Rad etika

Nova tema  Odgovori 
Podelite temu sa drugarima: ZARADITE PRODAJOM SVOJIH RADOVA
 
Ocena teme:
  • 0 Glasova - 0 Prosečno
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Autor Poruka
Dzemala Nije na vezi
Posting Freak
*****

Poruka: 8,280
Pridružen: May 2010
Poruka: #1
Rad etika
Maturski, Seminarski , Maturalni i diplomski radovi iz ekonomije: menadzment, marketing, finansija, elektronskog poslovanja, internet tehnologija, biznis planovi, makroekonomija, mikroekonomija, preduzetnistvo, upravljanje ljudskim resursima, carine i porezi.


Када продуктивност рада у јсдном предузећу, једној грани, а понекад и у целој привреди почне да стагнира или, што је много горе, да опада - одмах се намеће питање: због чсга се то дешава? Одговор се налази, пре свега, у чињеници што са развојем производних снага друштва и нарочито са друштвсним променама - није потекао веома важан процес за продуктивност: прелаз са стимулације на мотивацију радника! Наиме, стимулативни систем је постепено губио своју првобитну снагу позитивног деловања на продуктивност. И када је требало да се поступно превазиђе мотивационим системом, он се упорно „дограђивао" и „усавршавао" не би ли некако иовратио посусталу снагу. Како је пракса показала, ови покушаји су остали углавном без жељених ефеката. Данас, када се налазимо у периоду транзиције и проблем мотивације за рад доживљава извесне промене.
Овај рад се сатоји из три дела: у првом су објашњени мотиви и потребе, у другом рад и радни морал и у трећем мотивација за рад и утицај на мотивацију радника у циљу повећања продуктивности рада.

MOTIV

POJAM MOTIVA

Како ће човек у одређеном моменту поступити, зависи од много чинилаца: од ситуације у којој се налази, од тога како ту ситуацију опажа и оцењујс, од различитих његових способности реаговања на дражи и ситуације - али увек и од за појединца карактеристичних унутрашњих фактора који га покрећу на активност, који ту активност усмеравају и регулишу. Процсс покретања активности ради остварења одређених циљева, усмеравања активности на одређене објекте и регулисања начина на који ће се поступити називамо мотивацијом. Оне унутрашње чиниоце који покрећу на активност, који је усмеравају и њоме управљају - ради остварења одређених циљева - називамо мотивима. Мотиви су органски и психолошки чиниоци који покрећу или усмеравају понашање човека, и то како његове поступке тако и његово опажање, учење и мишљење. Извор мотива су потребе. Под потребама подразумевамо недостатак нечега. Потребе могу бити органске (нпр. потребе за храном) и психолошке (тежње и жеље за одређсним стварима или ситуацијама). За разлику од потреба које, дакле, представљају недостатак у организму, нагон означава активирање организма услед тог недостатка....


PORUČITE RAD NA OVOM LINKU >>> SEMINARSKI
maturski radovi seminarski radovi maturski seminarski maturski rad diplomski seminarski rad diplomski rad lektire maturalna radnja maturalni radovi skripte maturski radovi diplomski radovi izrada radova vesti studenti magistarski maturanti tutorijali referati lektire download citaonica master masteri master rad master radovi radovi seminarske seminarski seminarski rad seminarski radovi kvalitet kvalitetni fakultet fakulteti skola skole skolovanje titula univerzitet magistarski radovi

LAJKUJTE, POZOVITE 5 PRIJATELJA I OSTVARITE POPUST
11:21 PM
Poseti veb stranicu korisnika Pronađi sve korisnikove poruke Citiraj ovu poruku u odgovoru
Nova tema  Odgovori 


Verovatno povezane teme...
Tema: Autor Odgovora: Pregleda: zadnja poruka
  Kultura i etika poslovnog ponašanja derrick 0 1,666 06-02-2014 12:07 AM
zadnja poruka: derrick
  Poslovna etika 2 derrick 0 1,140 06-02-2014 12:04 AM
zadnja poruka: derrick
  Etika slobode u Gorskom Vijencu Petra Petrovića Njegoša derrick 0 2,376 30-08-2013 09:36 PM
zadnja poruka: derrick
  Organizaciono ponašanje i poslovna etika derrick 0 1,467 30-08-2013 09:07 PM
zadnja poruka: derrick
  Poslovna etika i uspeh kompanije derrick 0 1,422 30-08-2013 09:05 PM
zadnja poruka: derrick

Skoči na forum: