Računovodstvo-Računovodstvo preduzeća u tranziciji

Nova tema  Odgovori 
Podelite temu sa drugarima: ZARADITE PRODAJOM SVOJIH RADOVA
 
Ocena teme:
  • 0 Glasova - 0 Prosečno
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Autor Poruka
Dzemala Nije na vezi
Posting Freak
*****

Poruka: 8,280
Pridružen: May 2010
Poruka: #1
Računovodstvo-Računovodstvo preduzeća u tranziciji
Maturski, Seminarski , Maturalni i diplomski radovi iz ekonomije: menadzment, marketing, finansija, elektronskog poslovanja, internet tehnologija, biznis planovi, makroekonomija, mikroekonomija, preduzetnistvo, upravljanje ljudskim resursima, carine i porezi.


Reafirmacija preduzetništva i preduzeća, kao i realizacija ideje restrukturiranja uvodi nas u jednu potpuno novu situaciju koja podrazumijeva novu terminologiju, nove kategorije, drugačije poslovno ponašanje i drugačije prihvatanje, za nas, nove tržišne filozofije privređivanja.
Kada je reč o sučeljavanju sa savremenim preduzećem, neophodno je respektovati dve veoma bitne činjenice. U prvom redu, savremeno preduzeće ima vrlo prepoznatljiv i moćan centralni organ upravljanja, čija moć bazira ili na kapitalu ili na znanju. Druga činjenica indicira, da diversifikacija i internacionalizacija poslovanja čine organizacionu strukturu savremenog preduzeća veoma složenom.
Da bi se na adekvatan način upravljalo ovakvim preduzećem, neophodno je poznavati i taktiku i psihologiju, uz poštovanje ekonomske logike, zatim centralni organ upravljanja mora da planira, koordinira i kontroliše performanse užih organizacijskih delova i da obezbjeđuje određeni centralni servis svojim filijalama.
Skladno funkcionisanje preduzeća zavisi od načina definisanja centralnog organa upravljanja i njegove moći, kao i od odnosa vrha preduzeća sa organizacionim delovima, zatim menadžment preduzeća mora uspostaviti optimalan balans između strategije savremenog preduzeća,njegovog oblika, metoda rasta, organizacione strukture i kriterijuma na kojima insistira perspektivno okruženje. U takvoj situaciji preduzeće mora težiti preduzetništvu okrenutog ka okruženju, ali istovremeno i preduzetništvu okrenutog ka samom preduzeću.
Korak sa savremenim uslovima privređivanja ćemo moći uhvatiti samo pod uslovom da se realno suočimo sa svim našim zabludama i neznanjima, da iz osnova promenimo navike i mentalitet, odnosno usvojimo potpuno novu filozofiju privređivanja.
U savremenim uslovima privređivanja u kojima tehnički, a posebno tržišni faktori imaju presudnu ulogu u formiranju poslovnog uspeha preduzeća, upravljanje i rukovođenje postaje sve teže. Sigurnost u poslovanju se može obezbediti, ako se od improvizovanog pređe na organizovano upravljanje. Preduslov za to je da preduzeće izgradi i organizuje poslovni sistem informisanja...


13 strPORUČITE RAD NA OVOM LINKU >>> SEMINARSKI
maturski radovi seminarski radovi maturski seminarski maturski rad diplomski seminarski rad diplomski rad lektire maturalna radnja maturalni radovi skripte maturski radovi diplomski radovi izrada radova vesti studenti magistarski maturanti tutorijali referati lektire download citaonica master masteri master rad master radovi radovi seminarske seminarski seminarski rad seminarski radovi kvalitet kvalitetni fakultet fakulteti skola skole skolovanje titula univerzitet magistarski radovi

LAJKUJTE, POZOVITE 5 PRIJATELJA I OSTVARITE POPUST
17-04-2011 05:32 PM
Poseti veb stranicu korisnika Pronađi sve korisnikove poruke Citiraj ovu poruku u odgovoru
Nova tema  Odgovori 


Verovatno povezane teme...
Tema: Autor Odgovora: Pregleda: zadnja poruka
  Računovodstvo – sistemi knjigovodstva Maja 0 2,762 23-03-2012 02:46 PM
zadnja poruka: Maja
  Treća predispitna obaveza - domaći rad - Računovodstvo Dzemala 2 3,072 12-11-2011 11:58 AM
zadnja poruka: Dzemala
  Upravljačko računovodstvo u funkciji info zahteva menadžera Dzemala 0 2,040 17-08-2011 06:39 PM
zadnja poruka: Dzemala
  Računovodstvo preduzeća u tranziciji 2 Dzemala 0 1,279 17-04-2011 05:31 PM
zadnja poruka: Dzemala
  Računovodstvo preduzeća u tranziciji 1 Dzemala 0 1,063 17-04-2011 05:29 PM
zadnja poruka: Dzemala

Skoči na forum: