Promenama do kvalitetne škole

Nova tema  Odgovori 
Podelite temu sa drugarima: ZARADITE PRODAJOM SVOJIH RADOVA
 
Ocena teme:
  • 0 Glasova - 0 Prosečno
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 
Autor Poruka
derrick Nije na vezi
Posting Freak
*****

Poruka: 3,082
Pridružen: Jul 2009
Poruka: #1
Promenama do kvalitetne škole
UVOD

Današnja škola u Evropi nalazi se na oštroj raskrsnici dveju epoha: u odlazećoj i s njom dotrajale tradicionalne škole, koja se opire i ne želi da ode i u dolazećoj sa vizijom i koncepcijom prestižne škole, koja se mukotrpno probija, ne odustaje, istrajava i na putu je do uspeha. Gde je naša škola sada, šta u njoj moramo i možemo u našim uslovima menjati, šta novo unositi, kako sagledavati promene, korigovati i usmeravati u procese njenog kvalitetnog preobražaja? Složeni su, osetljivi i teško dokučivi odgovori na sva ta pitanja ali, uprkos tome, naša škola, hteli mi to priznati ili ne, objektivno sagledati ili ne, sve dublje ulazi u krizu. Negativni procesi se nastavljaju tiho i skoro nečujno, a da pri tome nismo izgradili viziju niti koncepciju moderne škole. Mirenje s takvim stanjem i takvom inertnošću, da ne kažemo mogućom školskom katastrofom, jednostavno ne sme i dalje da traje, ako želimo dosegnuti do prestižne evropske škole.

Dva su se problema isprečila: prvi je u tome što u poslednjih petnaestak godina oficijelne prosvetne politike nisu imale snage, najčešće ni znanja, da se s tom realnošću susretnu, ako treba i sukobe, drugi problem je što ogromna armija učitelja, nastavnika i profesora nije izgradila svoje nepomirljive stavove prema fenomenu školske krize. Oni je, istina, primećuju, ali se prema njoj benigno odnose smatrajući je prolaznom. Još veća neizvesnost za budućnost naših škola jeste u odnosima na ubrzani tehnološki razvoj, goleme društvene transformacije i evidentno zaostajanje za modernizacijom evropskih škola.

Sadržaj

UVOD 3
1 Inovacije u školi i upravljenje inovacijama 5
2 Uloga i kompetencije nastavnika i kvalitet nastave 7
2.1 Roditelje kao partner u reformi 11
3 Sedam pristupa stvaranju uspešne škole 13
ZAKLJUČAK 15
LITERATURA 18


PORUČITE RAD NA OVOM LINKU >>> SEMINARSKI
maturski radovi seminarski radovi maturski seminarski maturski rad diplomski seminarski rad diplomski rad lektire maturalna radnja maturalni radovi skripte maturski radovi diplomski radovi izrada radova vesti studenti magistarski maturanti tutorijali referati lektire download citaonica master masteri master rad master radovi radovi seminarske seminarski seminarski rad seminarski radovi kvalitet kvalitetni fakultet fakulteti skola skole skolovanje titula univerzitet magistarski radovi

LAJKUJTE, POZOVITE 5 PRIJATELJA I OSTVARITE POPUST
05:28 PM
Poseti veb stranicu korisnika Pronađi sve korisnikove poruke Citiraj ovu poruku u odgovoru
Nova tema  Odgovori 


Skoči na forum: