Procesi i oblici abrazije

Nova tema  Odgovori 
Podelite temu sa drugarima: ZARADITE PRODAJOM SVOJIH RADOVA
 
Ocena teme:
  • 0 Glasova - 0 Prosečno
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 
Autor Poruka
Dzemala Nije na vezi
Posting Freak
*****

Poruka: 8,277
Pridružen: May 2010
Poruka: #1
Procesi i oblici abrazije
Maturski, Seminarski , Maturalni i diplomski radovi iz ekonomije: menadzment, marketing, finansija, elektronskog poslovanja, internet tehnologija, biznis planovi, makroekonomija, mikroekonomija, preduzetnistvo, upravljanje ljudskim resursima, carine i porezi.


Процеси и облици абразије


Изглед планете земље се мјењао и формирао од постојећег данашњег, кроз разне етапе и под разним утицајима.

Ерозивни процеси су на различитим крајевима планете одиграли различите улоге у формирању рељефа. Један од ерозивних процеса је и абразиони процес тј. Утицај морских таласа на формирање рељефа. Наизмјенична смјена плиме и осјеке, временске прилике утицале су на ниво мора које из године у годину мјења изглед приобалних подручја.

Ерозивни рад језерске, морске океанске воде назива се АБРАЗИЈА. Абразиони процес представља јаче издвојену врсту ерозивниг рада на копну, а абразиони облици јаче издвојену групу морфолошких елемената у рељефу земљине површине.

Појава

По ободу океанско – морских и језерских басена јавља се посебна врста облика у рељефу земљине површине. Они су везани у првом реду за обале, па се због тога називају ПРИБРЕЖНИМ ОБЛИЦИМА, према старој словенској речи брег, која значи обала.
Овакво распрострањење ових облика јасно указује да су се морали створити дејством неког ерозивног агнеса који се налази у самим океанско – морским, односно језерским басенима. И заиста, то је морска или језерска вода која се креће и тиме има способност да разара и руши првобитни копнени рељеф на својој обали и да ствара нове облике.
Овај рушилачки и стваралачки рад морске, односно језерске воде назива се абразија, а облици које она при томе ствара називају се абразионим облицима. Абразиони облици који се сада стварају поред морских или језерских обала су рецентни или садашњи облици. Али поред ових постоје у рељефу замљине површине и абразиони облици и унутрашњости континената, гдје данас нема ни мора ни језера. Испитивањем је утврђено да су они створени радом мора или језера која су у скорој геолошкој прошлости постојала на тим мјестима. Овакви облици се називају фосилним абразионим облицима.....

С А Д Р Ж А Ј :

Процеси и облици абразије – УВОД – 1
Појава 2
Агенс 3
Абразиони процес 4
Прибрежни облици 4
Прибрежни абразиони облици 4
Прибрежни акумулативни облици 6
Јединство и еволуција абразионог процеса 7
Модификација абразионог процеса 8
Закључак 12


PORUČITE RAD NA OVOM LINKU >>> SEMINARSKI
maturski radovi seminarski radovi maturski seminarski maturski rad diplomski seminarski rad diplomski rad lektire maturalna radnja maturalni radovi skripte maturski radovi diplomski radovi izrada radova vesti studenti magistarski maturanti tutorijali referati lektire download citaonica master masteri master rad master radovi radovi seminarske seminarski seminarski rad seminarski radovi kvalitet kvalitetni fakultet fakulteti skola skole skolovanje titula univerzitet magistarski radovi

LAJKUJTE, POZOVITE 5 PRIJATELJA I OSTVARITE POPUST
02:29 PM
Poseti veb stranicu korisnika Pronađi sve korisnikove poruke Citiraj ovu poruku u odgovoru
Nova tema  Odgovori 


Verovatno povezane teme...
Tema: Autor Odgovora: Pregleda: zadnja poruka
  Oblici verbalne i neverbalne komunikacije derrick 0 2,089 07-08-2013 10:44 PM
zadnja poruka: derrick
  institucionalni oblici standardizacije terminologije menadzmenta u organizaciji advjakic 1 2,679 30-09-2010 08:32 PM
zadnja poruka: derrick
  Logistički procesi u prijevozu tereta željeznicom Dzemala 0 3,082 10-09-2010 07:27 PM
zadnja poruka: Dzemala
  Logistički procesi u prijevozu tereta zeljeznicom Dzemala 0 3,017 10-09-2010 07:26 PM
zadnja poruka: Dzemala
  Logisticki procesi u prijevozu tereta zeljeznicom - rad Dzemala 0 3,597 10-09-2010 07:25 PM
zadnja poruka: Dzemala

Skoči na forum: