Računovodstvo preduzeća u tranziciji 2

Nova tema  Odgovori 
Podelite temu sa drugarima: ZARADITE PRODAJOM SVOJIH RADOVA
 
Ocena teme:
  • 0 Glasova - 0 Prosečno
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Autor Poruka
Dzemala Nije na vezi
Posting Freak
*****

Poruka: 8,280
Pridružen: May 2010
Poruka: #1
Računovodstvo preduzeća u tranziciji 2
Maturski, Seminarski , Maturalni i diplomski radovi iz ekonomije: menadzment, marketing, finansija, elektronskog poslovanja, internet tehnologija, biznis planovi, makroekonomija, mikroekonomija, preduzetnistvo, upravljanje ljudskim resursima, carine i porezi.


... U drugoj polovini Srednjeg veka u italijanskim gradovima (Venecija, Piza, Amalfi, Đenova) ustanovljeno je dvojno knjigovodstveno beleženje, kao potpun sistem knjigovodstva. Konačno izgrađivanje i uobličavanje knjigovodstva u samostalan sistem evidencije bilo je omogućeno ekonomskom ekspanzijom italijanskih gradova, a pre svega:
- prodorom novčane privrede u gotovo sve privredne delatnosti italijanskih gradova u XIV i XV veku,
- razvojem robnog prometa između Evrope i istočnih zemalja,
- raznovrsnim i frekventnim transakcijama i akumulacijom trgovačkog kapitala.

Industrijska revolucija, nastala u XVIII veku, obezbeđivala je industrijskim preduzećima izvanredno velike profite.
Na žalost, i danas, nakon 200 godina, u mnogim preduzećima, uglavnom u onim koja nemaju problema sa realizacijom, tj. koja koriste monopolistički položaj na tržištu, zadovoljavaju se ulogom računovodstva koja se ograničava na redovno isplaćivanje ličnih dohodaka, nedovođenja privrednog subjekta u stanje blokiranja žiro računa i nestavljanja ozbiljnijih primedba od strane kontrolnih eksternih organa.
Odnos preduzeća prema problemima poslovanja iz osnova je izmenjen u periodu liberalnog kapitalizma, kada je došlo do naglog razvoja proizvodnje i proizvodnih snaga. Proširivala su se tržišta, smanjivali troškovi proizvodnje, kao rezultat iskorišćavanja kolonija i akumulirao veliki kapital.
Krajem XIX i početkom XX veka u privrednom razvitku nastale su krupne promene, koje su imale za posledicu osnivanje velikih industrijskih preduzeća sa ogromnim sredstvima i masovnom proizvodnjom. Zbog težnji za maksimiziranjem profita i daljom akumulacijom kapitala u rukama malog broja kapitalista nastoji se eliminisati uticaj tržišta, kao i konkurencija niza istovrsnih sitnijih proizvođača, odnosno želelo se postati jedini koji diktira uslove....PORUČITE RAD NA OVOM LINKU >>> SEMINARSKI
maturski radovi seminarski radovi maturski seminarski maturski rad diplomski seminarski rad diplomski rad lektire maturalna radnja maturalni radovi skripte maturski radovi diplomski radovi izrada radova vesti studenti magistarski maturanti tutorijali referati lektire download citaonica master masteri master rad master radovi radovi seminarske seminarski seminarski rad seminarski radovi kvalitet kvalitetni fakultet fakulteti skola skole skolovanje titula univerzitet magistarski radovi

LAJKUJTE, POZOVITE 5 PRIJATELJA I OSTVARITE POPUST
05:31 PM
Poseti veb stranicu korisnika Pronađi sve korisnikove poruke Citiraj ovu poruku u odgovoru
Nova tema  Odgovori 


Verovatno povezane teme...
Tema: Autor Odgovora: Pregleda: zadnja poruka
  Računovodstvo – sistemi knjigovodstva Maja 0 2,895 23-03-2012 02:46 PM
zadnja poruka: Maja
  Treća predispitna obaveza - domaći rad - Računovodstvo Dzemala 2 3,173 12-11-2011 11:58 AM
zadnja poruka: Dzemala
  Upravljačko računovodstvo u funkciji info zahteva menadžera Dzemala 0 2,128 17-08-2011 06:39 PM
zadnja poruka: Dzemala
  Računovodstvo-Računovodstvo preduzeća u tranziciji Dzemala 0 1,658 17-04-2011 05:32 PM
zadnja poruka: Dzemala
  Računovodstvo preduzeća u tranziciji 1 Dzemala 0 1,123 17-04-2011 05:29 PM
zadnja poruka: Dzemala

Skoči na forum: