Ranžirni kolodvor -osnove prijevoza i prijenosa

Nova tema  Odgovori 
Podelite temu sa drugarima: ZARADITE PRODAJOM SVOJIH RADOVA
 
Ocena teme:
  • 0 Glasova - 0 Prosečno
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Autor Poruka
derrick Nije na vezi
Posting Freak
*****

Poruka: 3,089
Pridružen: Jul 2009
Poruka: #1
Ranžirni kolodvor -osnove prijevoza i prijenosa
Ranžirni kolodvor u Zagrebu izgrađen je sa zadatkom da se u njemu obavi cjelokupni ranžirni rad na zagrebačkom čvorištu, i razvrstavanje vagona za druge ranžirne rajone na željezničkoj mreži i razvrstavanje vagona za lokalne, teretne i industrijske stanice u čvorištu Zagreb. Maksimalnom koncentracijom ranžirnog rada omogućeno je da on preuzme sav dosadašnji ranžirni rad teretnih stanica. Projekt Zagreb Ranžirnog kolodvora bio je izrađen po uzoru na ranžirni kolodvor u francuskom gradu Sottevilleu. Realizacija programa tekla je sporo. Međutim Ranžirni kolodvor preuzima 21% ukupnog ranžirnog rada na području HŽ Zagreb, s time da se smanjuje broj stanica u kojima se obavlja ranžiranje, vrijeme zadržavanja vagona, te broj prometnog osoblja.

SMJEŠTAJ

Zagreb-Ranžirni kolodvor sa svojim prilaznim prugama smješten je u južnom dijelu grada na površini od 100 ha. Položaj mu je određen na temelju analize troškova građenja, a u skladu s urbanističkim planovima grada. Kolodvorski kompleks dug je 4,1 km, a širok 1,1 km. Prvi graditeljski zahvati počeli su 1967. godine i to izgradnjom kolosječnih postrojenja te izgradnjom prvih objekata, postavnica, pogonskih zgrada za prometno osoblje, za službu za održavanje pruga, za službu jake i slabe struje, za službu vuče. Nešto poslije pokrenuta je izgradnja radionica za održavanje teretnih vagona i objekata za tehničkih pregled vagona. Sagrađeno je 15 kolosijeka u prijemnoj skupini, 48 u smjernoj i 16 kolosijeka u otpremnoj skupini. Svi kolosijeci položeni su usmjeru istoka prema zapadu.


PORUČITE RAD NA OVOM LINKU >>> SEMINARSKI
maturski radovi seminarski radovi maturski seminarski maturski rad diplomski seminarski rad diplomski rad lektire maturalna radnja maturalni radovi skripte maturski radovi diplomski radovi izrada radova vesti studenti magistarski maturanti tutorijali referati lektire download citaonica master masteri master rad master radovi radovi seminarske seminarski seminarski rad seminarski radovi kvalitet kvalitetni fakultet fakulteti skola skole skolovanje titula univerzitet magistarski radovi

LAJKUJTE, POZOVITE 5 PRIJATELJA I OSTVARITE POPUST
08:56 PM
Poseti veb stranicu korisnika Pronađi sve korisnikove poruke Citiraj ovu poruku u odgovoru
Nova tema  Odgovori 


Skoči na forum: