je priča da se statistikom može dokazati šta god želi, a u nekim oblastima poput reklamiranja i politike, statistika je svakako izložena zloupotrebi. Statističko zaključivanje, međutim, leži u srži naučnog metoda. U psihologiji, zahvaljujući velikoj varijabilnosti predmeta proučavanja, ovo je prilično lako uočiti. Kada se bavimo izučavanjem polnih razlika, imamo na svaki način, posla samo sa dve biseksualnosti (možemo da zanemarimo biseksualnosti i one osobe koje su se podvrgle operacijama za promenu pola, zbog toga što su one malobrojne i što o njima postoji malo podataka). Principi poređenja grupa su naravno isti bez obzira na broj grupa. Beleženje razlika se retko ili gotovo nikada ne zasniva na posmatranju svih mogućih članova ovih grupa – svih muškaraca i svih žena. Može se posmatrati samo uzorak. Za neku razliku se uopšteno kaže da je statističkih značajna ukoliko postoji najmanje 95 procenata mogućnosti da se razlika te veličine ispolji u izvornoj populaciji...

S A D R Ž A J


UVOD 3
1 Razlike između muške i ženske inteligencije 3
ZAKLJUČAK 5
LITERATURA 6PORUČITE RAD NA OVOM LINKU >>> SEMINARSKI
maturski radovi seminarski radovi maturski seminarski maturski rad diplomski seminarski rad diplomski rad lektire maturalna radnja maturalni radovi skripte maturski radovi diplomski radovi izrada radova vesti studenti magistarski maturanti tutorijali referati lektire download citaonica master masteri master rad master radovi radovi seminarske seminarski seminarski rad seminarski radovi kvalitet kvalitetni fakultet fakulteti skola skole skolovanje titula univerzitet magistarski radovi

LAJKUJTE, POZOVITE 5 PRIJATELJA I OSTVARITE POPUST
06:34 PM
Poseti veb stranicu korisnika Pronađi sve korisnikove poruke Citiraj ovu poruku u odgovoru
Nova tema  Odgovori 


Verovatno povezane teme...
Tema: Autor Odgovora: Pregleda: zadnja poruka
  Razlike izmedju patrijahalne i savremene porodice derrick 0 3,752 03-02-2013 03:44 PM
zadnja poruka: derrick
  Muške i ženske uloge u promociji Dzemala 0 1,418 18-08-2011 02:44 PM
zadnja poruka: Dzemala
  Ličnost - individualne razlike u organizacionom ponašanju - ij Dzemala 0 2,074 18-08-2011 02:31 PM
zadnja poruka: Dzemala
  Kako shvatate debatu izmedju uticaja nasledja i sredine na formiranje i inteligencije Dzemala 0 1,960 01-03-2011 03:49 PM
zadnja poruka: Dzemala
  Odnosi u organizaciji izmedju pojedinca i grupe Dzemala 0 2,371 01-09-2010 07:31 PM
zadnja poruka: Dzemala

Skoči na forum: