Projekat automatizacija industrijskog postrojenja u Industriji Skroba

Nova tema  Odgovori 
Podelite temu sa drugarima: ZARADITE PRODAJOM SVOJIH RADOVA
 
Ocena teme:
  • 0 Glasova - 0 Prosečno
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 
Autor Poruka
Dzemala Nije na vezi
Posting Freak
*****

Poruka: 8,280
Pridružen: May 2010
Poruka: #1
Projekat automatizacija industrijskog postrojenja u Industriji Skroba
Maturski, Seminarski , Maturalni i diplomski radovi iz ekonomije: menadžment, marketing, finansija, elektronskog poslovanja, internet tehnologija, biznis planovi, makroekonomija, mikroekonomija, preduzetništvo, upravljanje ljudskim resursima, carine i porezi.


Intezivni razvoj tehnike i tehnologije na svim područjima, stalne promene u ekonomskom okruženju sve zahtevnije tržište (prisustvo konkurencije, visoki zahtevi za kvalitetom i asortimanom roba i usluga, smanjenje profitnih stopa) sa jedne, i stalna potreba poslovnog sistema za brzo prilagođavanje takvim uslovima sa druge strane, neminovno nameću potrebu rukovodstvu preduzeća za primenom savremenih rešenja u procesima rada i odlučivanja. Ova složenost najčešće dovodi do ozbiljnih problema u realizaciji različitih poduhvata i projekata, koji se pojavljuju u velikim zakašnjenjima i povećanim ukupnim troškovima realizacije, a samim tim i u neefikasnoj realizaciji u celini. To znači, da se ne ostvaruju osnovni ciljevi realizacije svakog poslovnog poduhvata i projekta, a to je da se planirana realizacija završi u najkraćem mogućem roku (vremenu) i sa minimalnim troškovima.
Projekat se najčešće definiše kao složeni i neponovljivi poduhvat koji se preduzima u budućnosti da bi se postigli određeni ciljevi u predviđenom vremenu i sa predviđenim troškovima.

Svaki projekat sadrži veći broj podprojekata, faza, podfaza i pojedinačnih aktivnosti, koji svi zajedno čine razgranatu strukturu projekta.
Projekat je veoma složen poduhvat čija se složenost ogleda u koriščenim organizacionim vezama i elementima, velikom korišćenjem resursa i troškova, ...

Svaki projekat je poseban i jedinstven, pre svega zbog toga što projekti imaju različite ciljeve, obim, rokove, troškove i što se razlikuju u različitoj okolini. Međutim, smatra se da postoje određene osobine koje su zajedničke svim projektima, a to su:

1. Cilj – svi projekti su ustanovljeni da bi ispunili neku potrebu, ili zahtev rukovodstva. Svaki pojedinačan projekat mora da ostvari neki cilj koji mu je postavljen.
2. Rokovi – svi projekti imaju definisani cilj koji se mora ostvariti u nekom određenom vremenskom roku.
3. Kompleksnost – složenost projekta je u uskoj vezi sa tehnologijom koja omogućava brže ostvarivanje ciljeva.
4. Obim i priroda zadatka – svaki projekat može ostvariti svoje ciljeve u okviru utvrđenih rokova i troškova jedino ako se napravi plan realizacije projekta, a koji predstavlja strategiju projekta.
5. Resursi – svaka realizacija projekta iziskuje određene resurse (ljude, opremu, materijal, finansije,...). Kako su resursi ograničeni treba se zalagati za njihovo racionalno raspoređivanje i trošenje.
6. Organizaciona struktura – za realizaciju projekta, neophodno je odrediti odgovarajuću organizacionu strukturu i rukovodioce projekta koji će biti odgovoran za projekat.
7. Informacioni i kontrolni sistem – to su sistemi koji se koriste u preduzećima na bazi funkcionalnih linija (po hijerarhiji). . .

SADRŽAJ:

SADRŽAJ: 2
1. UVOD 3
2. DEFINISANJE PROJEKTA 4
2.1. KONKURISANJE NA TENDERU - JAVNA NABAVKA 5
2.2. PREDUGOVARANJE MENADŽERA I IZRADA PONUDE 6
3. UČESTVOVANJE MENADŽERA U ORGANIZACIJI PROJEKTA 7
3.1. POJAM I ZNAČAJ PROJEKTNOG MENADŽMENTA 7
3.2. ZADACI PROJEKTNOG MENADŽMENTA 8
3.3. SADRŽINA PROJEKTNOG MENADŽMENTA 8
3.3.1. Pojam, vrste i karakteristike projekta 8
3.3.2. Sadržina projektnog menadžmenta po fazama životnog ciklusa projekta 11
4. UČESTVOVANJE MENADŽERA U PREDUGOVARANJU SA PODISZVOĐAČIMA PROJEKTA 12
4.1. GRAĐEVINSKI DNEVNIK PODIZVOĐAČA 13
5. KONAČNA SITUACIJA/PRIMOREDAJA PROJEKTA 14
6. LITERATURA 15
7. PRILOZI 16
1. Ponuda opreme i radova projekta automatizacije industrijskog postrojenja u Skrobari "Jabuka": 16
2. Stepen gotovosti radova na projektu automatizacija industrijskog postrojenja u skrobari "Jabuka" 20
3. Grafički prikaz SCADA sistema 22
4. Ugovor o automatizaciji industrijskog postrojenja u skrobari "Jabuka" 24

SLIKE:

slika 1 Osnovne faze životnog ciklusa projekta 10PORUČITE RAD NA OVOM LINKU >>> SEMINARSKI
maturski radovi seminarski radovi maturski seminarski maturski rad diplomski seminarski rad diplomski rad lektire maturalna radnja maturalni radovi skripte maturski radovi diplomski radovi izrada radova vesti studenti magistarski maturanti tutorijali referati lektire download citaonica master masteri master rad master radovi radovi seminarske seminarski seminarski rad seminarski radovi kvalitet kvalitetni fakultet fakulteti skola skole skolovanje titula univerzitet magistarski radovi

LAJKUJTE, POZOVITE 5 PRIJATELJA I OSTVARITE POPUST
10:33 PM
Poseti veb stranicu korisnika Pronađi sve korisnikove poruke Citiraj ovu poruku u odgovoru
Nova tema  Odgovori 


Skoči na forum: